Magazin

Blog

Jump-line termékteszt

Technikai partnerünk, Zsilák Kinga a mászás mellett kiegészítésként a slackline sportot is űzi. Írásában gyakorlati tippeket ad a slackline használatához és megosztja, mit szeret ebben a mozgásformában.

Mi az a slackline?

Az slackline egy olyan nagy teherbírású rugalmas heveder, melyet fix pontok közé lehet kifeszíteni. Mászók előszeretettel használják egyensúlyérzék fejlesztése céljából, emellett rendkívül hasznos, kiváló időtöltés gyerekek számára is. 

Mászók előszeretettel használják a slackline-t az egyensúly fejlesztésére

Hogyan használjuk?

Kezdő szinten érdemes a hevedert úgy kifeszíteni, hogy viszonylag rövid távolságon, alacsony magasságban helyezzük el. Ilyenkor arra kell figyelni, hogy a heveder legyen feszesebb, ezáltal könnyebb lesz megállni rajta és így tanulni a sportot.

Haladó szinten a hevedert akár nagy távolságra is tehetjük, ezáltal lazább is lesz, de hozzá lehet szokni hamar.

Kis gyakorlással azon kapjuk magunkat, hogy egyre több ideig tudunk megállni a hevederen, majd kis lépésekkel haladhatunk előre.

Mi az a jump-line?

Az úgynevezett jump-line  különböző trükkök gyakorlásához készült, amely vékony és rendkívül rugalmas. Nagyon régóta szerettem volna kipróbálni ezt a fajta slackline hevedert. Sokkal rugalmasabb mint a többi heveder, szinte ,,kilő” de a visszaérkezés a rugózásból nagyon kényelmes. Profi szinten akár szaltók ugrására is alkalmas.

A jump-line különböző trükkök gyakorlásához készült Fotó: Réti Gerzson

Mik az előnyei?

Nagyon tetszik ebben a fajta hevederben, hogy kis helyen elfér, bárhova könnyedén el tudom vinni, családdal vagy barátokkal remek kikapcsolódást nyújt. Extra puha anyaga van és a rikító színe miatt könnyen látható a felülete. 

Azt imádom még ebben a sportban, hogy teljesen átmozgat, maximális koncentrációt igényel, ezáltal lelassítja a gondolataimat.

Technikai partnerünk, Zsilák Kinga tippjeit olvashattátok

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)