Magazin

Blog

Hogyan válassz túrazoknit?

A túrazokni kiválasztásához négy kritériumot érdemes figyelembe venni: a használat jellegét, a gyaloglás időtartamát, az évszakot és a cipőszár magasságát. Tippek a megfelelő túrazokni kiválasztásához.

A használat jellege

Sík terep vagy hegyvidék? Sík terepen való gyalogláshoz nagyobb kényelemre van szükséged. Találd meg a számodra legkényelmesebb anyagot és szövésmódot. Egyes zoknik azért simulnak jobban a lábfejre, mert meg van különböztetve a bal- és a jobblábas zokni, így jobban illeszkednek a cipő méretéhez is. Azokat a zoknikat részesítsd előnyben, amelyeken minimális varrás található.

Túrazokni - Sík terepen vagy hegyvidéken fogsz túrázni?
Nem mindegy, milyen terepen fogsz túrázni - ennek megfelelően válassz zoknit!

A bőrirritáció csökkentése

Túrázás közben amennyire lehet törekedni kell a bőrirritáció csökkentésére a vízhólyag képződés megakadályozása érdekében. Ellenőrizd, hogy a zokni különleges összetevőből készüljön a saroknál és a lábujjaknál a bőrirritáció csökkentése érdekében. Egyes zoknik a "dupla réteg" technológiával csökkentik a bőrirritációt.

A gyaloglás időtartama

Minél hosszabban gyalogolsz, annál jobb légáteresztésre van szükséged. Egyes zoknik jól szellőző szövéssel rendelkeznek, ami elősegíti az izzadságelvezetést a kényelem megőrzése mellett.

Az évszak

Mivel az időjárás évszakonként változik, válaszd a “hideg időjáráshoz”, a “meleg időjáráshoz" és az “átmeneti időjáráshoz” ajánlott zoknijaink közül az évszaknak megfelelőt! 

Túrazokni - az időjárásnak megfelelően
 Válassz az időjárásnak megfelelő túrazoknit!

A túracipő szármagassága

A zokni szára mindig legyen hosszabb vagy azonos hosszú a cipő szármagasságával a boka dörzsölésének megakadályozása érdekében.

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)