Magazin

Blog

Ideális nyári túraöltözet nőknek

Ezek most nem a klasszikus darabok: szoknyanadrágok, trikók, színes, könnyed polók, túraruhák. Sportosan nőiesek maradhatunk egy túra során is. Volt lehetőségem kipróbálni őket, ajánlom jó szívvel.

Tapasztalhattuk az elmúlt években úgy általánosságban is, hogy a sportuházatok csinosodnak. Megjelentek a színek, a minták, a divatos megoldások, fazonok. Futóversenyeken, az uszodában, kerékpáron, lovas- és egyéb sportokban is. Akár már edzéseken is egyre nagyobb figyelmet kap a nők részéről és - így a férfiaktól is természetesen - a praktikusság és technikaiság mellett a nőiesség és a csinos megjelenés is. 

Őszintén szólva én kicsit szkeptikusan fogadtam egy-két éve a Decathlon ilyen irányú törekvését a túraruházatok fejlesztésénél. Azonban sorra jelentek meg az új modellek, fazonok és egyre kiváncsibb lettem. Végül is, miért ne maradhatnánk egy-egy túra során sportosan nőiesek, vagy nőiesen sportosak. Úgy döntöttem, kipróbálok egy-két modellt. 

Szoknya, nadrág, szoknyanadrág

A túrázásnál fontos, hogy a ruházat kényelmes legyen, könnyű mozgást, akár nagyobb lépéseket, vagy ereszkedést tegyen lehetővé. Nyáron különösen fontos, hogy könnyed legyen, jól szellőző és nekem fontos szempont az is, hogy legyen rajta zseb. :) Én jellemzően nadrágpárti vagyok, így első körben a könnyed kirándulásokra ajánlott túranadrágok közt néztem szét.

 Az én egyik választásom a Quechua NH100-as modellje lett. 

Én ezt a vidám, színes verziót választottam, de öt színben elérhető az NH100-as túranadrág

Én a képen is látható, színes, mintás darabot választottam, ez illik hozzám. Jól éreztem benne magam a túra során és meggyőzött arról, hogy sokrétűen fogom tudni használni: túrákra, kirándulásokra, utazások során és a hétköznapokban is. A nadrág 5 féle színben és 9 méretben elérhető, így mindenki megtalálhatja a kedvére és méretére valót belőle. 

Ezt a modellt Franciaországban is tesztelték hegyi körülmények között, és az Arpenaz vízesésnél is. Én egyik börzsönyi kirándulásomon próbáltam ki élesben. A nadrág nagyon könnyű, lágy tapintású, kényelmes, néha nem is éreztem, hogy rajtam van. Elasztánt nem tartalmaz, de bő szabásának köszönhetően kellő mozgásteret ad. Könnyen tudtam benne mozogni még emelkedőkön és lejtőkön is, de kényelmes volt benne elüldögélni is a tájat bámulva. Széles, gumirozott derekának köszönhetően védi a hasat, a derekat és jól fogja a csípőt. Van zsebe - nekem ez fontos. Zsebre tudom tenni a kezem, de a telefonomnak is van helye. Újrahasznosított poliészterből készült, ami azon túl, hogy nagyon környezettudatos, a poliészternek köszönhetően a nadrág pillanatok alatt megszárad, elvezeti a nedvességet. 

Hajtott a kiváncsiság, hogy milyen lehet szoknyában, túraruhában túrázni, de azt végül nem próbáltam ki. Pedig nagyon csinos, nőies modelleket fejlesztett ki a Decathlon és ezeket is terepen tesztelte. A vásárlói visszajelzések is nagyon pozitívak. Szintén bő szabásának köszönhetően szabad mozgást tesz lehetővé. Anyaga szintén gyorsan száradó poliészter. A nagyobb kényelemérzet érdekében ruha alá való túrarövidnadrágot is kifejlesztettek hozzá. 

Túraruha 4 színben: Kényelmes, mozgás, kényelmes viselet - egyszerre sportos és nőies

A túranadrágszoknyákat viszont kipróbáltam és szintén meggyőztek. 

Ezúttal egy szolidabb, de mintás modellt választottam, egy vajszínű Quechua NH500 túranadrágszoknyát. 

A túranadrágszoknya több színben és méretben elérhető 

Nagyon vagánynak találom, hogy látszatra szoknya, de valójában alatta egy túrarövidnadrág rejtőzik. Ezáltal tud csinos és nőies külsőt adni, ugyanakkor kényelmes viseletet biztosítani a túra során. Igazából a túra alatt azt éreztem, nadrágban vagyok, valószínűleg ezért is tetszett ennyire. A rövidnadrágrész nagyon rugalmas anyagú, ezáltal teljesen szabad mozgást tesz lehetővé. Két zsebe is van, ami kívülről nem is látszik. Ebbe tudtam tenni a telefonomat. 

Ezt is sokoldalúan fogom tudni használni, akár a hétköznapokban is. Igazán meleg időben ezt preferálom a hosszúnadrággal szemben. 

Póló, trikó 

Egy felsőrésszel szemben is azt várjuk el, hogy kényelmes legyen, könnyed és jól szellőzzön. Ha még emellé csinos és nőies is, az egy plusz előny. 

Az NH500-as túrapólókat és az NH500 ujjatlan túrapólókat rendszeres túrázásra fejlesztették ki. Bő szabásuknak és a hátán lévő jacquard anyaguknak köszönhetően ideálisak meleg időben. Az újrahasznosított pamut, poliészter és lyocell anyagok puhaságot biztosítanak. 

Az NH500-as pólók és trikók ideális nyári túraöltözet

Ezek a pólók is az új trendeknek köszönhetően színesek, vidámak és jól illeszthetőek a választott nadrághoz is színben és fazonban is. Így valóban csinosak és nőiesek lehetünk nemcsak a hétköznapokban, hanem a túráink során is. 

Kiegészítők

Nyilván egy túra során elengedhetetlen felszerelés a hátizsák. Egy félnapos, egynapos kirándulás esetén a 10 literes hátizsákok bármelyike kiváló választás. Itt most azért emelem ki mégis újra és külön, mert a márka a táskák esetében is gondolt arra, hogy összhangot teremtsen a ruházatunkkal, vagy egy kis vidámságot, színt csempésszen bele. Így a 10 literes hátizsákjaink között megtalálhatóak ugyanazon mintával készült zsákok is, mint ami már a hosszúnadrágoknál, ruhánál vagy a nadrágszoknyáknál megjelentek. 

Újdonságként pedig megjelentek a kulacstartó zsákok, amelyek praktkusak, sokoldalúak és divatosak. Belefér a kulacsunk és a zsebben néhány apróság. 

Nekem a túrák során jó tapasztalataim voltak ezekkel a túraruházatokkal és valóban betöltik azt a kettős célt, ami az új trend: sportosnak és nőiesnek lenni. 

Próbáljátok ki ti is és osszátok meg velünk élményeiteket, tapasztalatatokat!

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)