Magazin

Blog

Görög zöldséges egytálétel

Vegetáriánusként is számtalan módon lehet variálni az étrendünket. Ez az egytálétel a görög ízvilágot idézi fel. Gergely Noémi, dietetikus receptje.

Hozzávalók (2 adag):

  • 1 kisebb darab cukkini
  • 1 kisebb darab padlizsán
  • 2 darab krumpli
  • petrezselyemzöld
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 darab lilahagyma
  • 1 dl olaj
  • só, bors, oregano
  • 100 g feta sajt

A zöldségeket vágjuk kockára, a hagymát, fokhagymát is. Forrósítsunk fel olajat egy serpenyőben, tegyük bele a hagymákat. Adjuk hozzá a cukkinit, majd a padlizsánkockákat, és pár percig főzzük, fűszerezzük meg, majd kb 15 percig főzzük fedő alatt.

Adjuk hozzá az apróra kockázott krumplit, keverjük el, és főzzük további 20 percig, amíg minden puha nem lesz. Ha kész, szórjuk meg a petrezselyemmel, és morzsoljuk a tetejére a fetát.

A recept egy vegetáriánus mintaétrend része, mely súlymegtartáshoz vagy súlycsökkentéshez ajánlott. 

Ha további információkra, segítségre van szükséged a személyre szabott, egészséges életmóddal kapcsolatban, keress fel elérhetőségeimen.

"Gergely Noémi  vagyok, dietetikus és pont olyan hétköznapi hősökkel foglalkozom mint te, aki ezt olvasod. Ügyfeleim olyan hobbi sportolók, fogyni vágyók, akik a munka, család mellett a sportban is a maximumra törekednek vagy csak egyszerűen jól akarják érezni magukat a bőrükben. Mindig meglepődve tapasztalják, hogy az életmódváltás sokkal könnyebb, mint gondolták. Mitől is? Kövesd bejegyzéseimet, hogy megtudd!"

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)