Magazin

Blog

Hűsítő mentás sárgabarackkrémleves

Egy nagyon kellemes, üdítő krémlevest készítettünk, ami akár desszertként is megállná a helyét. Hamvas sárgabarackból készült, zsírszegény joghurttal és édesítővel, így a fogyókúrázók is örömüket lelhetik benne. A mindennapi testmozgás fontosságát ne feledjétek, nem csak a levesen múlik az eredmény! - Nosalty recept-percek

Hozzávalók /4 adag:

  • 1 kg sárgabarack
  • 5 dl zsírszegény tej
  • 250 g zsírszegény joghurt
  • 4 ek xilit (ízlés szerint)
  • 1 marék friss menta
  • 1 citromból nyert friss citromlé
  • 80 g pirított mandulapehely

Elkészítés:

  1. A barackokat megmossuk, egy nagy tálba tesszük, és kicsit beirdaljuk. Forró vizet öntünk rájuk, és hagyjuk kicsit állni a barackokat - ez segít abban, hogy könnyedén eltávolítsuk a héjukat. Pucolás után kettévágjuk és kimagozzuk őket.
  2. A tejjel és a joghurttal simára turmixoljuk a barackokat, majd xilittel édesítjük a pürét. Hozzáadjuk a citromlét és a mentaleveleket, és tovább pürésítjük. (A citrom nem csak frissítővé teszi a levest, de abban is segít, hogy ne barnuljon meg a levesünk.)
  3. A levest jó alapos hűtés után pirított mandulával tálaljuk. Finom, lágy ízű és nagyon hűsítő! Jó étvágyat kívánunk!

Kalória:

1 adag: 366 kcal

A teljes receptben (4 adag): 1464 kcal

További információt a kalória-és tápanyagtartalomról a recept készítőinek oldalán, a nosalty.hu-n találtok!

A kép forrása: nosalty.hu

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)