Magazin

Blog

Hogyan válassz teniszcipőt gyermekednek?

A cipő nagyban befolyásolja a sportolás minőségét, ezért nem mindegy, hogy milyen cipőt választunk az adott sporthoz. Gyermekünknek talán még nehezebb kiválasztani a megfelelő cipőt, ami kényelmes és strapabíró is egyben, ráadásul a gyerkőc tetszését is elnyeri. Milyen szempontokat érdemes figyelembe venni tenisz cipő vásárlás során? A cikkben ehhez adunk tippeket.

1. Tudásszint, használat

Az Artengo, a Decathlon tenisz márkája, három típusú cipőt kínál a gyerekek sport tudásszintjének megfelelően:

Kezdő szint, alkalmankénti használatra

A tenisszel való ismerkedéshez és iskolai sportoláshoz bármilyen borításra alkalmas cipő, mely nem hagy nyomot a padlón. Kiemelt tulajdonsága a strapabírás és a tartós kialakítás.

A TS100-as cipő kényelmet biztosít testnevelés órára is

Középhaladó szint, rendszeres használatra

Az iskolai testnevelés órákon túli, heti 1-2 tenisz edzéshez is használt cipő esetén a strapabírás mellett megjelenik az ütéscsillapítás fontossága is, hiszen rendszeres használat esetén jobban igénybe vannak véve a térdízületek, ezért olyan cipőt ajánlott választani, mely megfelelő ütéscsillapítással rendelkezik.

Haladó szint, intenzív használatra

Az intenzív használat mellett már több követelménynek kell megfelelnie a cipőnek: strapabírás, ütéscsillapítás, szellőzés és tartás. A TS990-es teniszcipő szériában megtalálhatóak ezek a tulajdonságok, akár versenyekre is jó választás lehet.

2. A talp kialakítása

A szülők számára biztosan megkönnyebbülés: a cipő talpa nem hagy nyomot a padlón - se otthon, se a teremben! Számos klub, egyesület szabályzatában követelmény az olyan típusú sportcipő használata, melynek talpa nem hagy nyomot a padlón. A választásnál ezt is érdemes figyelembe venni.

3. Technikai tulajdonságok

Nézzük meg kicsit részletesebben, milyen technikai tulajdonságokkal rendelkeznek a gyerek teniszcipők.

Strapabírás

A gyerek teniszcipőket tartós kialakítás jellemzi, hiszen bírniuk kell az akár napi szintű kíméletlen igénybevételt. Ezért olyan cipőt érdemes választani, mely megerősített orr résszel rendelkezik, a kopásállóságnak köszönhetően így biztosított a hosszú élettartam.

A megerősített orr kopásállóságot biztosít

Kényelem

A gyerekeknek talán a legfontosabb szempont a kényelmes cipő, amiben nem érzik jól magukat, nem fogják szeretni és a sportteljesítményüket is befolyásolhatja. A kényelem egyik legfontosabb eleme a megfelelő ütéscsillapítás.

Tartás

A gyerekek még teljesen más talpkialakítással rendelkeznek, mint a felnőttek. Az egészséges lábtartás és a sérülések kockázatának csökkentése érdekében olyan cipőt ajánlott választani, mely megfelelő tartást biztosít a tesi órák vagy a tenisz edzések során.

 

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)