
Hozzávalók /4 adag:
- 1 kg sárgabarack
- 5 dl zsírszegény tej
- 250 g zsírszegény joghurt
- 4 ek xilit (ízlés szerint)
- 1 marék friss menta
- 1 citromból nyert friss citromlé
- 80 g pirított mandulapehely
Elkészítés:
- A barackokat megmossuk, egy nagy tálba tesszük, és kicsit beirdaljuk. Forró vizet öntünk rájuk, és hagyjuk kicsit állni a barackokat - ez segít abban, hogy könnyedén eltávolítsuk a héjukat. Pucolás után kettévágjuk és kimagozzuk őket.
- A tejjel és a joghurttal simára turmixoljuk a barackokat, majd xilittel édesítjük a pürét. Hozzáadjuk a citromlét és a mentaleveleket, és tovább pürésítjük. (A citrom nem csak frissítővé teszi a levest, de abban is segít, hogy ne barnuljon meg a levesünk.)
- A levest jó alapos hűtés után pirított mandulával tálaljuk. Finom, lágy ízű és nagyon hűsítő! Jó étvágyat kívánunk!
Kalória:
1 adag: 366 kcal
A teljes receptben (4 adag): 1464 kcal
További információt a kalória-és tápanyagtartalomról a recept készítőinek oldalán, a nosalty.hu-n találtok!
A kép forrása: nosalty.hu
Hozzászólások
(nincs még hozzászólás)