Magazin

Blog

Hogyan válassz bőrápolószert felszereléseid tisztításához?

Elérkezett a tavasz, itt az idő hogy elvégezzük a tavaszi nagytakarítást...no nem csak az otthon kifényesítésre gondolok, de bizony lovasfelszereléseink is szomjaznak egy kis gondoskodásra. Ahhoz hogy bőr termékeinket a lehető legjobban karban tudjuk tartani, itt egy rövid cikk, mely segít, hogy mit mire és hogyan használj!

Hogyan válassz bőrápolószert felszereléseid tisztításához, ápolásához? 

A bőr természetes anyag, ennek megfelelően rendszeres ápolást igényel. Ha kiszárad, törékennyé, szakadékonnyá válik, a ló számára sérülés, a lovas számára baleset veszélyét rejti magában. A rendszeres tisztítás és a bőr rugalmasságának megőrzése azonban nem csak a biztonság záloga, hanem a felszerelések hosszú élettartamáé, strapabíróságáé is. 

A bőrápolószerek megválasztásánál a következő szempontokat vedd figyelembe:

  • Mire való? Tisztításra, ápolásra, a bőr rugalmasságának megőrzésére?
  • A tisztítás, ápolás gyakorisága.

Mit-mire?

A bőr tisztítására használj gilcerines nyeregszappant. Ha a felületen zsíros szennyeződés, felrakódás látható, válassz zsírtalanító hatású bőrápolót. 

A bőr ápolására, rugalmasságának, puhaságának megőrzésére többféle ápolószer is rendelkezésre áll: soha ne használj töredezett bőrű felszerelést, mert fokozottan balesetveszélyes. 

A legáltalánosabban használatos ápolószerek a bőrolajok. Ezek mélyen a bőr rostjai közé hatolva őrzik meg annak puhaságát, rugalmasságát. A rendszeres ápolás ideális szerei a bőrbalzsamok és zsíros bőrápolók – ezek a puhaság megőrzése mellett a nedvességtől is megvédik a bőrt.

Léteznek 2 az 1-ben" bőrápolók, melyek egyszerre tisztítják és ápolják is a bőrt. Ezek különösen praktikusak gyakori tisztítást igénylő felszerelésekhez. 

A bőr rendszeres ápolást igényel!

A finom puhabőrökhöz legalkalmasabbak a tejszerű, folyékony, "2 az 1-ben" bőrápolók. Ezek szintén alkalmasak akár napi tisztításra, ápolásra is. 

Csizmáid, lovaglócipőid ápolására a méhviasz tartalmú ápolószereket ajánljuk. Ezek felfrissítik a bőr eredeti színét, megőrzik rugalmasságát, védik a nedvességtől, és elegáns fényt kölcsönöznek a lábbeliknek. 

Milyen gyakran?

Rendszeres, akár napi tisztításhoz praktikusak a spray kiszerelésű, vagy tömbben kapható nyeregszappanok. Ezeket egyszerűen, nedves szivaccsal viheted fel a bőrre. 

Gyors, apró tisztításokhoz, letörlésekhez legjobbak az erre a célra készült tisztítókendők

Valérie, Fouganza termékmenedzser üzenete: "Bőr felszeléseidet ne hagyd kiszáradni, és ne tárold őket hőforrás közelében. Ha esőben lovagolsz, és nyerged elázik, használat – és száradás után ápold viaszos, zsíros bőrápolóval. Az ápolószer mélyen a bőr rostjai közé hatol, megőrzi annak rugalmasságát, megelőzi a kiszáradást."

Fordította: Andics Bernadett

 

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)