Magazin

Blog

Hogyan válassz leggingset?

A Domyos új leggings választékának célja az önbizalom növelése, és a mozgás szabadságának biztosítása minden nő számára, testalkattól, mérettől és edzettségi szinttől függetlenül. Most megtudhatod, hogyan válassz olyan leggingset, amely segítségével mozgás közben is magabiztosnak érezheted magad a bőrödben.

Hűvös érzetet biztosít

A fitnesz leggings elsődleges feladata az, hogy viselése kényelmes legyen sportolás közben. Ez azt jelenti, hogy képesnek kell lennie könnyedén elvezetni az izzadságot. Kardió edzésekhez a poliészterből készült leggings a legjobb választás. „A pilatestől eltérően, ahol a legging készülhet pamutból is, a fitnesz leggingset rendkívül légáteresztő poliészterből kell készíteni. Feltérképeztük az emberi testet, hogy meg tudjuk határozni, mely területeken tapasztalható a legintenzívebb hőmérséklet-emelkedés fizikai tevékenység végzése során,” fejtette ki Sabrina Delaoutre, a Domyos termékek menedzsere. „A leginkább érintett területek a térdhajlat és a hát alsó része. A még nagyobb légáteresztő képesség érdekében leggingseink hálóval, azaz egy nagyobb szellőzést biztosító anyaggal vannak ellátva ezeken a területeken.

A leggingsek kiválasztásakor győződj meg arról, hogy a megfelelő anyagot választod, amely hűvös érzetet biztosít edzés közben.

A mozgás szabadsága

A leggingsed sosem akadályozhat a mozgásban, hogy mindig kényelmesen mozoghass benne. „Bármilyen fitnesz tevékenység során a testnek képesnek kell lennie arra, hogy 360°-os mozgást végezzen, lábemelések, ugrások, lábnyújtások stb. A szövet alkotóelemeinek megfelelően rugalmasnak kell lenniük, hogy szabad mozgást biztosítsanak bármely irányban.” A leggingsek kialakításuknak köszönhetően minimálisra csökkentik azt az irritációt is, amelyet a szövetnek a bőrhöz történő dörzsölődése okoz. Egyes modellek lapos varratokkal, míg mások varrás nélkül, például Heat n' Bond [hővel történő kötés] technológiával készülnek.

Fontos, hogy mindig kényelmesen tudj mozogni a leggingben

Ne mutass meg magadból semmit! 

A jó leggingsen keresztül semmi nem látszik át. „A kardió gyakorlatok során elég sok guggoló ugrással találkozhatsz, és biztosnak kell lenned abban, hogy nem látszik át a leggingsed.” folytatja Sabrina. „A szövetnek akkor sem szabad átlátszóvá válnia, ha teljesen kinyúlik, és nem láttathatja a fehérneműt. Ez rendkívül fontos, ha teljesen át szeretnéd adni magad a mozgás örömének, és éppen ezt a célt tartjuk szem előtt leggingseink készítésekor. Az embernek képesnek kell lennie bármilyen kívánt mozgás elvégzésére anélkül, hogy azért kellene aggódnia, hogy mindenki láthatja a fehérneműjét!

Magas derekú vagy alacsony derekú?

Ezen három kulcsfontosságú kritérium mellett – amely a légáteresztés, a nyúlás és a nem átlátszó anyag – a legging kiválasztása ízlés és kényelemérzet kérdése is. Néhányan a köldök alatti derekat választják, míg mások azt szeretik jobban, ha tartja a derekukat, és magas derekú modell mellett döntenek. „A tartás is fontos: a viselőnek ne kelljen az edzés során folyton felhúzgálni a leggingset. Ne csússzon le még akkor sem, ha nem húzzuk szorosra a derékpántot.” tette hozzá Sabrina. A méretet tekintve a leggingsnek olyannak kell lennie, mintha ránk öntötték volna, nem érezhetjük túl szorosnak. A rugalmasabbak nagyobb kényelmet nyújtanak, míg mások jobban tartanak és nagyobb az alakformáló hatásuk. Rajtad áll! 

A gyakorlati szempont

Fontos lehet, hogy néhány leggingsen van egy kis zseb azért, hogy egy kulcsot, egy bankkártyát vagy egy mobiltelefont elhelyezzünk benne. Ez egy apró kis részlet, de hasznosnak bizonyulhat egy edzőteremben vagy egy tornateremben, ahol öltözőszekrényt kell használnunk. „Néhányan szeretik magukkal vinni a telefonjukat is, hogy speciális gyakorlatokat vagy kardió-fitnesz videókat nézhessenek. Így igazi főnyeremény lehet, ha ezen kiegészítőket is magadnál tarthatod.

Mintás vagy egyszerű legging? Legging választékunkban mindkét típust megtalálod

Stílus kérdése

Végül mindezen szempontok figyelembevételét követően azt tanácsolnám, hogy legfőképpen arról győződj meg, tényleg teszik-e a megvásárolni kívánt leggings. Mindegy, hogy egyszínű vagy mintás, nyugodtan játszadozz a színekkel, és olyan sportviseletbe ruházz be, amelyben vonzónak érzed magad mozgás közben. „Mindannyiunknak van sima fekete leggingse a szekrényben, de a mintás vagy nyomott mintás leggingsek az igazán népszerűek, és jól illenek az egyszínű trikókhoz vagy topokhoz” mondja a termékmenedzser. 

Ne feledd, hogy a kiválasztott szerelésed arra is hatással van, mennyire érzed jól magadat!” Ez így van! 

Szóval, melyik leggingset választottad? Egyszínűt? Mintásat? Zsebeset? Tekintsd meg leggings választékunkat a weboldalunkon!

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)