Magazin

Blog

Készen állsz egy városnézős kalandra? - Városi hátizsákok

Ha kiválasztottad bakancslistádról a következő úticélt, lebeszélted a szabadságot a munkahelyeden, megvetted a repjegyet vagy vonatjegyet, akkor itt az ideje, hogy átgondold milyen táskával indulsz útnak. A Decathlonnak van néhány jó megoldása az ilyen városnézős kalandokhoz.

Manapság inkább egy évben többször, de rövidebb időszakokra mennek az emberek szabadságra. Így előtérbe kerültek a néhány napos, városlátogatós kirándulások, melyek a klasszikus városnézést ötvözik a helyi kultúra és természeti adottságok megismerésével, így megtöltve valódi tartalommal és élményekkel azt a néhány napot, ami rendelkezésre áll. 

Mi is előnyben részesítjük ezeket az utakat. Listánk van a kedvenc és vágyott helyszínekről, nézzük a jó áron elérhető vonat vagy repülőjegyeket, böngésszük az igényeinknek és pénztárcánknak megfelelő szálláshelyet. Ha ez mind megvan, akkor pedig alaposan felkészülünk az adott hely adottságaiból, látnivalóiból és jól megtervezzük a napjainkat, hogy kimaxoljuk az ott töltött időt. 

Ilyenkor nem mindegy milyen táskát viszel magaddal, persze az sem, mit és mennyit pakolsz az útra. Ha megfelelően felkészülsz az ottani viszonyokból - időjárás, közlekedés, szálláslehetőségek, látnivalók, kirándulások - akkor könnyebb lesz a megfelelő táska kiválasztása. 

Városi táskák 

Nemrégiben új táskacsalád jelent meg a Decathlon választékában. Az Escape táskák éppen ezekhez a néhány napos városnézős kirándulásokhoz lettek kitalálva, de néhány modell akár a hétköznapokban is jól használható a városi forgatagban. 

A tervezés során a kényelem és a praktikum voltak az elsődleges szempontok. Így fontos volt, hogy a táskák 

 • könnyűek legyenek,
 • kényelmesek, ugyanakkor jól szellőzőek is
 • jól hozzáférhetőek
 • praktikusan pakolhatóak

A legkisebb űrtartalmú Escape táskáink, az NH Escape 150 szerintem külcsínt tekintve is jól sikerültek. Két méretben és több színben elérhetőek, csinosak, így jól beilleszthetőek a mindennapjainkba. 

A városi táskák legkisebbjei az NH Escape 150 táskák kifejezetten csinosak és nőiesek

Az NH Escape 500 táskára igaz, hogy rendkívül praktikus kialakításuk van. Rejtett zsebek, rekeszek, kulacstartók, rendszerezők, bújtatók, lámpatartó, telefontartó segítik a könnyebb használhatóságot. A hát felőli részen kialakított két, különböző méretű laptop rekesz pedig jól használható a laptopon túl akár iratok, mappák, esetleg ingek, más vasalt ruhák sérülésmentes szállítására is. A kényelmet szolgálják a párnázott, habszivacs vállpántok és hátrész illetve az állítható mell- és derékheveder. Ez utóbbiak leveszik a vállról a terhelést, ezáltal is élvezhetőbbé, kényelmessebbé teszik az egész napos gyaloglós, városnézős programot. 

https://sportoljma.fra1.digitaloceanspaces.com/attachments/decathlon-blog-keszen-allsz-egy-varosnezos-kalandhoz-varosi-taskak3-645aa81a10e17.png
A városi táskák közül ez az Escape táska az egyik személyes kedvencem a sokoldalúsága miatt. 

Még a legnagyobb, NH Escape 500 Rolltop táskáinkat is úgy tervezték, hogy kézipoggyászként felvihetőek legyenek a repülőgépek fedélzetére (IATA).  Mérete 50x28x25 cm. Természetesen javasoljuk, hogy mindig ellenőrizzétek az adott légitársaság szabályzatát, hiszen például a fapados járatokon ettől eltérő előírások lehetnek.

Ennek a táskának az űrtartalma állítható, 32-37 liter, "kistestvére" pedig 23-27 literes.

NH Escape 500 városi táskák 3 méretben is elérhetőek: 16,23,32 literesek

Az NH Escape 500 táskák másik típusa kabinbőrönd formájú. Városi utazáshoz az egyik legkedveltebb modellek, de hétköznapra is sokan választják ezeket praktikumuk és stílusuk miatt. Három méretben és több színben érhetőek el, így mindenki megtalálja a neki megfelelőt.

Az Escape család valamennyi táskája ecodesign termék. Környezettudatos eljárással készülnek, hogy a környezetre gyakorolt hatást csökkentsük. 

Ezeket a táskákat ajánljuk:

 • 1-3 napos, városfelfedezős utazásra
 • kevesebb holmival utazóknak
 • gyakorlott pakolóknak
 • mindennapokra

Travel táskák 

Van egy nagyszerű táskatípus a Decathlon választékában, ami kifejezetten több napos, városnézős utazásokhoz vagy csillagtúraszerű kalandokhoz fejlesztettek ki. Az ilyen tipusú utazásokhoz egy olyan táska a legpraktikusabb útitárs, amelyik ötvözi a bőröndök és a hátizsákok előnyös tulajdonságait. A Travel táskák kialakításánál éppen ez volt a cél. 

 A travel táskák kialakításánál az volt a cél, hogy ötvözze a böröndök és a hátizsákok előnyös tulajdonságait

Nagy, bőrönd típusú nyílással rendelkeznek, hogy könnyen hozzáférhetőek legyenek a dolgaink és könnyen és gyorsan rendszerezni tudjuk a holmijainkat. Lakattal lezárhatóak. Ugyanakkor sok zsebbel, rekesszel rendelkeznek az áttekinthetőbb, praktikusabb pakolás érdekében. Párnázott, de jól szellőző mell- és derékpántok, valamint hátrész teszi kényelmesebbé a hordását. A hátizsák típusú kialakításnak köszönhetően a két kezünk szabaddá válik és a terhelés is egyenletesebb, így komfortosabbá és szabadabbá teszik a kirándulásunkat, másfelől bőröndös eleganciát is sugall a design. 

A Travel 500 Organizer 40 literes és kézipoggyász méretű 

A nagyobb, Travel 900 táskáknál az ergonómiai jellemzőket alapul véve külön női, 50+6l illetve 60+6l űrtartalmú és külön férfi, 50+6l és 70+6l űrtartalmú modellek érhetőek el. A plusz 6 liter annak köszönhető, hogy a táskák tetején egy 6 literes rekesz lecsatolható és külön táskaként, akár hátizsákként használható. Ebbe pakolhatjuk azokat a dolgokat, amik gyakran kellenek, például térkép, zsebkendő, egy-egy müzliszelet vagy fontosnak tartjuk, hogy jobban vigyázzunk rájuk, például az irataink. 

Travel táskáink skoldalúan használhatóak, pakolhatóak

Ezeket a táskákat ajánljuk:

 • 3-4 vagy több napos városfelfedezős utazásra, csillagtúrákra
 • több holmival utazóknak
 • kevésbé gyakorlott pakolóknak

Tartalmas, kalandos felfedezéseket kívánok! 

További hasznos tanácsokat olvashattok korábbi írásomban a hátizsákos, városnézős utazásokhoz. 

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)