Magazin

Blog

Hogyan válassz úszónadrágot? - Úszónadrágok férfiaknak

Úszónadrágot vásárolnál, és jól jönne előtte egy-két tanács? Most ebben szeretnék segíteni neked! Ez a cikk kifejezetten férfiaknak szól. Mivel nekem nincs tapasztalatom a férfi úszónadrágokat illetően, ezért egy olyan úszó segítségét kértem, aki nemcsak profi sportoló, de már nagyon sokat kipróbált az edzések és a versenyek során.

A Decathlon kínálatát szemlélve feltűnhet, hogy a termékeket szegmentálva prezentáljuk, ami elsőre kicsit furcsa ugyan, de hamar meg lehet szokni. Mit is jelent ez? Különválasztjuk a kezdő, középhaladó, és a haladó felhasználóknak készült termékeket, aszerint, hogy heti hányszor úszik valaki.

Kezdő úszóknak, az úszás felfedezéséhez:

Kezdő kategóriába tartoznak azok a dresszek, amik alkalmi használatra valók. Jellemzően kényelmesek és könnyűek, de csak nagyjából 100 órás használatot bírnak, mert a klóros víz károsítja az anyagot - mindegyiket. Hogy mennyire, az attól függ, mivel, és milyen szinten kezelik. Az alábbiakban egy ellenkező nemű rendszeres felhasználót kérdeztem saját márkás termékeinkről. - Te használsz-e olyan dresszt, ami a kezdő szegmensben található? - Igen, mivel az úszónadrágokat váltva használom, így van olyan darabom, amit tényleg ritkán hordok, pont azért, mert nagyon kényelmes és mozgás közben sem érzem, hogy zavarna. -Melyik modellről van szó? -Ez a 100 PLUS PIP  boxer fazonú férfi úszónadrág: fekete színben kapható. Előnye, hogy  szabad mozgást biztosít az edzések alatt, és nagyon kényelmes. További termék kezdőknek, illetve azoknak akik csak alkalmanként úsznak: 100 ALL OPI kifejezetten kezdő úszók számára, akiknek egy kényelmes úszónadrágra van szükségük. Anyagát tekintve fokozottan klórálló, és több színben kapható.  

Középhaladó úszóknak, akik fejlődni szeretnének:

- Mivel Te rendszeresen edzel, heti többször, ezért biztosan van olyan úszónadrágod, ami a középhaladó szegmensben van és heti több alkalmas használatra ajánlott. Mesélnél nekem, miért azt választottad, és milyen úszni ebben az edzések alatt? - Igen, van olyan úszónadrágom, amit heti többször használok. Látom és érzem, hogy más az anyaga, mint például az előzőnek, amit említettem.  Amiben jelenleg többet edzek, az a fekete-sárga Nabaiji dressz, szeretem a színét és a formáját, emellett nagyon kényelmes. 500 YOKE FEKETE-SÁRGA boxer fazonú úszónadrág, kifejezetten középhaladóknak, akik heti többször úsznak. Anyaga jó klórállóságának köszönhetően, kiválóan bírja a rendszeres edzéseket. További termékünk, ami szintén alkalmas rendszeres uszodai használatra: 500 FIT FEKETE-SZÜRKE úszónadrág, boxer fazonú, kiválóan klórálló és kényelmes.

Haladó úszóknak készült úszónadrágok:

- Mivel versenyszerűen űzöd ezt a sportot, így nem  csak edzéseken, hanem úszóversenyeken is részt veszel. Ilyenkor melyik a Neked legmegfelelőbb termék, amit szívesen választasz és már bevált? - Amiben versenyzek, az a narancssárga-fekete Nabaiji úszónadrág. Teljesen más az anyaga, mint a többi nadrágnak. Ennek köszönhetően olyan érzés , mintha egyáltalán nem is lenne semmi rajtam úszás közben. Teljesen más érzés benne úszni, mint egy "sima" anyagú úszónadrágban. Kicsit időigényes felvenni ezt a nadrágot, de teljesen megéri azt az érzést, amikor ebben úszol. 900-AS FEKETE-NARANCSSÁRGA NABAIJI a FINA  által jóváhagyott úszónadrág, ami kifejezetten versenyekhez készült. Az AQUARACE technológiának köszönhetően kisebb közegellenállást biztosít az úszás során. 

Te melyiket választanád?

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)