Magazin

Blog

Kerékpáros videó ajánló otthonra, ha nem tudsz kint tekerni

Ahogy az Egyesült Államok leendő elnöke nem hisz a klímaváltozásban, úgy utasítom el jómagam a megfázás intézményét. Nem emlékszem olyan precedensre, amikor a hőmérséklet eséséből adódóan kapott volna el bármilyen betegség csak azért, mert nem függesztettem fel a kerékpározást. Tekerünk, kimelegszünk, izzadunk, és amíg nem állunk meg, hogy a mínuszokban próbáljunk megszáradni, nem érhet baj.

Viszont van az a barátságtalan időjárás, amikor a legharcedzettebb kerékpáros is azt mondja, „amanóba”, otthon maradok. Tudjátok miről beszélek. A kiszámíthatatlan széllökéses, hatalmas pamacsokban arcodba csapadékozó, csúszós avarral spékelt, minden kínzóeszközt felvonultató ítéletidő. Ha nem vagy minden hájjal megkent, ciklokrosszt reggeliző gépezet, jobban teszed, ha a büszkeséged a sarokba rugdosva inkább otthon maradsz.

Mit tehet az egyszeri kerékpáros, ha a négy fal közé kényszerül szabadnapján? Pótszerként ott a görgős edzés, viszont, ha a tekerést nem az erőnléted, hanem az élvezeti érték miatt űzöd, vajmi kevés kárpótlás ez a kihagyott szabad levegős élményekért. Én ilyenkor szoktam egy forró tea mellett, a kinti szélzúgást elnyomva, videomegosztó portálokon csemegézni. Következzen hát pár kedvenc csatornám, melyeket érdemes követni, vagy a látvány, vagy pedig a hasznos tanácsok miatt.

Seth's bike Hacks

Seth dél-Floridában él, és mint ilyen, nincs elkényeztetve hegyekkel… ez őt cseppet sem zavarja, pár naponta megosztja velünk lakóhelye utcáin elkövetett mutatványait, különleges kerékpárjait, utazásait, illetve, a csatorna nevéből adódóan azokat a technikákat, melyekkel hatékonyabban, vagy élvezetesebben űzhetjük az ipart.

GMBN és GCN

Minden, amit tudni akarsz a hegyi, vagy országúti kerékpározásról. Testvér-csatornák, egy nagy baráti kör, akik egy pillanatra sem veszik komolyan magukat. Sok fanyar angol humor többnyire ex és aktív versenyzőkből álló műsorvezető gárdával, köztük az egyre fehérebb szakállt növesztő Martyn Ashtonnal, aki balesete óta sem adta fel a kerékpározást, és bebizonyítja, hogy deréktól lefelé lebénulva is lehet downhill-pályákat teljesíteni.

The Singletrack Sampler

Alex az autójában él, utazgat, és ösvényeket gyűjt, eszik, iszik, és közben fenemód jól érzi magát. Lélegzetelállító tájak, nyaktörő vállalások, határtalan lazaság. Live free, ride hard, get stoked. Ennyi.

Bikeradar

Az azonos nevű honlap csatornája. Átfogó kerékpáros témák, objektív tesztek, sok kifejtés, kevesebb látványelem, tartalom a forma felett.

MTB yumyum

Szereted az FPS játékokat? Nemrég indult csatorna, belső nézetes kerékpártesztekkel. Öveket becsatolni!

Tom Hardwick Films

Szemtelenül fiatal srácok játszanak az Egyesült Királyság sarában. A vigyorgás garantált!

Természetesen oldalakon át lehetne sorolni a remek tartalommal bíró csatornákat, de hagyok nektek is felfedeznivalót.

Végezetül, hadd búcsúzzak mára a tavalyi év legjobb videójával. Jó szórakozást, és a teát se hagyjátok kihűlni!

 

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)