Magazin

Blog

Geoládák nyomában

Szuper hétvégi családi program a geoláda keresés, ti voltatok már? Mi is az a geoláda? Igazi kincskeresés, felnőtteknek is!

Mi is a geoláda?

A geoládák igen változatosak lehetnek tartalommal együtt, a ládákat a játék bármely résztvevője elrejtheti bárhol, ami szerinte érdekes lehet. Íratlan szabály, ha valami számunkra értékeset találunk egy geoládában, megtarthatjuk, amennyiben teszünk be helyettesítő kincset.

Hogyan találhatsz geoládát?

A legegyszerűbb, ha letöltjük az ingyenes applikációt. Hosszabb, távolabbi pontoknál érdemes magunkkal vinni tájolót és térképet mert, előfordul, hogy nincs térerő vagy gps jel. 

Milyen útvonalakra számíts?

Teljesen változatos utakra számítsunk, a könnyebb és sűrűbben felfedezett geoládák tanösvényen, parkokban, városokban vannak. Ha igazi kalandra vágyunk, ne féljünk elhagyatottabb pontokat követni, de készüljünk, hogy sokszor gazos, járatlan utakon kell átvágnunk magunkat, mint Tomb Raidernek. 

Néha az út fontosabb, mint a cél. Többször nem találtuk a végső geoláda pontot, vagy számunkra nem volt érdekes a rejtvény, amit megfejtettünk, de így is rengeteg remek ismeretlen tájat tudtunk felfedezni, miközben rengeteg tapasztalattal és élménnyel gazdagodtunk. A pontok között általában koordinátákkal, vagy rejtvényekkel találkozunk, amik megfejtésével haladhatunk tovább.

Kinek ajánlom?

Kerékpárral, gyalog, gyerekkel és kutyával is neki indulhatunk, tényleg számtalan táv és nehézség van. Időjárástól független, de érdemes ránézni a véleményekre, mert egy két útvonalnál javasolják a téli felkeresést (pl.: nagyon gazos, szinte járhatatlan nyáron). Fényképekkel és véleményekkel felmérhetjük az applikáción, megfelelő-e számunkra az útvonal. Bizton merem állítani, mindenki élvezni fogja, aki szeretné kicsit feldobni a túrázást! 🙂

A túrákra mindenképpen vigyetek magatokkal barterbe valamit, és a szokásos túra szetteteket, vizet, némi elemózsiát.

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)