Magazin

Blog

Ha unod a futást...

A futás unalmas. Fájdalmas, uncsi, meleg van, hideg van, fáradt vagyok, álmos vagyok, sokat dolgoztam, most megy épp egy jó műsor a tévében, meg amúgy is bolond, aki fut. Ha néha téged is utolér a motiváció teljes hiánya, és legszívesebben beülnél egy üveg nutellával a tévé elé, miközben az életeden rágódsz, akkor az alábbi tippek talán neked is segítenek abban, hogy a futás mégse legyen olyan szörnyű.

  1. A legkézenfekvőbb, hogy váltogasd az útvonalat, fedezz fel új környéket, nézd meg a várost futócipőben is. Ha mindig aszfalton futsz, irány terepre, ha pedig csak hegyi ember vagy, szállj le a síkra és fuss egy jót. Iktass be emelkedőket, ne csak az útvonalat variáld, de a terepet is.
  2. Végezz intervall futást! Az intervall a terhelési és a pihenőidők szabályszerű váltakozását jelenti. Amellett, hogy gyorsító edzésnek is szuper, kiváló eszköz arra is, hogy ÉGJEN A ZSÍR! :D Nem kell bonyolultan felépített edzésre gondolni, kocogj egyik oszloptól/kukától/fától a másikig, majd sprintelj a következőig és így tovább!
  3. Fuss zenére! Állíts össze lejátszási listát a kedvenc számaidból és garantáltan jó kedved lesz futás közben is.
  4. Fuss társsal, akivel motiváljátok egymást, így garantáltan nem laposodik el a hangulat.
  5. Vegyél részt futóversenyen! Olyan új impulzusokat ad egy verseny, amelyektől új erőre kapsz minden helyzetben, nem beszélve arról, hogy magadhoz hasonló futóbolondokat ismerhetsz meg, barátságokat köthetsz és még inkább átjár az érzés, hogy tagja vagy egy nagy és szuper közösségnek!
  6. Ha már a közösségnél tartunk, vegyél részt közösségi futásokon, edzéseken!
  7. Lepd meg magad új futóruhákkal, kiegészítőkkel, kütyükkel!
  8. A legtöbb futóalkalmazásban részt vehetünk kihívásokban, szerezhetünk díjakat, ami amellett, hogy buli, ösztönző is.
  9. Dokumentáld a futásaidat a közösségi oldalakon, amivel nem csak önmagadat, de másokat is motiválhatsz!
Tippek futáshoz, változatos edzéshez

És mindig jusson eszedbe, hogy mennyire büszke leszel magadra, amiért megcsináltad.

Azt sokszor megbántam, hogy nem mentem el futni, de azt, hogy elmentem? Soha! A futás megtanít küzdeni, a futás által rájövünk, hogy sokkal többre vagyunk képesek, mint azt valaha gondoltuk. Erőssé, kitartóvá, alázatossá tesz, általa rengeteget tanulsz magadról. Minden egyes kilométerrel több leszel. Fuss, ha jó napod van, ha rossz, akkor pedig még többet! :)

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)