Magazin

Blog

Kempingezés vagy trekking... hogyan válassz sátrat?

Számos sátormodell létezik, mind különböző tulajdonságokkal rendelkeznek annak érdekében, hogy igazodjanak az igényeidhez. Kis súly, tér, egyszerű összeszerelés... Itt megtalálod minden tanácsunkat ahhoz, hogy kiválaszd a számodra legmegfelelőbb sátrat kempingezéshez.

A nyaraláson, utazáskor, egy hétvége alkalmával egy jól kiválasztott sátor minden igényedet kielégíti. Ebben a cikkben több szempontot is találsz az igényeidnek legmegfelelőbb sátor megtalálásához: a súly és a kompakt kialakítás, a férőhelyek száma és az összeszerelés módja. 

Fontos szempont számodra, hogy sátradat a hátizsákodban tudd szállítani?

Sátraddal a hátadon túrázol? Könnyű sátrat keresel, amelyet a hátizsákodban is szállíthatsz? A trekking sátrak könnyűek és kompakt kialakításúak, így ideálisak több napos bivakoláshoz. Egyszerűen felállíthatók és szétszedhetők, 2 kg körüli súlyúak a kétszemélyes modellek. 

Kényelemben kempingeznél?

Egy állandó helyen szeretnéd felverni a táborhelyedet vagy egy közlekedési eszköz segítségével tudod szállítani a sátradat egy másik helyre? Ebben az esetben a kempingsátrak felé érdemes kacsintgatnod. Különböző modelleket kínálunk a számodra. Rajtad áll, hogy melyiket választod a férőhelyek száma és az összeszerelés módja szerint. 

Kempingezni indulsz egy kisebb csapattal?

Nagyobb társaság jön össze? A 3 személyes sátrak egyetlen fülkéből állnak. Néhány modellhez tartozik egy külön szoba is a felszerelés számára, így a hálófülkében több hely áll rendelkezésre. Ezek a típusú sátrak kiválóak, ha a túra során tervezitek, hogy több helyen is szükségetek lesz tábort verni. 

Nagyobb társasággal is kényelmes a kempingezés!

Sokan vágtok neki a természetnek?

A 4-8 fős sátrak egy nagy nappali fülkével, egymástól elkülönített szobákkal és tágas hellyel rendelkeznek a felszerelés számára. Tökéletes választás, ha nagy térre van szükségetek és a természetben is élvezni szeretnétek az otthon kényelmét. 

MELYIK ÖSSZESZERELÉSI MÓDOT RÉSZESÍTED ELŐNYBEN?

A sátor felállításának 3 különböző módja létezik: 

2 másodperces sátrak

Ezeket a sátrakat már biztosan te is ismered! A 2 másodperces sátrakat egy szempillantás alatt felállíthatod. Az összehajtása is szintén ilyen egyszerű, hogy időt nyerj az összepakolás során.

A 2 másodperces sátrat pillanatokat alatt fel lehet állítani

Hagyományos szerkezetű sátrak

Ugyan a hagyományos szerkezetű sátrakat több idő felállítani, mint a felfújhatókat, de biztosan kisebb helyet foglalnak és könnyebbek. Az áruk is alacsonyabb. 

Felfújható sátrak

A felfújható sátrakat 2-3-szor gyorsabban fel tudod állítani, mint a cövekkel rögzíthetőket. Csak pár pumpálás egy pumpa segítségével (pl: az 5,2 literes piros pumpánkkal) és már készen is vagy! Azon felül, hogy egyszerűbb felállítani, nagyobb teret is biztosít az alváshoz. A leeresztés pedig szintén pillanatok alatt megvan. 

A felfújható sátrakat 2-3-szor gyorsabban fel tudod állítani, mint a cövekkel rögzíthetőket

FRESH&BLACK TECHNOLÓGIA: A NAGYOBB KÉNYELEM KULCSA

Még mindig vannak kétségeid? Íme még egy utolsó tanács, hogy segítsünk a választásban! Ha már eleged van abból, hogy a hajnali órákban felébredsz a betűző napsugarak és a fojtogató hőség miatt, javasoljuk, hogy válaszd a Fresh&Black technológiát. Ez az innováció, amelyet a Quechua csapata fejlesztett ki, kellemes éjszakákat garantál a sátorban. 

A Fresh szövet visszaveri a napsugarakat, így kellemesebb hőmérsékletet biztosít a sátor belsejében (17°C-kal hűvösebb hőérzet, mint egy hagyományos sátorban). Ami a Black szövetet illeti, gondoskodik róla, hogy a fülke a nap bármely szakában sötét legyen. 

TUDTAD?

Hogy igazán jól teljenek az éjszakáid, lényeges, hogy a sátrad vízhatlan és szélálló legyen! A Quechua-nál minden sátrunkat úgy tervezzük, hogy ellenálljon az időjárási viszontagságoknak. Számos szélcsatorna teszten esnek át, hogy biztosan ellenálljanak egy 50-90 km/h erősségű szélnek. Emellett zuhanyteszttel garantáljuk, hogy egy csepp víz sem hatol át a szöveten 4 órán át tartó, 200 l/óra/m² mennyiségű esőt követően. 

 

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)