Magazin

Blog

Kezdd sportosan az új évet! - 4 eszköz kardió edzéshez

A sportos újévi fogadalom általában elég sok embernek szerepel a lista első helyén. Ebben a cikkben mutatunk négy olyan fitnesz eszközt, melyek megkönnyítik a sportos évkezdést.

Profin használod már a gumiköteleket, kettlebellt és a kézi súlyzós edzések sem jelentenek már kihívást? Esetleg pont karácsonyra kaptál ajándékba olyan fitnesz eszközt, amivel azt sem tudod, hogyan kell edzeni? Megfogadtad, hogy idéntől sportosabb leszel, de nem tudod, hogyan, milyen eszközök segítségével kezdd el az edzéseket? Ebben az írásban négy olyan fitnesz kiegészítőt mutatunk be, melyekkel elkezdheted vagy épp kiegészítheted az otthoni kardió edzéseidet.

Ugrókötél

Sokan csak gyerekkorukból ismerik az ugrókötelezést, de nem, az ugrókötél nem csak az iskolai tornaórákra való! Egy igazi alakformáló társ, mivel az ugrókötelezés számos jótékony hatással bír. Lehetőséged van szórakoztató módon szálkásítani a testedet a rendszeres ugrókötelezés által, amely vegyíti a kardió és az izomerősítő gyakorlatokat. Az ugrókötelezés kiválóan formálja az alakot, erősíti az állóképességet és az egyik leggyorsabb módja a kalóriaégetésnek. 

Az ugróköteles edzéseket úgy is nehezítheted, ha súlyozott ugrókötéllel gyakorolsz

Mini trambulin

A trambulinhoz általában azt a képet társítjuk, amikor nyáron a kert végében felállított trambulinban ugrálnak a gyerkőcök. A kardió edzéshez készült mini trambulin viszont egy kicsit máshogy néz ki és másra való. A mini trambulin egy olyan fitnesz eszköz, mely ideális otthoni használatra és segíthet a formában maradásban. Kiváló az egyensúly fejlesztésére, izomerősítésre, a testtartás javítására és még a narancsbőr eltüntetésében is segíthet! Nem foglal el nagy helyet a szobában és már egy 20 perces edzés is csodákra képes!

A mini trambulin kifejezetten kardió edzéshez készült

Lépcsőzőgép

A mini lépcsőzőgép egy kicsi, de nagyon hatékony eszköz, melynek célja a fizikai kondíció javítása, valamint a szív-és érrendszer edzésének segítségével az állóképesség fejlesztése. Tulajdonképpen ugyanaz a mozdulatsor megy végbe, mintha folyamatosan lépcsőznél... viszont ez a gép kis helyet foglal el a lakásban és bármikor elő tudod venni. A mini lépcsőzőgéppel mindened megvan, amire otthoni alakformáláshoz szükséged lehet, ameddig kedvenc edzőtermedbe való visszatérésedre vársz.

Mini lépcsőzőgép

Step pad

A step pad szintén az otthoni alakformálásban, kalóriaégetésben fog segítséget nyújtani. Azon kívül, hogy formálja az alakot, a teljes testet erősíti, javítja a testtartást és fejleszti az állóképességet. Változatos gyakorlatsorokkal szuper kis edzéseket lehet összeállítani az otthonodban. Mielőtt belekezdenél a step pados edzésekbe, mindenképpen szerezz be egy megfelelő fitnesz cipőt, hiszen az ugrálások során biztosítani kell a boka megfelelő tartását!

A step pad kis helyen is elfér, de rengeteg gyakorlatot lehet vele végezni

 

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)