Magazin

Blog

Hogyan készülj fel egy fesztiválra?

Hamarosan itt a fesztivál szezon mi pedig elhoztunk neked egykis segédletet hogyan is készülj fel rá.

 

Napjaink egyik legelterjedtebb nyári kemping-élménye a fesztiválozás.

A nem jól megválasztott eszközök és az esetleg nem megvásárolt szükséges kiegészítők nélkül ez az élmény is sokat tud veszíteni élvezeti értékéből.

Ehhez hoztunk pár tanácsot/ötletet számotokra:

A sátor kiválasztása: 

Az egyik legfontosabb kérdés a férőhelyek száma. Ha a sátrunk rendelkezik előtérrel ahova a hátizsákunkat/egyéb dolgainkat be tudjuk pakolni, választhatunk a személyek számának megfelelő méretű sátrat tehát pl. két személy esetén egy kétszemélyes sátrat. Ha a sátrunk nem rendelkezik előtérrel, érdemes egy személlyel nagyobb sátrat vásárolni, hogy a maradék helyet fel tudjuk használni dolgaink tárolására.

A sátor felállítási módját tekintve A Decathlonban több kategóriából tudtok választani. Vannak klasszikus szerkezetű sátraink és Seconds szerkezetű sátraink.

A klasszikus szerkezetű sátrak összeállítása időigényesebb és itt meg kell jegyezni, hogy nem bonyolultabb, hiszen ezeknél a sátraknál is használunk színkódokat, hogy könnyebb legyen rájönni a felállításnál arra, hogy melyik alkatrésznek hova kell kerülnie.

A Seconds szerkezetű sátrak jóval kevesebb idő alatt felállíthatóak, ezért nem csoda, hogy fesztiválkörökben az egyik legelterjedtebb kategóriáról van szó, hiszen ki az aki a sátorállítással akar bajlódni amikor végre megérkezett a nyár egyik legütősebb eseményére?

A Seconds szerkezetű sátrainknál 3 kategóriából tudtok választani: Airseconds és 2Seconds és a 2Sends Easy.

Az Airseconds sátrak szerkezete felfújható, így nincs más dolgotok mint a főbb pontok kicövekelése után felfújni a rudakat. Ezeknél a sátraknál a pumpa nem tartozék, külön kell megvásárolnotok. Ezek a sátrak a családi sátor kategóriában érhetők el négy személyes verziótól.

A köznyelvben csak POP-UP sátroként ismert 2Seconds kategóriánk 2-3 személyes verzióban érhető el a választékunkban. Ezeknél a sátraknál nincs más dolgunk csak kibontani és széthajtogatni a sátrunkat a felállításhoz. A sátor összecsomagolásához találtok minden 2Seconds sátor tokjában egy összeszerelési útmutatót de áruházi vásárlásotok során, nyugodtan kérhetitek kollégáink segítségét az összehajtás bemutatására.

A 2Seconds Easy kategória az egyik legújabb Decathlon innováció.

 

 

Az Easy sátrak összehajtása egyszerűbb, hiszen két zsinór meghúzásával már fel is lehet őket állítan. Csomagméretüket tekintve is könnyebben szállíthatóak mint az alap 2Seconds változataik.

A Decathlon egyik innovációja a Fresh&Black technológia ami immár elérhető az összes sátorkategóriában. Ez a technológia kellemesebb hőérzetet és sötétséget biztosít a sátor belsejében. Aki már fesztiválozott az tudja, hogy ezeken a rendezvényeken a legnagyobb hiány az árnyékos területből van, így elég nagy eséllyel kell majd a sátradat napos területre felállítanod. Ha nem szeretnél a felkelő nap első sugaraira felébredni egy átbulizott éjszaka után, válaszd a Fresh&Black technológiával készült sátraink bármelyikét.

Nagyon fontos megjegyezni, hogy a sátraknál a kifeszítő zsinórokat is hiánytalanul le kell cövekelni, hiszen ha alvás közben egy nagyobb vihar halad át felettünk, a szél összenyomhatja a sátorponyvát, ezzel szabad utat biztosítva a csapadék bejutásához.

 

 

Kiegészítők:

A kiegészítők közül két olyan dolog van aminek mindenképpen nálad kell lennie. Az egyik a kalapács amivel sokkal könnyebben tudod leverni a cöveket, illetve a sátorbontásnál a cövekek kihúzásásban is nagy segítség. A másik alap kiegészítő a plusz cövek, hiszen ha elgörbítesz vagy elveszítesz egy cöveket, fontos, hogy tudd miből pótolni. A cövekek közül érdemes pluszba már valamilyen más kategóriából választani mint az alap cövek, hiszen ha laza talajra vagy kavicsos talajra szeretnéd felverni a sátrad, a megfelelő cövekkel tudod a legegyszerűbben rögzíteni.

A matrac kiválasztása:

Minden esetben a sátor belső hálófülke méreteihez kell kiválasztanunk a matrac méretét is. Ha nagyobb matracot választunk mint a hálófülke mérete akkor a hálófülke ponyvája és a külső sátorponyva összeér. Ez azért nem jó mert a külső ponyva belső oldalán lecsapódott pára átszivárog a hálófülke ponyváján és visszacsöpög ránk. Sokan azt gondolják ilyenkor, hogy beázott a sátruk, pedig csak a páralecsapódást érzékelik. 

A Decathlonban felfújható és önfelfújódó kategóriájú matracot is kínálunk számotokra.

A felfújható matrac kínálatunkban talákozhattok az Airbasic matracokkal ami az alap kempingmatrac kategória, Aircomfort matracokkal amik már kényelmesebbek és az osztott cellás felépítésüknek köszönhetően kiküszöbölik a “vízágy” hatást. Tehát ha ketten használtok egy kétszemélyes matracot és az egyikőtök megmozdul a másik már kevésbé érzékeli ezt a mozgást mint az alap matracok esetében. A harmadik típus a Airseconds matracok amikbe beépítettünk egy szelepet ami a felfújás és a leeresztés idejét mintegy harmadára csökkenti. Természetesen ez a kategória is osztottcellás.

Felfújható matracainkat csak és kizárólag pumpával tudjátok használni.

Mindegyik felfújható matracunk tartalmaz javító foltot, így ha a fesztivál során kilyukad a matracod azonnal tudod helyben javítani. Természetesen javító foltjainkat külön is megtudjátok vásárolni.

Az önfelfújódó matracaink szivacsmatracok amikben összehajtott állapotban wákuum van. A szelep kinyitásával megszívják magukat levegővel kb 80%-ra. A maradék 20%-ot szájjal történő felfújással tudjuk pótolni. Ez általában 4-5 fújást jelent. Ezen matracok előnye, hogy nem kell pumpát is vinnünk magunkkal a fesztiválra.

Ebben a kategóriában szintén van egy Basic termék ami az alap kategória. Kínálunk számotokra Egy Comfort terméket ami már szélesebb és vastagabb tehát kényelmesebb mint a Basic, illetve a két oldalán két cipzár is segíti az összehajtást ugyankkor ha két ilyen matarcot vásárolsz együttalváshoz, össze is tudod őket cipzárazni, hogy ne csússzanak szét.

A Comfort kategóriájú önfelfújódó matracunkból elérhető egy kétszemélyes változat is arra az esetre, ha minden alkalommal ketten használnátok.

A harmadik kategória a Ultimate Comfort matrac ami már szinte egy ágybetét kényelmével vetekszik. Ennél a matracnál csatokkal tudod összekapcsolni a két azonos típusú matracodat de itt is elérhető a kétszemélyes verzió is.

Hálózsák:

Hálózsák választásnál amire érdemes figyelni az a komfort hőmérséklet. Ezt a hálózsákok modellnevében jelöljük. Ha alvás közben 10fokra számítasz érdemes 10fokos hálózsákot választanod és így tovább. A másik fontos kérdés a hálózsák külső anyaga. A szintetikus anyagból készült hálózsákok remekül vezetik az izzadtságot, így nagyon hamar száradnak. A pamutból készült hálózsákok sokak számára kényelmesebb tapintásúak.

 

Alváskiegészítők:

A párnára sokan nem is gondolnak először, na de ki az aki párna nélkül alszik otthon? Miért ne lehetne a fesztiválon is az otthoni ágyadhoz hasonló kényelemben pihenni? A kempingpárnáink csomagméretét a legoptimálisabbra terveztük, hogy mindenképp elférjen a csomagjaid között ez az el nem hanyagolható kiegészítő.

Ha pedig reggelig buliznátok és napfényes sátorban nehezen alszotok el, a szemtakarónk segítségével ez is orvosolható. Ha pedig zajban nem tudsz aludni, a legjobb megoldás az éjszakai füldugó!

Kempingszékek és piknik takarók:

Nagy a tömeg? Nincs hely leülni? Vagy csak a reggeli kávédat a sátrad mellet nem állva szeretnéd elfogyasztani? Kempingszékeink között találsz olyat amit könnyen a válladra akasztva tudsz magaddal vinni. Ha pedig nem szeretnél széket cipelni de a vizes füvön ücsörgés sem hobbid, a kempinplédjeink valamelyike lehet számodra a megfelelő választás.

Világítás:

Ma már minden telefonon van zseblámpa, na de akkor minek is vinnél lámpát igaz?

Ha egyik kezedben a telefonod tartod a másik még szabad, de mi a helyzet ha mindkét kezedre szükség van? A sátorban világíthasz felakasztható lámpáinkkal, ha a sátradon kívül is szükséged van világításra, a legjobb választás fejlámpáink egyike.

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)