Magazin

Blog

Hogyan válassz gördeszkát városi közlekedéshez?

A városi emberek már nem úgy közlekednek, ahogy régen. A környezetbarát megoldások (villamos, kerékpár, gördeszka, roller) hatalmas teret nyertek az utóbbi években. Ebben a cikkben a YAMBA cruiser gördeszkákat szeretnénk neked bemutatni, amelyek kiválóan alkalmasak városi közlekedéshez.

A cruiser egy praktikus, szórakoztató és kiváltképp környezetkímélő közlekedési eszköz. Tökéletesen megfelel rövid távú cirkálásokhoz a városban. Különböző méretben és kialakításban érhető el. Kedves kezdő és már tapasztaltabb deszkások, íme néhány tanács, hogy megtaláljátok az igényeiteknek legmegfelelőbb deszkát! 

MI AZ A CRUISER? 

A cruiser kisebb, könnyeb és általában vékonyabb, mint egy hagyományos gördeszka, egyúttal egyszerűbb szállítani és tárolni. Formája a 70-es évek deszkáira emlékeztet. A cruiserek közlekedéshez készültek, nem pedig trükkökhöz, mindenesetre nem lehetetlen néhány trükk kivitelezése. 

A kerekek vastagabbak, puhábbak, mint egy gördeszkán, ezáltal a cruiser gyorsabb. Emellett, a lágy kerekek jelentősen kényelmesebbé teszik a gurulást, a talajhibák és egyenlőtlenségek kevésbé érezhetők, jobban tapadnak, ezért kivételesen hatékony, ha egyszerűen és gyorsan kerülgetnéd az akadályokat. 

ISMÉT FELFEDEZZÜK MAGUNKNAK A VÁROST, DE MÁR NEM ÚGY KÖZLEKEDÜNK, AHOGY KORÁBBAN 

Az elmúlt években számos változást tapasztaltunk a városi közlekedés tekintetében. Az éghajlatváltozás, a szén-dioxid koncentrációja a légkörben, az energiahiány, a folyamatosan romló levegőminőség, a torlódások a városokban, mind arra késztettek minket, hogy átgondoljuk a közlekedéshez való hozzáállásunkat. 

Sokan a garázsban hagyták autójukat és tömegközlekedésre váltottak vagy elővették a kerékpárjukat, esetleg beszereztek egy elektromos járművet, egy biztos, a városlakók nagy számban változtattak szokásaikon környezettudatosságból vagy egyszerűen azért, mert elegük lett a körülményekből.  

KÖZLEKEDÉS MÁSKÉPP: MIT JELENT A KÖRNYEZETBARÁT KÖZLEKEDÉS? 

Ökomobilitás, fenntartható közlekedés, városi mobilitás... Kicsit elvesztél a kifejezések között? Engedd el, elmagyarázzuk miről van szó. 

A SZÓRAKOZTATÓ, PRAKTIKUS ÉS KÖRNYEZETBARÁT KÖZLEKEDÉSI MÓD 

Ebben a közlekedési forradalomban sokan választják a kerékpárt vagy akár a rollert a városban megtett útjuk egy részéhez vagy egészéhez. A cruiser előnye a kerékpárral vagy a rollerrel szemben, hogy jóval kisebb, ezáltal praktikusabban szállítható. Jelentősen egyszerűbb felugrani a buszra vagy felszállni a metróra egy cruiserrel, mint egy kerékpárral vagy rollerrel. Kis méretének és súlyának köszönhetően a hónod alá kaphatod vagy a táskádra rögzítheted. 

Egy cruiserrel ráadásul kisebb a forgalom és sose fogod megtapasztalni, milyen beragadni a dugóban. Azonnal válthatsz gyaloglás és krúzolás között (krúzolás: cruiserrel gurulgatni), ha szükséges, deszkázhatsz a járdán, a kerékpárúton, kikerülheted a tömeget, miközben mosolyt csal az arcodra az araszoló kocsisor. Tiltott irány nem létezik, nincsenek kerülők, csak a leegyszerűsített útvonal. Egy cruiseren megtapasztalhatod a valódi szabadságot. 

MŰANYAGBÓL KÉSZÜLT YAMBA CRUISEREK  

Hogyan válaszd ki a cruiseredet? Műanyag legyen vagy fa? A műanyag cruiser nagy előnye, hogy kevésbé érzékeny az időjárásra. A lap nem veszít a tulajdonságaiból, míg egy fa cruiser idővel kevésbé lesz erős, ha nedves talajon használod. Bár a műanyag lapra nem hatnak a csapadékok, az acél csapágyak megszenvedik az időjárást, rozsdásodhatnak és beszennyeződhetnek. A műanyag cruiser alacsony testalkatú deszkások számára ideális a városi közlekedés felfedezéséhez. 

YAMBA 100 

A YAMBA 100 kifejezetten kis helyigényű, 22.63""(57,5 cm) x 5.51""(14,5 cm) méretű. Ideális rövid távokhoz a városban. Kis mérete révén kevés helyet foglal és egyszerűen szállítható. Ezen előnye mellé társul az a hátránya, hogy nehezebben irányítható és kevésbé stabil.  

BIG YAMBA 

A BIG YAMBA egy nagyméretű, dinamikus és könnyű cruiser, egy igazi old-school modell. Tökéletes a városi közlekedésre. Hosszabb és szélesebb, mint a klasszikus Yamba, ezért stabilabb is. 

FÁBÓL KÉSZÜLT YAMBA CRUISEREK  

Bár a fa cruiserek kevésbé viselik el az időjárási elemeket, általánosságban véve erősebbek, mint a műanyag deszkák. Gyakran konkáv (széltében íves) kialakításúak, ezáltal stabilabbak. Ez ugyan ízlés kérdése, de sok deszkás számára kényelmesebbek és a deszkázás élménye is jobb egy fa cruiserrel. A YAMBA 500 és 900 7 rétegű kanadai juharfából készült, ennek köszönhetően nagyon erősek és alkalmasak néhány trükkhöz is. A megemelt taillel kisebb ollie-kat 
csinálhatsz és felugorhatsz alacsony akadályokra.  

YAMBA 500 

A Yamba 500 egy praktikus és játékos cruiser a város felfedezéséhez. Fa lapja erősebbé teszi egy műanyag 
deszkánál. Kis mérete és súlya révén rárögzítheted a táskádra vagy egyszerűen a hónod alá kaphatod.  

YAMBA 900 

A Yamba 900 egy sokoldalú deszka, a cruiserek és a hagyományos gördeszkák között helyezkedik el. 
Széles, medium konkávos kialakítása és megemelt hátulja révén stabil, emellett lehetővé teszi, hogy beiktass néhány trükköt krúzolás közben. 

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)