Magazin

Blog

Jóga futó módra 2.

A cikk előző részében megtudtuk, miért is szuper kiegészítője a jóga a futásnak, és sorra vettünk néhány, a keresztedzés során gyakorolható jógapózt. Az alábbiakban azokkal az ászanákkal ismerkedünk majd meg, amelyeket a futás utáni nyújtás során alkalmazhatunk.

1. Pillangó póz

A pillangó póz (baddha konasana) nyújtja a belső combot és a térdet. Jó hatással van a keringésre, élénkíti a szívműködést, megnyugtat és ellazít. 

 Pillangó póz

 2.  Galamb póz

A galamb póz (eka pada rajakapotasana) gyakorlásáért hálás lesz nemcsak a lábad, de a hátad és a csípőd is. Nekünk, futóknak ez a póz aranyat ért, ugyanis védi a térdünket. Gyakorlásával a térdet és a csípőt egyszerre hajlítjuk és nyújtjuk. A bennünk esetlegesen felgyülemlett düh és idegesség pedig felszabadul majd belőlünk, hiszen a harag, stressz és társai a csípő-és farizmokban "raktározódnak", így ezen izmok lazításától ezektől a negatív érzésektől is megszabadulhatunk. Szóval galamb pózt a népnek!

 Galamb póz

3. Tű és cérna póz

A furcsa névre hallgató tű és cérna póz nyújtja a farizmot, a csípőt és a körteképű izmot, valamint derékfájdalomra is kiváló.

 Tű es cérna póz

4. Fekvő gerinccsavarás

A  fekvő gerinccsavarás (szupta matszjéndrászana) lazítja, oldja a gerincre nehezedő nyomást, és még gyomorpanaszokra is kiváló.

Jóga futóknak
 Fekvő gerinccsavarás[

5. Babapóz

A babapóz (szanszkrit nevén a sankászana) a leges-leges-legkedvencebb jógapózom, konkrétan egész nap el tudnék lenni babapózban :D Ez az a gyakorlat, ami maximálisan ellazít. Egyszerű és nagyszerű. Nyújtja a boka, a lábszár, a derék és a gerinc izmait. Nyitja a csípőt, a vállakat és a mellkast, mentálisan is ellazít. Ebben a pózban tartózkodni egy kicsit olyan, mintha megszűnne a világ.

 

Jóga futóknak
Babapóz

(Köszönöm Fanninak és Bugris cicának a modellkedést!?)

Jógára fel! Jó lazulást és futással teli ünnepeket mindenkinek!

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)