Magazin

Blog

Futócuccok a karácsonyfa alatt

Mind a négy évszaknak megvan a maga szépsége, és azon belül minden hónapnak is. Mégis különleges izgalommal nézünk mindig a december elé, a szeretet ünnepe miatt. Minden érző szív hangosabban dobban meg azt keresve, hogy mivel tudunk örömet szerezni szeretteinknek. A Decathlon kínálatából, már pár ezer Ft-os figyelmességgel is mosolyt csalhatunk szeretteink arcára.

A világjárvány új helyzetet teremtett szinte minden ember számára, így több idő jutott egymásra, és önmagunk megismerésére. A megnövekedett szabadidő optimális kihasználása miatt sok olyan képességünk került előtérbe, amire az addigi rohanó világunkban nem is gondoltunk. Szerencsére nem volt szükség a legmagasabb fokozatú készültség előírására, így a szabadtéri egyéni sportokat nem érintette a korlátozás. Olyanok is sportolni kezdtek a bezártság érzése elől menekülve, akik eddig nem is gondoltak a stresszmentesítés ezen formájára. Akiknek már jelen volt a sport az életében, a home office-nak "köszönhetően" több idő jutott a hobbijára.

A fitnesztermek és az uszodák bezárása miatt egyre többen kezdtek futni, ami sokaknak szolgálhat új ajándékötlettel. Számomra már szinte természetesnek tűnik, hogy mindig találok valami futással kapcsolatos ajándékot a karácsonyfa alatt. Szeretteim már ismerik a "gyenge pontjaimat", és tudják, hogy mivel tudnak örömet szerezni. Akik életében újdonságot jelent ez a terület, azoknak megpróbálok néhány ajándékötlettel szolgálni.

Ajándékozzunk sportot egymásnak!

A legkisebb rizikót a Decathlon ajándékkártya megvásárlása jelenti, hisz az ajándékozott arra költi a 2-50 000 Ft-ig feltöltött összeget, amire a legnagyobb szüksége van. A futás legfontosabb eszköze nagyon sokáig a futócipő volt, de napjainkban rengeteg kiegészítő termék értékelődött fel.

A korai sötétedés miatt talán az egyik legfontosabbak ezek közül a láthatósági eszközök. Sokak számára a zenehallgatás teszi elviselhetővé vagy élvezetesebbé a futást. Az elektronika szintén népszerű termékei a sportórák, amik már 2990 Ft-tól kaphatók egészen a százezres nagyságrendig. A futók elengedhetetlen kellékei lettek a szállító és a hidratáló eszközök. A futóöltözetre  is rengeteg lehetőséget rejt a Decathlon kínálata.

A választásnál érdemes szem előtt tartani a felmerülő igényeket: 

kényelem, szellőzés, izzadságelvezető képesség és a láthatóság. Pontos receptet nem adnék arra, hogy ki mit vegyen fel, mert mindenkinek más a hőérzete, de a túlöltözéstől óvnék mindenkit. A vízhatlan öltözékbe bújást nem favorizálom, mert lehet, hogy kívülről nem leszek vizes, de saját levemben fogok megfőni. Ha mégis ragaszkodik valaki ehhez a réteghez, annak mindenképpen olyan terméket ajánlok, amin cipzárral ellátott szellőzőnyílások vannak. Ezek segítségével juttathatom levegőhöz a testem.

A réteges öltözést pártolom, mert akár futás közben is le és felvehető egy mellény, vagy hosszú ujjú felső. Amíg 120-150-es pulzuson mozgunk addig biztosan nem fogunk megfázni. Futás után viszont rögtön száraz rétegről kell gondoskodni.

Plusz 5 és 10 Celsius fok közötti futáshoz egy tipp.

A sportfelszerelés mint befektetés

Nem nyitnék tanulmányt arról, hogy milyen jótékony hatása van az egészség megtartásában a rendszeres sportolásnak. Éveket adományozhatunk szeretteink és persze önmagunk számára. Az életminőségem megőrzésére, vagy javítására szánt összeget, szívesebben viszem sportboltba mint gyógyszertárba.  

Néhány ötlet a ruhatáramból

Cipők: Kiprun Long 2Kiprun Kd Plus.

Zokni: Comfort boka

Nadrág technikai edzésre: hideg időre és átmeneti időjárásra 

Extrém időben, -5 és -10 fok körül a kettőt együtt használom az ízületeim védelmében, és meleg kabátot.

Ilyenkor már sapkát és kesztyűt is húzok.

Jöhet hó vagy akár fagy is!

Könnyű futásra, laza jogging nadrágot viselek. Szívesen viselem aláöltözetnek az első áras futópólót. Hosszú ujjú felsőben is van favoritom. Mellénymániásnak számítok, ezért van egy olcsóbb és egy drágább változatom is. 

Boldog karácsonyi ünnepeket, és jó egészséget kívánok mindenkinek!

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)