Magazin

Blog

Karfiol fasírt

Vegetáriánusként is számtalan módon lehet variálni az étrendünket. Gergely Noémi, dietetikus állította össze ezt az egészséges receptet.

Hozzávalók (2 adag):

  • 10 dkg karfiol (lehet mirelit is)
  • 4 dkg szikkadt kenyér
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 2 tojás
  • petrezselyemzöld ízlés szerint
  • fél kávéskanál őrölt bors
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • 2-3 evőkanál olaj a sütéshez

A karfiolt köményes, sós vízben megfőzzük, majd lecsöpögtetjük, és krumplitörővel vagy villával darabosra törjük. A kenyeret késes aprítóban morzsává daráljuk, majd a karfiolhoz keverjük. Beledolgozzuk a tojást, a sajtot, az apróra vágott petrezselyemzöldet, a borsot és a sajt sósságától függő mennyiségű sót.

A masszából vizes kézzel pogácsákat formálunk, és mindkét oldalukat aranybarnára sütjük a felmelegített olajon.

A recept egy vegetáriánus mintaétrend része, mely súlymegtartáshoz vagy súlycsökkentéshez ajánlott. 

Ha további információkra, segítségre van szükséged a személyre szabott, egészséges életmóddal kapcsolatban, keress fel elérhetőségeimen.

"Gergely Noémi  vagyok, dietetikus és pont olyan hétköznapi hősökkel foglalkozom mint te, aki ezt olvasod. Ügyfeleim olyan hobbi sportolók, fogyni vágyók, akik a munka, család mellett a sportban is a maximumra törekednek vagy csak egyszerűen jól akarják érezni magukat a bőrükben. Mindig meglepődve tapasztalják, hogy az életmódváltás sokkal könnyebb, mint gondolták. Mitől is? Kövesd bejegyzéseimet, hogy megtudd!"

Borítókép forrása: pixabay.com

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)