Magazin

Blog

Hogyan túrázz kutyával? Mátra túrára fel!

Kutyánkkal való túrázás során fontos, hogy felkészüljünk váratlan helyzetekre. Figyeljünk oda kedvencünk igényeire, folyadékpótlására. Legyen mindkettőnk számára öröm az utazás és kirándulás!

Manapság négylábú társaink egyre közelebb kerülnek hozzánk, már nem csak a kertünkbe engedjük be őket, de sokszor a szívünk mellett a kanapékon is kapnak helyet. Ezzel egy időben egyre több helyen megengedik, hogy velünk tartsanak a kis kedvencek (pl.: Decathlon, Ikea, kávézók, éttermek...), de mégis az egyik legjobb közösen eltöltött idő mindkét fél számára a közös séta.

Kedvencünk könnyen motiválható és lefárasztható megfelelő játékkal

Fontos, hogy kedvencünket csak akkor vigyük ilyen helyre, ha már életkorban és edzettségileg is készen áll rá, valamint az oltási programjának is a végére értünk. 

Első lépésként gondoskodjunk hű társunk étel és ital utánpótlásáról. Ha autóval érkezünk távolabbi helyszínre, a reggelit hagyjuk ki és azt majd csak a túra során kapja meg, így a szerpentines autókázást is jobban fogja bírni. Ha több órát utazunk, álljunk meg többször is, hogy kedvencünk üríthessen, valamint adjunk neki folyadékot.

Ne felejtsünk el több pórázt magunknál tartani!

Mi legyen nálunk mindenféleképpen? 

  • Kisállatunk kiskönyve (+útlevele, ha beleset érné kedvencünket, valamint rendezők és áruházak is kérhetik tőlünk).
  • Itatótál + víz
  • Jutalomfalat
  • Kedvenc játéka
  • Hám és nyakörv (a nyakörvön telefonszám és a neve, hámmal pedig, ha fel kell emelnünk a kutyát, vagy át kell segítenünk sziklaszirteken, vagy létráknál sokkal könnyebb dolgunk lesz).
  • Kullancsírtó spray kutyák számára
  • Vadász szezonban láthatósági mellény
  • Szájkosár (mi az egyik túránkon jártunk úgy, hogy utazni szerettünk volna sífelvonóval, de a kutyusunk csak szájkosárral szállhatott fel velünk).
  • Ürülékszedő zacsi

Több póráz (mi a balesetek elkerülése érdekében mindig viszünk 2 rövid, 1 nagyon hosszú és egy flexi pórázt magunkkal, szakadt már el nem egy útközben). Miért? Erdei utunk során sose tudhatjuk mivel/kivel futunk össze, valamint a jogszabályok is előírják, hogy házi kedvencünket pórázon tartsuk. Lehet bármilyen jól nevelt ebünk, szerencsétlenségek bármikor történhetnek, főleg egy ilyen út során. Jobb félni, mint megijedni alapon pedig póráz használattal rengeteg baleset megelőzhető!

Tipp: Nekünk külön kedvencünk a Decathlonban elérhető 10 méteres kutyapóráz, valamint a 8 méteres futószár kiránduláskor. 

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)