Magazin

Blog

Hogyan tanítsd gyermekedet teniszezni?

Tenisz edzőként számtalanszor felmerülő téma szokott lenni, hogy mekkora előnyt élvez az a teniszező, aki már kisgyermek korban elkezdi elsajátítani a tenisz alapjait. Kiemelten fontos, hogy a legfiatalabb generáció megfelelő és sokoldalú képzést kapjon.

Természetesen a legjobb, ha egy erre szakosodott edző kezeire bízzuk őket, viszont rengeteg olyan feladat van, amiket akár otthon, szülőként játszhatunk a gyerekkel és egészen biztosan hasznára is fog válni.

1. Koordinációs játékos feladatok 

A tenisz egy összetett mozgásforma, aminek az alapja a lábmunka. Még a világ legjobb játékosai is folyamatosan dolgoznak azon, hogy gyorsabban és hatékonyabban tudjanak helyezkedni a teniszpályán. A jó hírem az, hogy ők sem kivételek és minden egészen az alapoktól indult kisgyermek korban. Szeretnék néhány feladatot felsorolni, amit otthon is játszhatsz a gyerkőccel. 

2. Ütő nélküli labdás feladatok 

A labdaérzék fejlesztésére kitűnő gyakorlatsorok vannak, elkapások, dobások, gurítások és pattogtatások formájában. 

  • Gurítások egymásnak
  • Labda dobálás egymásnak felső dobással (dobás és elkapás egyaránt gyakorolva van)
  • Tenisz labda pattogtatás + feldobás (esetleg közben taps)

3. Teniszütős gyakorlatok

Elérkeztünk azokhoz a gyakorlatokhoz, amiket a legjobban szoktak élvezni a kicsik. De mielőtt belevágnék a teniszütős feladatokba, szeretnék néhány szót ejteni az ütőkről és a labdákról

Manapság szerencsére már nem az elbírhatatlanul nehéz felnőtt ütőkkel és kemény labdákkal kezdenek teniszezni a gyermekek, hanem a saját testi adottságaikhoz igazított ütő méretek és labda típusok állnak rendelkezésre. A Decathlon üzleteiben a szakértő kollégák segítenek a megfelelő ütőméret és labda kiválasztásában. 

  • Pattogtatás ütővel fel és le (akár időre, mert úgy izgalmasabb)
  • Gurítások egymásnak
  • Pattintott labda után ütések (tenyeres egy kézzel, fonák két kézzel)

A tanácsokat Vörös György, a Redgen alapítója írta.

További tenisz tartalmakért kövesd őket Facebookon, vagy a weboldalukon.

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)