Magazin

Blog

Kiegészítők aquafitneszhez

Az aquafitnesz viszonylag fiatal sportnak számít. Nem sokan ismerik, pedig kiváló izomerősítő hatása van, és még csak le sem izzadunk edzés közben, mivel a gyakorlatokat vízben végezzük. Mivel a víznek nagy a közegellenállása, sokkal nehezebb dolgunk van, mint a szárazföldön.

Milyen pozitív hatása van az aquafitnesznek?

Az aquafitnesz olyan vízben végezhető sport, amelynek számos pozitív hatása van a szervezetre. Leginkább az aerobikhoz hasonló, csak itt a mozdulatokat vízben végzik, így sokkal több erőt kell kifejteni, mint a szárazföldön. Vízben  szerencsére a sérülések esélye sokkal kisebb.  Akik ízületi problémákkal küszködnek, azoknak ez az edzésforma kiváló lehet, hiszen a víz felhajtóerejének köszönhetően az ízületekre eső nyomás töredékére csökken. Az izmokra kiváló hatást gyakorol, hiszen minden izomcsoportot megmozgat, a karokat, a lábakat és a törzset egyaránt. A keringésnek nagyon jót tesz, és emellett fokozza az állóképességet. Ha olyan sportot keresel, ami változatos, és közben mégis minden izmodat megmozgatja, bátran próbáld ki!

Milyen kiegészítőt találsz a vízi tornához a Decathlonban?

Ehhez a sporthoz számos olyan kiegészítő létezik, ami segít abban, hogy növeljük a terhelés mértékét.  A fürdőruha mellett a szükséges eszközöket is megtalálhatod választékunkban, néhányat be is mutatok alább.

Súlyzó aquafetneszhez 

A nagy ellenállásnak köszönhetően nagy erőt kell kifejteni a gyakorlatok közben, így a súlyzók segítségével erősítheted a felsőtestedet!   

Súlyzó vízi tornához

Vízicipő

Uszodai használatra, aquafitneszhez: A talpán lévő barázdáknak köszönhetően a  gyakorlatok végzése közben, nem csúszik a láb, így kicsit komfortosabban érezzük magunkat.   

Vízi cipő aquafitneszhez

Csukló- és bokasúly

Vízi tornához a felső-, vagy alsótest izmainak erősítéséhez. 

Csuklósúly aquafitneszhez

Úszódressz aqufitneszhez:  

"Karli" női egyrészes úszódressz vízitornához, ehhez a sporthoz elengedhetetlen egy fürdőruha, ami jól tart a folyamatos mozgás közben! 

Fürdőruha, mely jól tart vízi mozgás során

Női vízi torna felső: 

"Anna" fekete-rózsaszín felső vízi tornához, kiváló tartást biztosít a nehezebb gyakorlatok elvégzése közben is. 

Próbáljátok ki az aquafitneszt ti is!  

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)