Magazin

Blog

Kétrészes, amiben valóban lehet úszni? A válasz: Kamyleon All

Te is szívesen hordanál nyáron kétrészes úszódresszt, de mindegyik félrecsúszik, leesik, semmi tartása nincs? Nem kell tovább keresgélned!

Bár a nyárnak lassan vége, sokan épp most vásárolnak kétrészes úszódresszt, bikinit, hiszen a szezon végi leértékelések közepette igen jó ajánlatokat is kifoghatunk. Ha te sem találtad meg idén nyáron álmaid kétrészes úszódresszét, akkor sem kell elkeseredned; talán épp a Kamyleon All lesz az.

Mint a legtöbb úszó, én is előszeretettel választok nyáron szabadtéri uszodákat, strandokat az edzések helyszínéül, hiszen nincs ahhoz fogható érzés, mint a napfényben fürdő hűs vízben szelni a hosszokat. Természetesen felmerül, hogy összeköthetnénk a kellemeset a hasznossal, és szerezhetnénk egy kis színt edzés közben - viszont ha egyrészes fürdőruhára barnulunk, utána egész nyáron csak furcsálló pillantások kereszttüzében bújhatunk bikinibe, a hasunk ugyanis teljesen fehér marad. Ezért kezdünk lázasan kétrészes úszódressz utáni kutatásba, és futunk bele tényleges úszásra teljesen alkalmatlan darabokba.

Azt a legtöbb hobbiúszó is azonnal meg tudja állapítani, hogy a bikini - legyen az háromszög alakú, push-up vagy pánt nélküli kialakítású - nyilvánvalóan nem használható úszáshoz, hiszen már elrugaszkodásnál lecsúszik, minden kilátszik belőle, semmi tartása nincs. Nehezebb a döntés a ránézésre jobb tartású, úszáshoz ajánlott darabok esetén - itt vajon mire érdemes figyelni?

  • zsinórral megköthető alsó
  • úszáshoz ideális pántok a felsőn (ideális olyan kialakítást választani, amilyen az úszódresszünké, és tudjuk, hogy nekünk bevált)
  • viszonylag magas kialakítás a mellek előtt (hiszen nem csak lentről kell tartson a gravitáció miatt, de fentről is a vízben való előrehaladás miatt)
  • klórálló anyag
  • UV-sugárzásnak ellenálló, színét megtartó anyag (hiszen fedetlen medencében fogjuk használni)
  • rugalmas anyag (kényelmes, testhez simuló)
  • jó tartás (elrugaszkodásnál, mind a négy úszásnemben, bukófordulónál és fejesugrásnál is)
  • jó ár-érték arány
Kétrészes úszódressznél különösen fontos a pántok kialakítása.

Hosszú évekig keresgéltem, mert nem voltam hajlandó tizenezer forintokat fizetni egy kétrészesért, amit csak nyáron tudok használni (egy úszódressz más kérdés, abban bárhol, bármikor úszhatok, és úszok is), és nem is olyan kényelmes, mint a jól bevált úszódresszeim. Aztán idén kipróbáltam a Nabaiji Kamyleon All modelljét.

A Kamyleon All a fenti listám minden szempontjának megfelel: az alsórésze zsinórral köthető, a felsőrész Y alakú hátrésze úszás közben kényelmes, mégis nagyon jó tartást biztosít, rugalmas anyaga klór- és UV-álló, ráadásul az ára is megfizethető. Egy darabig kokettáltam a Nabaiji Jana szériájával, ahol a felsőrész is megköthető, így két ‘stílusban’ is hordható, ám a két szett közötti árbeli különbség miatt végül a Kamyleon All mellett tettem le a voksom; nem bántam meg, mert ez is abszolút megfelel az igényeimnek.

Az úszóalsó magas kialakítású dereka belülről zsinórral megköthető.

Az egyetlen tulajdonsága, ami engem kicsit zavar, hogy az alsórész relatív magas derekú kialakítást kapott, így vagy ‘buggyos’ a fenék alatt, és fogja a vizet úszás közben, vagy rendesen felhúzva a derékon helyezkedik el, nem a csípőn - ez csak a személyes preferenciám miatt probléma, aki szereti a magasabb derekú bugyikat, nadrágokat, annak valóban tökéletes ez a darab. Ha velem együtt az alacsony derekú, csípőn fekvő úszóalsókat preferálod, és az árbeli különbség sem gond, úgy érdemes lehet a Nabaiji Jana modelljébe befektetned, mely épp ilyen kialakítású. Ellenkező esetben válaszd bátran a Nabaiji Kamyleon All kétrészes úszódresszét, és lubickolj kényelmesen, magabiztosan a napsütötte medencében.

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)