Magazin

Blog

Karácsonyi ajándékötletek túrázóknak

Sosem lehet elég korán elkezdeni a karácsonyi készülődést, mégis az ajándékvásárlás az, amit legtöbben az utolsó pillanatra hagyunk. Sokszor idő szűkében vagyunk, vagy csak egyszerűen nincsenek ötleteink. Éppen ezért összegyűjtöttem néhány tippet arra az esetre, ha egy sportos családtagnak szeretnénk örömet okozni.

Túrázó a családban - Mivel lepjem meg?

Ha a családban valaki gyakorlott túrázó, akkor biztosan örülni fog egy olyan praktikus meglepetésnek, mint például egy okosóra. A Kalenji CW900 vízálló, mérhető vele a lépésszám, távolság, pulzus, elégetett kalória, és az alvás is. Ezek mellett van benne GPS és 11 féle sport közül válszthatunk, mint például túrázás, futás, jóga, vagy kerékpározás.

Egy jól megválasztott kabáttal sem lőhetünk mellé. Az SH100 X-WARM férfi és női változatban is megtalálható. Mindkét kabát vízhatlan, bélelt, ideális a téli túrázáshoz. Kapucnival rendelkeznek, ezek mellett pedig környezettudatos gyártási eljárással készülnek. Ha egész évben hasznos darabot keresünk, akkor pedig jó választás lehet az MH500-as vízhatlan és szélálló kabát. Több színben is elérhető, ezáltal bárki számára találhatunk megfelelőt. Szintén környezetbarát, vagyis az ajándékozással még a természetet is óvhatjuk.

Minden évszakban praktikus kabát!

Hátizsákra minden túrázónak szüksége van. Mivel a választék óriási, ezért célszerű tudni, hogy mi lenne a leghasznosabb az ajándékozottnak. Találunk kisebb méretű, egynapos túrázáshoz valót is, de a trekking szerelmeseit is boldoggá tehetjük. Utazáshoz, városi kiránduláshoz kiváló választás az NH Escape 500, mivel 2 rekesszel és 12 zsebbel rendelkezik. Kényelmesen elpakolhatjuk benne az iratainkat, okoseszközeinket, tabletet, térképet, vagy bármit, aminek utazásnál kéznél kell lennie. Kézipoggyász méretű és a bőröndre is könnyen ráhelyezhető.

Ha egy hétköznapi túrahátizsákkal szeretnénk valakit meglepni, jó választás az MH100-as táska. 20 literes űrtartalmának köszönhetően belefér minden, ami egy egész napos túrán szükséges lehet. A hátunknál kiválóan szellőzik, a deréköv pedig párnázott, ezáltal kényelmes viselni hosszabb távon is. 5 különböző zsebbel rendelkezik, valamint egy víztartó rekesszel. 

Egy téli túracipő is kiváló választás lehet fázós lábú szeretteinknek. Zoknit, vagy kamáslit is tehetünk még mellé. Szuper kiegészítő túrázóknak a fejlámpa, egy iránytű, vagy egy merinói gyapjúból készült sál.

Ajándék kicsiknek és nagyoknak

Ha kisebbek is vannak a családban, megajándékozhatjuk őket is a sportolás örömével. Egy színes hátizsák, amit személyre szabhatunk, biztosan örömet fog okozni. A családi kirándulást érdekesebbé tehetjük számukra olyan apróságokkal, mint egy nagyító, vagy távcső. Bárkit meglephetünk egy kulaccsal, ami lehet akár hőtartó is, hogy a téli túrázás során felmelegedjen. Az idősebb korosztály számára jó választás egy meleg pulóver, vagy mellény. Praktikus ajándék lehet számukra egy kényelmes túrabot is, hozzá pedig egy kesztyű, hogy a hidegebb időben is komfortos legyen a túrázás. 

Ha pedig gyakran kempingezik a család, akkor meglephetjük őket egy praktikus gázfőzővel, hozzá pedig több darabból álló edénykészletet is választhatunk. A pihenésüket kényelmesebbé tehetjük kempingmatraccal, vagy hálózsákkal. Kicsi, de hasznos ajándék lehet még egy esőálló lámpa is.

Karácsonykor gondoljunk a kemping szerelmeseire is!

A mászást kedvelő ismerőseinket is boldoggá tehetjük például egy beülővel, sisakkal, vagy egy új mászócipővel. 

Sportot ajándékba!

Ha nem vagyunk biztosak abban, hogy milyen sportos meglepetést is válasszunk szeretteinknek, akkor ebben az esetben is van megoldás. Egy tetszőleges összeggel feltöltött ajándékkártyát szabadon felhasználhat az ajándékozott, és így biztosan a számára legmegfelelőbb ajándék kerül a fa alá.

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)