Magazin

Blog

Futócipő újdonságok a Decathlonban

A futótársadalmunk nagy százaléka a Decathlonban vásárolja meg a ruházatát és kiegészítőit. A magas színvonalú fejlesztések nem csak ezt a két üzletágat érintik, hanem a futócipő gyártást is. Két cipőt hoztam most nektek. Egyet a rekreációs sportolóknak és egyet a versenyzőknek. Ígérem, hogy nem fogtok csalódni egyikben sem.

2022 is az innováció jegyében

Talán nem árulok egy nagy titkot azzal, hogy a Decathlon üzletpolitikája azon alapszik, hogy a futók, vagy más sportot űzők egy helyen találjanak meg mindent, legyen az kezdő, vagy haladó szintű termék. A márka  különbséget tesz a termékek nevében is, hiszen rekreációs céllal futók igényeit az alacsonyabb árfekvésű Kalenji, míg a magasabb szintet megfogalmazók számára a Kiprun lehet a befutó. Ebben az írásomban mindkét szegmensből hoztam nektek egyet - egyet, ami már kapható az üzleteinkben. A sornak azonban még nem lesz vége az idén, mert hamarosan további két szenzáció is napvilágra fog kerülni. 2018 óta dolgoztak a fejlesztőink az összes cipőn, és a teszteredmények egyértelművé tették hogy helyük van a piacon, így rengeteg örömöt fognak szerezni a viselőinek. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy ugyan versenysportolóként éltem évtizedeken keresztül, mégsem égtem ki. Továbbra is ugyanazzal a lelkesedéssel és örömmel várom azt a pillanatot a mindennapjaimban, hogy futócipőt húzhassak. Már nem célokért futok, hanem "csak" a futás maradt a célom. A mennyisége és a minősége sokadrangúvá vált számomra, így nem feltétlenül kell már megvennem a legújabb és legdrágább fejlesztéseket. A 43 futó évem alatt, szinte soha sem voltam tartósan sérült. Nem számoltam meg, hogy hány pár futócipő volt már a kezemben a több mint négy évtizedes sportpályafutásom során, de ezres nagyságrendről beszélhetünk, az biztos. Éppen ezért, hitelesen tudok nektek referálni arról, hogy a napi 5-10 km lefutásához nem feltétlenül kell mélyre nyúlni a zsebünkbe.

A szabadság pillanata

A futás mint életérzés

Nem régiben már beszámoltam a hobbifutók nagy örömére, hogy egy nagyszerű cipőt alkotott a márka. Nevét az életérzésre utalva, Jogflow-nak "anyakönyvezte". A szabadság pillanata, a boldogság hulláma. Ezt hívjuk FLOW-nak. A Jogflow cipőkkel, nagy esélyt biztosítunk a jó közérzet lehetőségének megteremtése, amit a mozgás szabadságán és a kényelmen keresztül élhetünk meg. A Jogflow 500.1 áprilisban került az áruházakba és rendkívül jó fogadtatásban részesült az elmúlt két hónapban.  A 11 990 Ft-os árát és a cipő súlyát (255 gramm 43-as méretben) tekintve egyértelműen kijelenthető, hogy egy új közönségkedvenc van születőben. A hat férfi és a négy női szín közül mindenki kiválaszthatja a számára legmegfelelőbbet. Ha nem sikerült eddig, akkor sincs ok az elkeseredésre hiszen az elmúlt hetekben újabb 3-3 színnel gazdagodott a kínálat. 

Az új modell neve Jogflow 500K.1, amit, ugyanazzal a talpszerkezettel látott el a márka, de a felsőrész kialakításában egy egészen más koncepciót alkalmaztak. A  K betű a knit szóból ered, ami egy zokni szerű kialakításra utal. Teljesen rásimul a lábfejre, így még jobb tartást biztosít. Felhúzása éppen ezért egy picit nehézkesebb a tapadása miatt, de ha már rajtad van, akkor nyugodt szívvel adhatod át magad az igazi jogflow élménynek. Mivel egészen más anyagokat és technológiát kellet használni ennél a modellnél, ezért megdrágultak egy kicsit a gyártási folyamatok. 16 990 Ft-os ára még mindig nagyon kedvező a hazai és a nemzetközi futócipő piacon. Az 5000 Ft különbség a cipő súlyában (305 gramm) is megmutatkozik, mert a felsőrész szövési technológiája, illetve az anyag is nehezebb lett a még jobb komfortérzet kialakításának reményében. 

Mindkét modell esetében egy nagyon kényelmes és minden talajon rendkívül puha érkezést biztosító cipőről beszélhetünk. Hajláskönnyítő bemetszések könnyítik a gördülést így dinamikusabb mozgást biztosít. Olyan érzésem van benne, mintha centikkel a talaj fölött járnék. A környezetünk megóvása is jelentős szerepet kapott a fejlesztés során. A Jogflow 500.1 esetében 59, az 500K.1  modellben 62 %-ban újrahasznosított anyagból készült cipő felsőrésze. Csak bátorítani tudlak benneteket arra, hogy nyugodt szívvel vegyétek le a polcról ezeket modelleket, ha az egészségmegőrzés az elsődleges célotok. Viselésekor, a megszokottnál alacsonyabb drop kialakítás (10 mm helyett csak 4 mm) miatt a fokozatosság betartására hatványozottabban kell figyelnetek. 

A boldogság hulláma, Jogflow

Versenysportolók, figyelem!


A Kiprun cipők után érdeklődőknek már bizonyára feltűnt, hogy a márka két betűvel és számmal jelöli a felhasználási területet. Az 500-as számmal jelzett cipőink a mindennapos szükségleteknek megfelelő felhasználási területet jelentik. Ilyenek már tavaly óta vannak az üzleteinkben, legyen az stabil, dinamikus vagy "minimalista" cipő. A 800-as és a 900-as sorszámúakkal csak az idei évtől kezdve találkozhattok. A 800-as, a könnyű cipőket, a 900-as pedig prémium termékeket jelentik. Nagyobb áruházainkban és internetes felületünkön már kapható a Kiprun KD 800. A "D" betű a dinamikus edzések, illetve versenyek színterére megálmodott konstrukciókat takarják, legyen az 500, 800 vagy 900-as. Jelen esetben egy 200 grammos (42-es méretben) cipő érkezéséről szeretnék nektek dicsekedni. Nem véletlenül használom ezt a jelzőt, mert ennek a cipőnek már van egy kis múltja. A 2019-es Mozgásvilág futócipő tesztjén, az első helyen végzett holtversenyben a Kiprun Ultralight cipőnk a Saucony Kinvara-val. Ár-érték arányban pedig egyértelmű győztese volt a képzeletbeli versenynek. 

Ennek a cipőnek a továbbgondolt változata lett a KD 800. A 6-os drop maradt, de a dinamikát segítő, illetve fokozó Up'bar Pebax szerkezeten változtattak, a vásárlói visszajelzéseknek köszönhetően. A habszivacs puhább és vastagabb lett az ütéscsillapítás javítása érdekében. A külső talp is tartósabb lett. Ez persze nem jelenti azt, hogy km gyűjtő cipőként használjátok. Ennél a cipőnél is nagyon fontos, hogy fokozatosan emeljétek a téteket benne. Az ütéscsillapítása egy olyan mozgás-koordinációhoz van kifejlesztve, amit csak nagyon kevesen tudnak elérni a hosszú évek folyamán. Éppen ezért 1/2 maratonnal bezárólag ajánlom. A 34 990 Ft-os ára a legmagasabb a Kiprun kínálatban, de a futócipő-piacon még mindig nagyon kedvező. Az első gondolatom az volt, amikor a lábamra húztam, hogy milyen kár hogy nem 30 évvel később születtem. Kíváncsi lennék, hogy ma mire lennék képes benne. Meggyőződéssel vallom hogy a 2 óra 17'-es futásom során viselt cipőm sem volt jobb a Kiprun KD 800-as cipőnknél.

Sérülésmentes és sikeres versenyidényt kívánok!

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)