Magazin

Blog

Innováció az úszásban - TURN úszószemüveg

Befolyik a víz az úszószemüvegbe? Nem találod a megfelelő beállítást? Könnyen elmozdul úszás közben a szemüveged? Az innovatív TURN úszószemüveget nem lehet rosszul beállítani, köszönhetően a szabadalmaztatott tekerőgombnak. Ismerd meg a Decathlon innovációját!

Beköszöntött a tavasz, és ilyenkor nem csak a természet újul meg, hanem a Decathlon áruházakban is lecserélődnek a termékek, mert megérkeznek az új kollekciók. Izgalmas látni, hogy milyenek lesznek idén a színek, a minták, a fazonok, és nem utolsó sorban, hogy milyen új innovációk érkeznek. Már egy ideje tervezték piacra dobni a TURN úszószemüveget. De miért is olyan nagy újdonság ez a szemüveg?

Mindannyian arról az úszószemüvegről álmodunk, amibe nem folyik be a víz és beállítani is egyszerű. A lehető legegyszerűbb és legmegbízhatóbb beállítás érdekében egy ismert, intuitív és precíz koncepciót, egy tekerőgombot kombináltak merev szárakkal, a már jól ismert ikonikus Spirit kerettel és egy rugalmas egybeöntött orrnyereggel. 

​​

Úszószemüveg tekerőgombbal

Az úszószemüvegen a kerékpáros bukósisakokon található tekerőgombos beállítórendszerhez hasonló technológiát alkalmaznak. A kihívást a merev szárak kialakítása jelentette, a mérnökök célja a tizedmilliméteres pontosságú beállítás volt.

A szabadalmaztatott EXTEND rendszer lehetővé teszi, hogy a gomb meglazítása nélkül helyezzük a szemüveget a homlokunkra, amikor szükséges. Ezt a két oldalsó nyomógomb teszi lehetővé.

Két oldalsó gomb segítségével könnyen a homlokra helyezhető

Elvittem magammal tesztelni. Már a csomagolásán is látszik, hogy ez a szemüveg más mint a többi, valahogy exkluzívabb, szép letisztult kartondobozban található meg a polcokon. Mivel a Nabaijinál fontos szempont a fenntarthatóság, így idéntől minden szemüvegnél átállnak a karton csomagolásra. A szemüveget nagyon egyszerű volt felhelyezni, bár bennem volt némi kétség, hogy valóban stabilan a helyén marad-e, mivel hozzászoktam az előző szemüvegemnél, hogy a pánt hátul kettéválik, így megfelelően tart. A kétkedésem felesleges volt, tökéletesen stabilan tartott végig úszás közben. Mivel nekem elég keskeny az arcom, így az S-es méretet választottam, ami már a Spirit szemüvegből is megfelelőnek bizonyult. Mivel a front része egy az egyben az előbb említett szemüveg, így könnyű a választás. Az S-es méreten kívül még L méretben érhető el, akárcsak a többi úszószemüveg. Hajra vigyázni! Érdemes úszósapka viselése közben tekergetni a hátsó állítógombot, mert könnyen becsípheti a hajunkat. 

Strapabíró koncepció

Jogosan merülhet fel a kérdés, hogy jó jó, de mégis mennyire lehet strapabíró ez a rendszer? Laboratoriumi teszteknek vetették alá, ahol 1500-szor csavarták, húzták meg és lazították ki, hogy hosszú élettartamú legyen a szemüveg, így bátran válaszhatjuk. 

Az egyetlen dolog, ami talán a hátrányának mondható, az az, hogy a  merev szára miatt nagyobb hely szükséges neki, így érdemes figyelni, amikor csak úgy belehajítjuk a táskánkba úszás után. Én használat után visszatettem a dobozába, így biztos voltam benne, hogy nem fog bántódása esni. A doboz tartalmaz még egy kis hálós zsákot, abban is könnyen szállíthatjuk. 

Összességében szerintem nagyon stabil és kényelmes szemüveget hoztak össze a Nabaijinál, ha a Decathlonban jártok, lessetek be az úszás részlegre és próbáljátok fel valamelyik méretét!

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)