Magazin

Blog

Kapszula gardrób - ha nyaralás alatt is futnál

Becsülettel végigfutottad a telet, dacolva a mínuszokkal, megküzdöttél a tavaszi és nyár eleji szeszélyes időjárással, de most bizonytalan vagy, hogy bepakold-e a futócipőd a bőröndbe? Végül is pár nap kihagyás belefér, nem? Ha nem versenyre készülsz, akkor természetesen igen! Ha mégis úgy döntesz, hogy futva fedezed fel az ismeretlen vidéket, vagy nyugodtabb lélekkel kóstolnád meg a helyi ínyencségeket, akkor ne habozz tovább. Mutatom, hogy én mit vittem magammal a legutóbbi nyaralásomra.

Nem mintha lélekben nem tudnék egy hetet feküdni a tengerparton, de sajnos, vagy nem sajnos a derekam két nap után jelez: ideje megmozdulni! Végülis futva ugyanannyi idő alatt messzebbre lehet eljutni, mint sétálva, így több látnivalót meg lehet csodálni. Indulás előtt érdemes vetni egy pillantást a környezetre: aszfalt vagy terepfutó cipőt érdemes bepakolni? Esetemben ez most az első verzió volt, úgyhogy nem hagytam otthon a Kalenji Kiprun Long cipőmet

Kapszula gardrób - Futás nyaralás alatt
 A Kalenji Kiprun Long cipőmet vittem magammal

Mit vittem magammal?

A másik ellenőrizendő dolog, az időjárás előrejelzés: én tudtam, hogy végig kánikulára számíthatok, így az alábbi pakkot állítottam össze: 

-baseball sapka: az év minden szakában van valami a fejemen. Véd a naptól, fogja a hajam, és nem folyik a szemembe az izzadság. 

-futó sportmelltartó: kezdetben azt hittem, hogy a crossfit edzésen használt sportmelltartóim futni is jók lesznek. Egy mellkasomon körbefutó sebes csíkon keresztül tanultam meg, hogy nem. 

-futó bugyi: biztosan vannak olyan szerencsések, akiknek bármilyen alsó beválik. Hát én nem tartozom közéjük, így futáshoz maradok a jól bevált Kalenji bugyinál. Ennek férfi alternatívája a futóbokszer vagy fecske

-futózokni: azt hiszem ezt nem kell túlmagyarázni, akinek volt már vízhólyag a lábán, az tudja, hogy mennyire fontos a megfelelően kiválasztott zokni. 

-könnyű felső: két verziót vittem magammal, mindkettőt nagyon szeretem, a legnagyobb melegben is. Az egyik a Skincare felső, amely passzos, oldalvarrások nélkül készült és elérhető férfi és női változatban is.  A másik kicsit bővebb szabású, ultrakönnyű és nagyon jól szellőzik. A legtöbb ember az ujjatlan felsőket részesíti előnyben nyári futás során, de nekem a felkarom dörzsölődése miatt a rövid ujjú modellek jöttek be. 

-rövidnadrág: itt megint csak megoszlik a futóközösség: passzos vagy bő? Nadrág vagy nadrágszoknya (oké, ezen a férfiak kevesebbet szoktak agyalni :))? Szerencsére elég széles a választék. Én mindig olyan modellt választok, ami passzos, és emellett rendelkezik egy vagy több zsebbel. 

-soft kulacs: szép lassan az egész méretsort begyűjtöttem otthonra, így szépen sorakozik a szekrényben az 500-250-150 milis verzió. Erre az utazásra csak a legkisebbet vittem el, hiszen tudtam, hogy nem fogok hosszút futni, viszont a hőmérséklet miatt rövid távon is sok folyadékot veszítek. 

Futó gardrób nyaralásra - Ezeket vittem magammal
Futó gardrób nyaralásra

Napvédelem

Persze ha nyaralásról beszélünk, akkor ejtsünk két szót a napvédelemről is. Jelenleg ennek két alternatíváját ismerem (a harmadik, hogy ne menj napra). Egyrészt ott vannak a jól bevált napvédő krémek. Viszont, ha nem bírja a bőröd az egy héten át tartó krémezést, vagy szeretnéd egy kicsit kevésbé terhelni a környezetedet, akkor jó lehetőséget nyújtanak a napvédő futófelsők. A puha anyag 50+ faktoros védelmet nyújt, így nem kell attól tartanod, hogy leégsz futás közben. Természetesen ez a felső is kapható férfiak és nők számára is. Végezetül pedig ne felejtsétek el: a nyaralás a pihenésről, kikapcsolódásról szól. Tegyétek félre kicsit a futóórát, gyönyörködjetek a természetben, álljatok meg egy-két szép fotó erejéig! Ahogy a Kalenji mottója is mondja: Találd meg a ritmusod, és élvezd a futást! 

Kapszula gardrób futáshoz, nyaralásra
Nyaralás alatt is érdemes futni!

 

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)