Magazin

Blog

Kalenji AT MID szöges futócipő

Lassan 8 éve versenyszerűen atletizálok. A Kalenji AT mid szöges futócipőről alkotott benyomásomat, tapasztalataimat olvashatjátok ebben a cikkben.

Lassan két hónapja hozott össze a sors a Kalenji márka egyik szöges futócipőjével. Megmondom őszintén, ezelőtt a cipő előtt nem volt Kalenji szögesem. Sok más márkát próbáltam, így sok viszonyítási alapom volt ehhez a cipőhöz.

Szöges futócipő, Kalenji AT MID
 Kalenji AT MID szöges futócipő

Az atlétika sportágat lassan 8 éve űzöm versenyszerűen. A nyolc év alatt szinte már minden sportágat kipróbáltam az atlétikán belül, azonban az elmúlt 2-3 évben már csak a 400 méteres gátfutás felkészülése teszi ki az edzésnapokat. Emellett 800 méteren is szívesen indulok a hasonló terhelés miatt.

Első benyomás

Mikor megtudtam, hogy a Kalenjinek van középtávfutó szögese, egyből felkaptam a fejem, és gyermeki kíváncsisággal próbáltam ki a terméket. Első benyomásra egy igazi „Wow!” érzés fogalmazódott meg bennem. Ennek oka nem volt más, mint az, hogy a cipő roppant könnyű, mindössze 130 gramm a 43-as méret. Ennek ellenére kicsit szkeptikusan vágtam neki az edzéseknek, figyelve azt, hogy mennyit is bír a cipő maga. Első ránézésre meglepő lehet, hogy csupán 5 szögnek van hely a cipőben. Azonban ennek a súlykönnyítés az oka. Ettől függetlenül nem érezhető a szög hiánya, megfelelően üzemel a cipő 5 szöggel. 

Kalenji AT MID szöges futócipő
 5 szög található az AT MID modellen

Szó mi szó, azóta sok távon kipróbáltam a cipőt, és minden tekintetben helytállt. A súlya miatt, a hosszabb távokon (400-800-1500 méter) nem fárasztja a lábat. 150-200-300 méteren nagyobb erőkifejtésre, keményebb sprinteknél is jól bírja, bár fontos megjegyezni, hogy ez nem egy sprinter szöges. 400 gáton szintén kipróbáltam, és míg a sprintnél a hasonló, erőteljes lépéseket is jól bírta, addig a gátvételeknél is mindent vitt a cipő. Nem mozdul el benne a lábam, nincs fájdalom a vádlimban a hosszabb használat után. Kényelmes és remek cipő. Az eddigi szögeseim közül ez eddig a legkényelmesebb és a legjobb ezt bizton állíthatom. 

Szöges futócipő, Kalenji AT MID
 Szöges futócipő a Kalenji márkától!

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)