Magazin

Blog

Gyűjtsetek élményeket a családdal! - Ajándékötletek gyerekeknek

Manapság mindenki rohan valahova, a család ezerfelé szóródik a hétköznapokban, sokszor nehéz megtalálni a közösen eltöltött, minőségi időt. Ráadásul olyan programot keresni, ami mindenkinek megfelel, talán még nagyobb kihívás. A sport jó választás lehet a közös élmények gyűjtésére, hiszen egy sportos ajándékkal élményt is adsz egyben.

Focizzatok együtt!

Egy új focilabdának szinte minden kisfiú örül, de az igazi ajándék az, amikor apával lehet rúgni a bőrt, ez minden közös apa-fia sporttevékenységre igaz. Bár ez talán inkább fiús programnak tűnik, még nagyobb élmény, ha az egész család beáll és akár a kertben vagy a közeli focipályán játszotok egy jó hangulatú, családi meccset.

Közös bringatúra

Egy bringát kapni ajándékba karácsonyra mondhatni gyakori, hiszen sok kisgyermek, de még felnőtt vágya is ez. Na de elmenni együtt a családdal jó kis bringatúrákra, az az igazi! Hazánkban rengeteg szuper kerékpárút van, akár egy, akár több naposok, a téli szünetben van is idő megtervezni a következő nyarat, útvonalakat. A legkisebbeket sem kell kihagyni a kalandból, futókerékpárral egy rövid szakaszon is élvezhető a közös tekerés!

Közös bringatúra a családdal

Kiránduljunk a gyerekekkel!

Az, hogy megcsodálhatjuk hegyeink, dombjaink szépségét, már önmagában ajándék, hiszen azt jelenti, hogy egészségesek vagyunk és tudunk nagyokat sétálni, kirándulni, túrázni. Számos kijelölt turista útvonal, népszerű kirándulóhely, szervezett túra közül válogathatunk, így akár minden hétvégére lehet tervezni egy kis természetjárást. A természetjárás számos jótékony hatással lehet a szervezetünkre, például erősíti az immunrendszert, növeli a boldogság és öröm érzetét, jó levegőhöz juttatja a tüdőt. Ráadásul az erdőt járva igazán tartalmas családi beszélgetések tudnak kialakulni, a túra végére pedig jóleső fáradtság, kipirult arcok, csend és nyugalom várható. :) 

Kezdd gyerekkorban a túrázást!

Egy jó kis túrabakancs, egy hátizsák, vagy akár túrabot pedig hátha ott lapul majd a fa alatt.

Rollerrel bárhová!

Egy roller a karácsonyfa alatt igazán sportos ajándék, amivel rengeteg élményt lehet gyűjteni, akár még suliba menet közben is. Ha közel laktok az iskolához, óvodához, építsétek be a mindennapokba a közös mozgást, kísérd el gyermekedet bringával, rollerrel, futva, gyalog! A barátok, osztálytársak még suli után vagy hétvégén is tudnak bandázni a közeli utcákban, de figyelj, hogy mindig megfelelő védőfelszereléssel engedd útjára a gyerekeket!

Építsétek be a mozgást a mindennapokba, járjatok rollerrel suliba, boltba!

Ajándékötletek a legkisebbeknek

7 éves kor alatt leginkább még a játék, a játszótéri izgalmak kapnak nagyobb hangsúlyt, nem feltétlenül sportnak, hanem fizikai tevékenységnek, aktív időtöltésnek lehet nevezni ezeket az alkalmakat. Fontos, hogy már a lehető legkorábban megszerettessük gyerekeinkkel a mozgás örömét, így erre szuper ötlet lehet a beltéri, babatornához kapcsolódó, egyensúlyfejlesztő játék, alagút, játszószőnyeg. A kisbabánkkal töltött idő már önmagában egy hatalmas ajándék, hát még ha egy kis közös mozgással is egybekötjük! :)

A kicsik számára is be lehet csempészni a mozgást, sportos ajándékot

 

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)