Magazin

Blog

Hogyan válassz cruisert, vagy longboardot?

Ha városi közlekedéshez, hosszabb utak megtételéhez, vagy az első táncmozdulatok elsajátításához keresel gördeszkát, nálunk megtalálod a neked megfelelőt. Ismerd meg teljes választékunkat!

Nem tudsz különbséget tenni a cruiserek, hagyományos gördeszkák és longboardok között? Ezeknek a különleges formájú deszkáknak igen speciális felhasználási területük van: cruiser a közlekedéshez és longboard a gyorsaság élményéhez, valamint a kivételesen kényelmes guruláshoz. Bemutatjuk neked a különböző választási lehetőségeket!  

A CRUISER 
A krúzolás egyszerűen gurulást jelent és kiélvezni azt, amit bármilyen deszkán megtapasztalhatsz: a szabadság érzését! A kisméretű lapnak és a széles, puha kerekeknek köszönhetően kényelmesen közlekedhetsz vele, ráadásul a környezetet sem szennyezed! A legegyszerűbb és legelterjedtebb deszkás ágazat. A gördeszka mint közlekedési eszköz ismét divatba jött. Környezettudatos megfontolásból, vagy csak azért, mert elegük lett a közlekedési körülményekből, sok városlakó változtatott az utazási szokásain. 

CRUISER VÁLASZTÉKUNK 

YAMBA 500 

A YAMBA 500 egy praktikus és kellemes deszka a város felfedezéséhez. Fa lapja révén erősebb, mint egy műanyag deszka. Kisméretű és könnyű, rárögzítheted a táskádra vagy egyszerűen a hónod alá kaphatod. 59 mm-es kerekekkel szerelt. A 7 réteg kanadai juharfa enyhe meghajlású és stabil. Méretek : 27,5" (70cm) X 8,1" (20,7 cm) 

YAMBA 900 

A Yamba 900 egy sokoldalú deszka, amely átmenetet képez a hagyományos gördeszkák és a cruiserek között. Széles forma, medium konkáv és megemelt tail néhány trükk kipróbálásához a séta során. Egy tapasztalt deszkás örömét leli a krúzolásban egy ilyen játékos deszkával. A lap 7 réteg kanadai juharfából készült.  

BIG YAMBA 

A BIG YAMBA nagyméretű, műanyag cruiser. Dinamikus és könnyű, egy igazi old-school darab, tökéletes a városi közlekedéshez. Hosszabb és szélesebb, mint a klasszikus Yamba, ezáltal stabilabb is. 

LONGBOARD VÁLASZTÉKUNK

A longboardok jelentősen nagyobbak, mint a cruiserek vagy a hagyományos gördeszkák. A formájuk úgy van 
kialakítva, hogy a lehető legstabilabbak és legrugalmasabbak legyenek. Széles, puha kerekekkel és széles felfüggesztésekkel szereltek, hogy megakadás nélkül gurulhass. 

Ezek a deszkák elég könnyűek ahhoz, hogy kézbe kapd őket. Ideálisak bárki számára egy hosszabb kiránduláshoz 
akár a városban is. A nagy lap kellően stabil, egy kis gyakorlással egyszerűen megtalálod rajta az egyensúlyodat. 
Egy longboarddal inkább a sima, nagy ívű kanyarokat célozd meg, ne próbálj meg akadályok között szlalomozni. 

DROP 100

A DROP 100 alacsony deszkásoknak megfelelő, longboard közlekedéshez. A lapon átbújtatható drop-through felfüggesztések révén a deszkalap alacsonyabban, a talajhoz közelebb fekszik, ami számos előnnyel bír.  

1) A gördeszka alacsonyabb, ezáltal sokkal stabilabb.  

2) Egyszerűbb és kevésbé fárasztó hajtani, ha alacsonyabb, mert kisebb a távolság a talaj és a deszka között.  

A 150 mm-es felfüggesztésekkel és 59 mm-es puha kerekekkel (78A) kényelmesen gurulhatsz még rossz minőségű úton is. 

LONGBOARD TERMÉKVÁLASZTÉKUNK 

PINTAIL 520 

A PINTAIL 520 egy 100 cm-es longboard, amely ideális a longboardozás elkezdéséhez. Hosszú, juharfa lapja széles tengelytávval (a két felfüggesztés közötti távolság, másnéven wheelbase) rendelkezik, ezért kifejezetten stabil. A 180 mm-es felfüggesztések 70 mm-es, ABEC 7 csapágyas, puha kerekekkel szereltek. Ezek a tulajdonságok teszik tökéletessé a PINTAIL 520-t a hosszú távú sétákhoz.

FISH 500 

A FISH 500 egy ideális longboard a közlekedéshez.  

Fish formájának (a tail hasonlít egy hal farokúszójához) kismértékű hajlása stabillá teszi a deszkát, kényelmes a hosszú távokon. Puha kerekei (78A) kellemes gurulást biztosítanak még az egyenetlen útfelületen is. A fordítva szerelt felfüggesztések megkönnyítik a kanyarodást és kontrollálhatóbbá válik a sebesség. 

FISH CLASSIC 

A Fish Classic az igazi krúzolós deszka. Széles és puha (78A) kerekei jól tapadnak és kellemessé teszik a gurulás élményét. Ez a longboard ABEC 7 csapágyakkal szerelt, amelyek hozzájárulnak a gyorsuláshoz. 

SURFSKATE 

A surfskate, ahogy arról a neve is árulkodik, a szörfözés élményét utánozza és adja át aszfalton. A CARVE 540 használata igen szórakoztató. Egy kis gyakorlás kell, hogy kézbe kapd, de néhány próbálkozás után már gyorsan megy a fejlődés és hamar kiélvezheted ennek a deszkának minden előnyét. Kiváló választás sétákhoz, pumptrackre (pumpapálya) és bowlokba.  
Pumpáló mozdulatokkal haladhatsz, vagyis nem kell letenned a lábadat a talajra, bedőlve pedig gyorsíthatsz. Ezzel valamelyest az utcán szörfözhetsz.  

SURFSKATE VÁLASZTÉKUNK 

A CARVE 540 nagy amplitúdójú első felfüggesztéssel rendelkezik, amely lehetővé teszi a hirtelen elfordulást, hogy kellően nagy ívet vegyél, mint a szörfösök a kanyarokhoz. Ezáltal olyan trükköket imitálhatsz mint a cut back és a bottom turn. 

A lap erős kanadai juharfából készült, kismértékű és merev meghajlással bír a kellő stabilitás eléréséhez, amikor hajtod magad. A CARVE 540 kerekei és felfüggesztései pontos irányítást adnak alacsony és nagy sebességnél is.  

DANCING LONGBOARD - FREESTYLE 

A dancing a longboardhoz kapcsolt freestyle stílus. Mint a downhill, a dancing is kiváló az agilitás és az egyensúlyérzék fejlesztéséhez. 

Ahogy a neve is sejteti, a dancing stílus a deszkán végrehajtott táncmozdulatokat foglalja magába, amelyek tánclépésekből, forgásokból és ezek összekapcsolásából áll. 

Ehhez a műfajhoz nagyon rugalmas és reaktív deszkára van szükséged, speciális anyagösszetételből. Ez késztette tervezőinket a Dance 500, a Decathlon Skateboarding új, dancing longboardjának megtervezésére. Emellett megszületett a Dance 100 modellünk is kezdők számára, a longboard dancing elkezdéséhez. 

DANCING LONGBOARD VÁLASZTÉKUNK  

DANCE 100 

A DANCE 100 az új dancing deszkánk. Azoknak a kezdő deszkásoknak készült, akik az első tánclépések megtanulásához megfelelő deszkát keresnek. A felragasztott grip elhelyezkedése és kialakítása kifejezetten a dancing műfajhoz megfelelő. Sima felület a láb áthelyezéséhez és grippel borított részek a láb megtapadásához.  

DANCE 500 

A Dance 500 a dancing stílus elsajátításához vagy a technika fejlesztéséhez készült.  

Ezt a modellt a felhasználókkal együttműködve terveztük annak érdekében, hogy megfeleljen az igényeknek.  A megerősítésekkel rendelkező kompozit fa és üvegszál lapja összehangban tartja a rugalmasságot és a dinamizmust (pop).  

Az orrnál, a tailnél és az élein lévő TPU megerősítésnek köszönhetően nagyon szilárd deszka.  

FREERIDE / DOWNHILL LONGBOARD  

A downhill és a freeride is a longboardozás két kategóriája. Mindkét stílus játszótere a meredek út, ahol a sebesség a legfontosabb. 

Szögezzük le, hogy freeride-hoz és downhillhez a védőfelszerelés elengedhetetlen akkor is, ha gyakorlott deszkás vagy. Ez a két sportág adrenalinfüggő amatőröknek ajánlott. 

Ezek a longboardok a nagy sebesség mellett is a lehető legjobb irányíthatóságot kell biztosítják. Bár hasonlítanak az eddig bemutatott modellekhez, a downhill deszkák nem alkalmasak trükkökhöz és dancinghez.  

A downhill deszkák kifejezetten merevek a vibráló hatás eléréséhez. A legtöbb modellnek nincs kialakított tailje és orra, valamint alacsony súlyponttal rendelkeznek a maximális stabilitás érdekében.  

FREERIDE LONGBOARD VÁLASZTÉKUNK 

FREE 520 

A FREE 520 longboardot a lejtőn lesiklás megtanulásához terveztük.  

A deszka DROP formájú, alacsonyra helyezett súlyponttal a maximális stabilitás érdekében még nagy sebesség mellett is. Lapja merev 9 rétegű kanadai juharfából készült. 

Rendkívül stabil, jól kezelhető és pontos. A fordítva szerelt felfüggesztések lehetővé teszik az éles ívben kanyarodást. A 66 mm-es (80A keménységű) kerekek ABEC 7 csapágyakkal nagyon reaktívak és nagy sebességű lesiklást eredményeznek.

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)