Magazin

Motiváció

Gyarmati Györgyi

2018. július 6.

Korábban többféle sportot űztem rövidebb-hosszabb ideig. Kézilabdáztam, sportlövészettel foglalkoztam. Karatéztam 8 évig, amit gyermekáldás miatt kellett abbahagynom. Később elvégeztem néhány edzői tanfolyamot és Tae-bo, Body Styling, Callanetics és Hasparty edzőként is dolgoztam, aztán a munka miatt kimaradt a sport az életemből.

Futni mindig utáltam. Valahogy nem ment. Aztán egyszer a lányom lement futni a barátnőjével és csatlakoztam hozzájuk. 200 méter után sétálnom kellett, szúrt az oldalam, nem kaptam levegőt. De csak lementem egy héten többször is, annak ellenére, hogy a lányok már nem jöttek. Egyre többet tudtam futni, egyre kevesebb sétával. Végül megtaláltam a saját tempómat, amivel már km-ek is könnyedén mentek. 

Olyan közösségbe kerültem, ahol az egészséges életmód mindenkinek fontos és sokan futnak hosszabb távokat is. Velük futóversenyekre is elkezdtem járni. Ahogy leadtam pár kg-ot sokkal több energiám lett és újraigényeltem a mozgást. 

Azért vált a futás a sportommá, mert nem igényel különösebb felszerelést, kötöttséget és bármikor megvalósítható mozgásforma.

Decathlon sportközösség

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)