Magazin

Blog

Karácsonyi ajándékötletek jógázóknak

Van olyan ismerősöd, aki jógázik? Vagy talán pont te jógázol? Ha igen, olyan karácsonyi ajándékot érdemes választanod, ami tökéletesen megfelel az ízlésének, ebben pedig mi tudunk neked segíteni.

A megfelelő karácsonyi ajándék kiválasztása lehetetlen feladatnak tűnik, de ne aggódj, mi segítünk a választásban! Ha valaki jógázi az ismerőseid közül - vagy ha épp te vagy az a jógázó, aki megérdemel egy különlegességet- rengeteg fantasztikus lehetőséged van. Mi pedig segítünk választani neked ezek közül a lehetőségek közül.

Jógatáska

A jógázóknak már valószínűleg van saját jógaszőnyegük, amit imádnak. De lehet, hogy táskájuk nincs hozzá. Amennyiben nem otthon jógáznak, hanem jógaórára járnak, vinniük kell magukkal szőnyeget - és ezt táska nélkül cipelni nagyon kényelmetlen. Mi táskát ajánlunk hozzá heveder helyett, mert a táska az egész szőnyeget megtartja, és védjük benne a szőnyeget a különböző időjárási körülményektől is. Olyat válassz, amelynek zsebe is van kulcsok és egyéb apró tárgyak számára, így a jógázód biztosan nagyon boldog lesz!

Táska a jógaszőnyegnek 

Jógatörölköző

Felejtsd el a csúszásgátló zoknit és kesztyűt! Ami igazán kell egy jógázónak, az a csúszásgátló törölköző. A jógatörölközők jól tapadnak, hogy megakadályozzák a lábak és kezek megcsúszását és szuper könnyűek, így a szállításuk is nagyon egyszerű, akár a jógaszőnyeg mellé is tehető a táskába. Tökéletes ajándék, mert így a kedvenc jógaszőnyeget ugyanúgy lehet tovább használni, csak még kényelmesebben. 

Jógakártya

Nem mondhatjuk, hogy a jógakártyákra annyira szüksége van minden jógázónak, mint az előbbi két ajándékötletre, de ettől függetlenül a jógakártyák nagyszerű ajándékok lehetnek egy jógázó számára. A legjobb kártyák az egyik oldalon sok jógapózt ábrázolnak, a másik oldalon leírják a gyakorlat részleteit. A jógázó pedig választhat egy kártyát a pakliból, és így a hét minden napján gyakorolhat egy új jóga pózt. 

Vicces leggings

Az igazán eltökélt jógázók annyira szeretnek jógázni, hogy legszívesebben le sem vennék a jógaruhájukat. Egy jógázó ruhatárában pedig nincs fontosabb alapdarab, mint a feszes nadrág. Bármilyen jógapóz egyszerűen elvégezhető benne, és teljesen eltakar. Próbálj egy olyan jópofa darabot választani, ami mosolyt csal a jógázó arcára- vagy legalább olyan színt vagy típust válassz, amilyet nem láttál rajta idáig minden nap. 

Egy szép vagy éppen mókás leggings jó választás, ha passzol a jógázó stílusához!

Pulcsi vagy poncsó

A Savasana jógapóz vagyis pihenőpóz után a testhőmérséklet lecsökken- különösen a forró és lendületes órák után, mint a dinamikus jóga vagy a Bikram. Ezért fontos, hogy legyen valamilyen plusz réteg a jógázóknál az óra végén vagy az óra után, amikor hazafelé tartanak a jógázás utáni zuhanyra. Válassz valamilyen puha és könnyű darabot, és biztos sikered lesz.

Zen ékszer

Rengeteg jóga által inspirált ékszert lehet kapni. A szerettednek nagyon fog tetszeni egy olyan ékszer, ami elindíthat egy beszélgetést. Válaszd talán az Om vagy Hamsza formájút, ami Isten kezét szimbolizálja, és megvédi a viselőjét. Nem tudsz mellényúlni egy ízléses karkötővel, nyaklánccal vagy bokalánccal.

A pulóver vagy poncsó meditáció vagy kültéri jóga során lehet hasznos kiegészítő

Útitáska

Egy kis táska segítségével, ami kifejezetten az edzéshez való, könnyebb eljutni a munkából vagy barátoktól a jógaórára. Válassz kis helyen is elférő táskát, aminek sok tárolórésze van, például a használt ruháknak. Egy jógázónak ez kötelező darab, ha szeretne az óra után átöltözni. Győződj meg róla, hogy van benne zseb az apróbb tárgyaknak is, mint a pénztárca vagy telefon. Ezeket nem tudja bevinni magával az órára.

Színezőkönyv

A felnőtteknek való színezőkönyvek most nagyon népszerűek, és tökéletesek egy jógázó számára, aki épp a tudatosságot gyakorolja. A színezőkönyvek azért készültek, hogy megszabadítsák az embert a stressztől és a kavargó gondolatoktól. Olyan könyvet válassz, mely illik a szeretted egyéniségéhez, és biztos sikered lesz. Fokoznád az örömét? Szerezz be még pár színes ceruzát vagy tollat hozzá.

Kulacs

A jógázók mindig szomjasak a sok fűtött óra és verejtékezés miatt. Segítsd a jógázót egy szép, díszes kulaccsal, amit magával tud vinni az órára, hogy mindig hidratált legyen. Nemcsak amiatt fontos egy ilyen kulacs, mert környezettudatos választás, hanem azért is, mert számos extra funkciót is kínálhat. Ajánljuk a gyümölcs infúziós kulacsot, amitől jobb íze lesz a víznek, vagy a vízszűrős kulacsot, ami tiszta és friss szűrt vizet biztosít.

A jógatégla nagy segítség lehet az otthoni gyakorlás során

Jógatégla

Kezdő jógázók számára vagy akik kicsit kötöttebbek, hasznos kiegészítő lehet a jógatégla a gyakorlások során. Aki jógázik, annak nagy valószínűséggel fontos a természet tisztelete, így válassz olyan alapanyagból készült jógatéglát, melyre jellemző a környezetbarát kialakítás. Ha elég kreatív vagy, magad is készíthetsz egyedi jógatéglát textilből vagy éppen fából. A standard méreteket mindenképpen lesd el valahonnan! ;) 

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)