Magazin

Blog

Gumipánttal a tökéletes alakért!

Sokszor nehéz megtalálni az időt a rendszeres testmozgásra, viszont egyre több olyan sporteszköz áll a rendelkezésünkre, mellyel bárhol, bármikor tudunk edzeni, akár otthon is! Ilyen kiegészítő a gumipánt vagy gumiszalag, mellyel változatos gyakorlatokat tudunk végezni.

A mai rohanó világunkban kevés időnk van arra, hogy figyeljünk magunkra és egészségünkre. A megfelelő táplálkozás mellett fontosnak tartom a rendszeres edzést egészségünk megőrzéséhez. Sportolni bárhol lehet és bármikor, a megfelelő eszközökkel és kitartással hamar látványos eredményt érhetünk el. Én hetente több alkalommal edzek, igyekszem változatosságot belevinni, ezáltal több izomcsoportot megdolgoztatni. Nekem is van olyan, amikor nincs időm elmenni terembe, ezért az itthoni edzés mellett döntök. Nem baj, ha nincs kedved kimozdulni, mert hideg van, esik az eső. Bemutatom nektek az egyik kedvenc sporteszközömet. Tökéletes segítséget nyújt az edzéshez, akár a zsebedben is elfér: ez pedig nem más, mint a gumikötél vagy más nevén training band.

Gumipánt - változatos edzések
A gumipánttal változatos edzéseket végezhetünk, minden izomcsoportot meg tudunk mozgatni.

Hogyan használd?

Ezzel az eszközzel minden izomcsoportra tudsz edzeni. Ráadásul a terhelést sem fogod megszokni, mert többféle erősségű gumipánt létezik. A fogás szélességével is tudsz a terhelésen állítani. Előnye a súlyzókkal szemben, hogy nincs holtpont, a gumikötél állandó terhelést biztosít az izomnak. Bármikor és bárhová magaddal viheted.

Ötletek gyakorlatokhoz

Kar-és vállizom

Törzsizom

Combizom

A gumikötelek fajtái

A színek jelölik a terhelhetőséget. 5kg-tól 60kg-ig megtalálod a Decathlon áruház polcain. 

A különböző színek jelölik a gumipántok erősségét
A különböző színek jelölik a gumipántok erősségét

Használhatod erősítéshez és nyújtáshoz is egyaránt! Nem utolsó sorban pedig a közelgő ünnepre való tekintettel kiváló karácsonyi ajándék családodnak, bármilyen korosztály részére. „CSODA AKKOR TÖRTÉNIK, HA NEM ADOD FEL ANNAK ELLENÉRE SEM, HOGY LEGSZÍVESEBBEN AZT TENNÉD” 

A tanácsokat Szabados Mónika, cross training sportfelelős írta. Mónival személyesen a Dunakeszi Decathlonban találkozhattok.

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)