Magazin

Blog

Gyere szurkolni! Ilyen itthon egy amerikai foci meccs!

Cikksorozatunk legújabb részében a flag foci-edzésről átvándorlunk a lelátókra, és szerepet cserélünk. Ezúttal a szurkolók oldaláról közelítjük meg ezt a fantasztikus sportágat, amit amerikai focinak nevezünk. Legfrissebb cikkünkben azt szeretnénk bemutatni, hogy miért érdemes kilátogatni egy amerikai futball mérkőzésre.

Alapvetően bármilyen sporteseményre kilátogatni remek program lehet az egész család számára. A szurkolás erősíti a közösséghez tartozást, valamint sikerélményt ad, amennyiben győz a csapat, vagy a versenyző. A drukkerek a siker részei, például amerikai foci esetén a tizenkettedik játékosok a pályán. Óriási szerepük van a csapat eredményességében, a buzdítás rengeteg erőt ad a pályán lévőknek, és lelkes közönség előtt a sportolók teljesítménye is megnő.

Miért érdemes kilátogatni egy amerikai futball mérkőzésre?

Ahogyan már említettük, erősíti a közösséghez tartozást. A nézőtéren is mindenki ugyanazért a célért látogat ki, mégpedig azért, mert szeretné a saját csapatát nyerni látni. A közös cél, a közös téma pedig barátságokat szül. Ezek a kapcsolatok ráadásul nem feltétlenül korlátozódnak a meccsnapokra, az egyező érdeklődés összehozza az embereket.

Remek családi program

Egy amerikai foci meccs egy egész-délutános program. A mérkőzés átlagosan három óra hosszúságú, a szezon pedig tavasszal és nyár elején van. Ez azért fontos, mert ezáltal a szurkolók a szabad levegőn, jó időben tölthetnek el egy hétvégi napot remek hangulatban. Kell ennél jobb kikapcsolódás? Egy amerikai futballmeccset ráadásul az egész családnak ajánlunk, nemtől és kortól függetlenül.

Közvetlenség, nyitottság

Az sem gond, ha még új vagy ebben a sportágban, nem ismered a szabályokat, esetleg korábban csak NFL mérkőzést láttál a tévében. A szurkolói közösség rendkívül közvetlen és barátságos. Nyitottak az újonnan érkezők felé, bármilyen kérdésben szívesen segítenek. Elmagyarázzák, hogy mi történt a pályán, ha elvesztenénk a fonalat, vagy felvilágosítanak, ha nem értenénk egy-egy szabályt. Ez azoknak is segítség lehet, akik az NFL-t követik, ugyanis bizonyos szabályok eltérnek az ottaniaktól. Az amerikai foci szabályai kezdők számára elsőre bonyolultnak hatnak, így jó, ha van valaki, aki segít a megértésükben.

Egy magyar amerikai futball mérkőzésen a meccshangulat is nagyon közvetlen. Ennek az az oka, hogy a pálya közel van a nézőtérhez, így testközelből láthatod, ahogy kedvenceid küzdenek a győzelem megszerzéséért. Sokszor az egymásnak adott utasításokat is lehet hallani, így te is könnyen a pályán érezheted magad, a találkozó aktív részeseként.

Amennyiben tartanál attól, hogy összetűzés alakulhat ki az ellenfél szurkolóival, megnyugtathatunk. Az amerikai foci közösség elfogadó, elsősorban mindenki a sportág szeretete miatt megy ki a meccsekre. Szeretné jól érezni magát, nem keresi a konfliktust. A két tábor drukkereit semmilyen módon nem kell elkülöníteni, békésen mindenki szurkol a sajátjainak.

Miért érdemes a Cowbells amerikai foci csapatát választani?

A szurkolók a Cowbells-család részévé válnak. Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, és kijössz a mérkőzéseinkre, ha lehetőséged van rá, hozz magaddal egy kolompot. A csapatnál ez egy hagyomány, hogy amikor a védelem van fent a pályán, a nézők is megpróbálják megzavarni az ellenfél támadósorát hangos szurkolással és kolompolással. Ez az „okos szurkolás” bevett gyakorlat az NFL világában is, ami igazán értékessé teszi a hazai pálya előnyét. Másik szokás, már-már hagyomány a mérkőzéseinken, hogy a hölgy-szurkolók egy része süteményt vagy palacsintát süt. Ez természetesen nem kötelező, de erősíti a családi, meghitt, kellemes hangulatot a lelátón.

Sportolási lehetőség

A Budapest Cowbells a kispesti Tichy Lajos Sportcentrumban játssza hazai mérkőzéseit, amely ingyenes sportpályaként üzemel. Van foci- és futópálya, valamint kültéri edzési lehetőség. Utóbbi kettőt akár a mérkőzés napján, sőt a mérkőzés szüneteiben is használatba lehet venni, ha valaki átmozgatná magát.

Amennyiben sikerült elnyernünk a bizalmadat és felkeltettük az érdeklődésedet, további információkért keresd fel honlapunkat vagy kövess minket a közösségi média felületeinken.

Hajrá Cowbells!

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)