Magazin

Blog

Futóversenyre hangolva

Hosszú, versenyínséges idő után jöhet el újra a pillanat, amikor "leporoljuk" a régen látott versenyszerelésünket. Ha pedig az elmúlt másfél év okozta bezártság miatt kezdtél el futni, akkor elsőbálozóként kell most megvenni a "fellépőruhád". Ebben pedig nagyon nagy segítségedre lehet a Decathlon megújult nyári kollekciója.

Sokak számára az elhalasztott Vivicitta lehet az első megmérettetés az életében. Ezért lehet különösen fontos, hogy a nagy élményt ne rontsa el a rosszul kiválasztott cipő, vagy ruházat. Ugyanakkor azt is el kell mondani, hogy nem feltétlenül kell vagyonok elköltésében gondolkodni. A rövidebb távokat teljesítők számára, az alacsonyabb árfekvésű termékekből is büntetlenül lehet csemegézni. 

A felkészülés mellett a megjelenés is fontos

Sportruházatban és a kiegészítőkben, piacvezető szerepet töltünk be. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy a kezdőktől a haladókig végig tudjuk kísérni a fejlődésükben a futni vágyókat. Ez egyben azt is jelenti, hogy a mindenkori fejlettségi szintnek megfelelő termékek közül lehet választani. Cipőink közül, a Kalenji Run Active-ot és a Kalenji Run Komfort-ot is nyugodt szívvel ajánlom. Amire fel kell még készülni, hogy három héttel a verseny előtt illik megvásárolni azt a lábbelit, amiben futni fogunk. Ellenkező esetben gondot okozhat. A trikó vagy póló választásnál sem kell még mélyen a zsebünkbe nyúlni, mert a szükséges igényeknek bőséggel megfelelnek. A kényelem mellett a legfontosabb az, hogy a keletkezett izzadtságot mihamarabb elvezesse. Ugyanez vonatkozik a zoknira és a nadrágra is.

15 ezer Ft alatti összegből, tetőtől talpig fel tudsz öltözni a rövidebb távokra.

 

Ahogy emelkedik a tét, annál inkább nőnek a követelmények


A nagyobb elvárásokkal szemben már a Kiprun márkajelzéssel ellátott futó cuccok közül válasszunk. Legyen az cipő, trikó, vagy nadrág. Az újdonságokat tekintve, először a félmaratoni távon indulókhoz szólnék. A tetőtől talpig közhelyt megfordítva a talppal, azaz a cipővel kezdem. A Kiprun KS 500 a legfrissebb fejlesztés, ami egy neutrális cipő. A Kiprun Long 2 mellett, szerettünk volna egy olyan Km gyűjtő cipőt is kínálni, ami a neutrális, azaz a semleges, vagy egészséges lábtartásúak igényét is ki tudja szolgálni. Az edző cipő kategóriában elég könnyűre sikeredett a maga 282 grammjával / 42-es méret. Változtattunk a nyelv kialakításán, és 2 milliméterrel csökkentettük a drop magasságát. A talpközépen elhelyezett ARKSTAB rendszer is új köntösbe bújt, hogy még nagyobb védelmet nyújtson a viselőjének. Akik eddig figyelemmel kísérték termékeink fejlődését, azok bizonyára tudják, hogy eddig a K-only technológiának köszönhetően univerzális cipőket gyártottunk. Tettük ezt azért, hogy kedvezzünk az enyhén befelé dőlő, illetve a kifelé dőlő bokájú futóknak is, addig amíg kialakul a megfelelő tartó izomzat és a gazdaságos futómozgás. A cipőtalp kopásából könnyen eldönthető, hogy viselője " kinőtte "-e a K-only nyújtotta szolgáltatást. Amennyiben igen, jöhet a neutrális csuka. Akik még igénylik a K-only adta biztonságérzetet, azoknak pedig a Kiprun KD 500 névre hallgató cipőnket ajánlom. 

A cipő és a ruházat harmóniájára is gondoltunk. 

A ruha is teheti az embert

A ruházatban is fellelhető néhány finomság. A nagyobb intenzitással futók számára az előbb említett tulajdonságok mellett, a könnyű súly, illetve "súlytalanság" és a bőrirritáció elleni védelem is fontos szemponttá válik. Speciális cérnával és varrással igyekszünk csökkenteni a kidörzsölődés lehetőségét. Ez különösen az olyan női felsőnél fontos, ami már melltartóval van kombinálva. A nagy dobásunk azonban, az ultra könnyű női trikó, ami 40-es méretben mindössze 47 gramm. Ujjatlan kivitelben, minden "varrása" hőragasztott. Lézerperforációk vannak az izzadásnak leginkább kitett helyeken. Örömmel jelenthetem ki, hogy nem csak a műszaki paraméterekben történtek változások, hanem az esztétikai kialakításban is. Sokszor ért minket az a vád, hogy nem vagyunk elég színesek. Az idei kollekcióban, ezen a téren is sikerült fejlődni. A férfiak számára is van egy-két újdonság. Az egyik nagy hír az, hogy sikerült egy olyan könnyű rövidnadrágot alkotni, ami az eddigieknél egy kicsivel hosszabb, ugyanakkor csak 118 gramm, az L-es méretben. A hosszán azért változtattunk, hogy a lábak közötti kidörzsölődés lehetőségét elkerülje a viselője. A másik pedig az, hogy most már nem csak a hölgyek kollekciójában található meg a 2 az 1-ben nadrág! A zokniválasztásnál, a Kiprun 900-ast ajánlom erre a célra.

Egy színes világ tárul elénk, amikor a Kiprun idei termékeiből választunk.

Remélem, hogy sikerült segíteni az eddig hezitálóknak abban, hogy mit és hol keressenek, életre szóló élményeik megéléséhez! Sérülésmentes felkészülést, és versenyidényt kívánok mindenkinek!

 

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)