Hozzávalók (2 adag):
- 10 dkg karfiol (lehet mirelit is)
- 4 dkg szikkadt kenyér
- 10 dkg reszelt sajt
- 2 tojás
- petrezselyemzöld ízlés szerint
- fél kávéskanál őrölt bors
- 1 kávéskanál őrölt kömény
- só
- 2-3 evőkanál olaj a sütéshez
A karfiolt köményes, sós vízben megfőzzük, majd lecsöpögtetjük, és krumplitörővel vagy villával darabosra törjük. A kenyeret késes aprítóban morzsává daráljuk, majd a karfiolhoz keverjük. Beledolgozzuk a tojást, a sajtot, az apróra vágott petrezselyemzöldet, a borsot és a sajt sósságától függő mennyiségű sót.
A masszából vizes kézzel pogácsákat formálunk, és mindkét oldalukat aranybarnára sütjük a felmelegített olajon.
A recept egy vegetáriánus mintaétrend része, mely súlymegtartáshoz vagy súlycsökkentéshez ajánlott.
Ha további információkra, segítségre van szükséged a személyre szabott, egészséges életmóddal kapcsolatban, keress fel elérhetőségeimen.
"Gergely Noémi vagyok, dietetikus és pont olyan hétköznapi hősökkel foglalkozom mint te, aki ezt olvasod. Ügyfeleim olyan hobbi sportolók, fogyni vágyók, akik a munka, család mellett a sportban is a maximumra törekednek vagy csak egyszerűen jól akarják érezni magukat a bőrükben. Mindig meglepődve tapasztalják, hogy az életmódváltás sokkal könnyebb, mint gondolták. Mitől is? Kövesd bejegyzéseimet, hogy megtudd!"
Borítókép forrása: pixabay.com
Hozzászólások
(nincs még hozzászólás)