Magazin

Blog

Irány vissza az usziba! - Úszásfelszerelés iskolakezdéshez

Rohamosan közeleg az iskolakezdés. És ha már iskola, akkor az úszásoktatások időszaka is. Általános iskolában már kötelező az úszásoktatás, és nagyon jó dolog. Hiszen, ha profin nem is tanulnak meg úszni a gyerekek ennyi idő alatt, legalább a vízbiztonságuk kialakul. Ha szeretnénk csemetéinket felruházni, de nem akarunk rengeteg pénzt rákölteni, akkor itt van hozzá pár tipp.

Dresszek alkalmankénti használatra - úszás a suliban

Ha tényleg csupán az iskolai úszás a cél -tehát alkalmankénti használat-, akkor én lányoknak a leony+ úszódresszt ajánlom. Színes, Y - alakú hátkivágásának köszönhetően stabilan a helyén marad, nem csúszkálnak le a vállról a pántok a hosszok közben. Kisfiú megfelelője a plus pip 100-as úszónadrág. Rugalmas, emiatt nagyon kényelmes viselet. Úszószemüveg tekintetében a választás arcforma függő, de gyerekeknek érdemes lehet az S-es úszószemüvegekből válogatni. Az Xbase nevet viselő úszószemüvegünk gyermek méretben egyszínű és mintás verzióban érhető el. Ahhoz képest, hogy milyen alacsony az ára, orrnyerge állítható S-től L-es méretig, valamint hátsó pántjai a strapabírás érdekében megvastagítottak, és könnyen húzhatóak a könnyebb beállítás kedvéért.  

Dresszek rendszeres használatra - úszás választott sportként

Ha nem csak a sulis úszásoktatásra járnak a gyerekek, akkor érdemes már olyan úszódresszt és nadrágot választani, ami klórálló anyagból készült. Ilyen dressz például a Kamiye+ lány úszódressz. O alakú hátkivágásának és szélesebb pántjainak köszönhetően stabilan tart és nem mozdul el. Érdemes mindig passzentosat választani, de figyeljünk arra, hogy ne legyen túl szoros se a dressz! Fiúknak az 500-as számmal ellátott úszónadrágok közül bármelyik választható, kinek melyik mintájú tetszik. Úszószemüvegek közül én a Spirit modellt ajánlom. S-es és L-es méretben kapható, átlátszó, füstös és tükrös lencsével. Rugalmas kialakításának köszönhetően felveszi az arc formáját, kétoldalt nyomógombbal egyszerűen beállítható a pánt. 

 Összeillő úszószett elérhető áron - iskolakezdésre

Úszósapkák

Az egyik elmaradhatatlan kellék az úszás elkezdéséhez az úszósapka. Nagyon fontos már az elején megjegyezni, hogy nem létezik olyan úszósapka jelenleg, ami alatt egyáltalán nem lesz vizes a haj! Úszósapkák közül 3 féle anyagú kapható a Decathlonnál. A sima szövet, amit szerintem senkinek nem kell bemutatni, könnyen fel-és levehető, de átengedi a vizet, egyszínű és mintás változatokban felnőtt és gyerek méretben kaphatóak. A szilikonos úszósapka is elégé elterjedt, nagyon rugalmas, de vigyázni kell, hogy felvétel közben ne szakadjon el. Ez alatt lesz a legtovább száraz a haj. A szilikonbevonatos úszósapkában ötvözve van az előző kettő, kívül szilikon bevonatos, viszont belül szövetes, ezért nem húzza a hajat és nem szorít annyira, mint a sima szilikon.

Uszodai papucsok

A Nabaijinál az uszodai papucsok tervezésénél a két legfontosabb szempont a vízelvezetés és a csúszásgátlás. Gyermek papucsokból az 500-as modellt ajánlom, mert a talpa csúszásgátló gumirésszel van ellátva, valamint vízelvezető lyukak is találhatóak rajta. 

Táskák

Ha épp nincs otthon kéznél táska, amiben lehetne szállítani az úszófelszerelést, akkor ajánlom a Nabaiji sporttáskáját. Nem túl nagy méretű, de minden szükséges dolog belefér. Van benne egy vízhatlan zseb, ha nem szeretnénk, hogy a vizes úszódressz/úszónadrág és törölköző mindent összevizezzen. Kétoldalt hálós rész található rajta a szellőzés miatt. Ha valaki esetleg jobban preferálja a hátizsákos megoldásokat, akkor számukra is kínál megfelelőt a Nabaiji. Ez nem más, mint egy 27 l-es hátizsák. Praktikus, mert sok rajta a zseb, mint a sporttáskánál szintén szellőzők találhatóak rajta, illetve a vízhatlan zseb is benne van. Az alsó részébe könnyedén bele lehet rakni a papucsunkat is akár. De ha csak olyan kis táskára lenne szükség, amibe a vizes ruhákat belerakhatjuk, akkor tökéletes választás a vízhatlan neszesszer.

Törölköző

Ha valaki még nem hallott volna a Nabaiji mikroszálas törölközőjéről, akkor elég, ha három dolgot megtud róla: kis helyigény, kiváló nedvszívás, gyors száradás. Vékony anyagának köszönhető könnyen picire össze lehet hajtani. Mikroszálas anyaga miatt nagyon jól szívja a vizet, de itt el kell mondani, hogy ne úgy törölközzünk vele, mint a sima frottír törölközővel -  hogy húzkodjuk a testünkön -, hanem inkább terítsük magunkra és hagyjuk, had szívja fel a vizet. S-es, M-es, L-es és XL-es méretben is elérhetőek. Gyermekeknek az L-es méret bőven elég, de lehet, hogy még az M-es is. 

 Választékunkban remek úszást segítő kiegészítő is található.

Táplálkozás

Nagyon fontos, nem csak gyerekeknél, de gyerekkorban a legfontosabb a táplálkozás. Ha pedig valamilyen sportot űznek, akkor főképp. Reggel mindenképpen reggelizzenek, ne induljanak el anélkül a suliba. Már egy ideje ismert, hogy a nap legfontosabb étkezése, miért éppen ezt hagynák ki? A legjobb, ha lassan felszívódó szénhidrátot választunk, ami nem csupán pár órán át hat, nem lesznek gyorsan éhesek és még az emésztésre is pozitívan hat. Ilyen például a zabkása. Egyszerűen elkészíthető, variálható évszaktól függően idénygyümölcsökkel is. A másik nagyon fontos dolog a hidratálás. Folyamatosan hallani, hogy fontos a megfelelő folyadékbevitel, ennek érdekében érdemes beszerezni egy kulacsot, ami napközben is újratölthető és már kicsi korban rutinná tenni a gyerekeknél a folyamatos folyadékpótlást. A legjobb, ha ez sima víz, a cukros üdítőket inkább hanyagoljuk. A folyadékbevitelhez hozzájárulnak még a gyümölcsök is, esetleg érdemes lehet a tízórai és uzsonna mellé minden napra egy kis gyümölcsöt is bekészíteni nekik.

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)