Magazin

Blog

Hogyan tárold a snowboardod szezon után?

Korábban olvashattál arról, hogy hogyan érdemes eltenni a síléced a következő szezonig, hogy minél jobban megóvd. Most adunk néhány tippet, ami kifejezetten a boardod megfelelő tárolásához hasznos.

A talp megóvása

A legfontosabb, hogy óvd a boardod talpát, hogy a csúszási felület ne sérüljön. Ennek érdekében már szezon után is javaslunk egy szervizelést, javíttatva az apró karcolásokat, ezzel visszaállítva a talp eredeti szerkezetét és egyenletes felületét.

Érdemes lehet ilyenkor élezést, illetve a kantni javítását is kérni szervizben, főleg, ha sziklás területen boardoztál korábban vagy snowpark elemeken gyakoroltad a csúszást. Tapogasd végig a lap élét, hogy nincsenek-e rajta egyenetlen pontok, elég éles-e. Nagyon fontos, hogy deszkád éle sérülésmentes legyen, mert egy apró élhiba is csúnya esést tud eredményezni. Ha pedig életlen a deszkád, nem fog tudni megfelelően “kapaszkodni” a hóba, nem lesz kezes használatkor.

Waxolás

Waxolás is fog kelleni - kifejezetten szezon végén -, viszont a felesleg eltávolításához szükséges kaparást csak a következő szezon elején csináld, vagy csináltasd meg! Most minél több wax marad a deszkán, annál nagyobb a védelem a környezeti hatásokkal szemben.

snowboard karbantartás
Szezon végén waxolásra is van szükség

Felmerülhet a kérdés, hogy érdemes-e a kötéseket eltávolítani a boardról erre az időszakra. 

A válasz nem, a fennhagyott kötések nem befolyásolják a deszka időtállóságát, viszont megmaradnak a korábbi beállítások, és nem keverednek el a csavarok. 

Tárolás

Ami még fontos, hogy a felszerelésed száraz helyen tárold, hogy megóvd a rozsdásodástól. Lehetőség szerint ez a tároló ne a kertben, pincében, vagy garázsban legyen. A legoptimálisabb megoldás egy külön hely a házon belül, ami  - némi kreativitással - dekorációs célokat is szolgálhat. Zsákban való tárolással pedig a portól is meg tudod óvni.

Ha pedig ezzel is végeztél, vedd számba, hogy a következő szezonra milyen tudást szeretnél elsajátítani, majd egy hütték világát idéző ital fogyasztása közben nézd végig a hangulatkeltő és technikai videókat az interneten levezetésként. Aztán már csak a fizikumod szinten tartására lesz szükséged. Mi pedig időben érkezünk majd a következő szezon kínálatával, hogy felszerelésed legújabb igényeidhez igazíthasd!

snowboard karbantartás
Levezetésként böngéssz a neten hangulatot idéző videókat!

Találkozunk a 2020/21-es szezonban!

Virók Szilvi tanácsai

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)