Magazin

Blog

Kiprun KD 500, avagy szerelem első látásra

Szerencsésnek mondhatom magam, mert már a 80-as évek közepén is volt néhány olyan cipőm, amiben büntetlenül feszegethettem a teljesítőképességem határait. Mégis gyakran eljátszom a gondolattal, hogy mi lenne, ha ma lennék hivatásos maratonfutó és a mai futócipő arzenálból választhatnék. Az biztos, hogy a Decathlon saját márkás terméke, a Kiprun KD 500 az elsők között szerepelne. Mivel dinamikus cipőről beszélünk, ezért szeretnék megosztani néhány gondolatot azzal kapcsolatban, hogy ez "milyen kötelezettséggel" jár a viselőjére nézve.

Rutinos futócipő vásárlóvá váltam az elmúlt 42 futó évem alatt, és szerencsére most sem hagytak cserben a megérzéseim. Színvilága és a design rögtön megfogott. A megújult külső mögé nagyszerű tartalom is párosul. Ezeknek köszönhetően 15-20 másodperccel gyorsabb km-t jegyezhetek. Elsősorban nem km gyűjtésre ajánlom ezt a cipőt, még akkor sem, ha az élettartamát az edzőcipőkével megegyező 1000 km-re tervezték. Kisebb súlya (42-es méretben 256 g, a női 38-as 216 g), és a 8 mm-es drop-ja is azt sugallja hogy egy verseny illetve félversenycipővel állunk szemben. 

Legyen ünnep a verseny

Esztétikus megjelenése és felhasználási területe miatt, nyugodtan nevezhetjük "őt" ünneplő cipőnek. Ahogy az ünnepekre vagy fellépésekre, úgy a versenyekre is fel kell készülni. A CIPŐ SÚLYA KÖZVETLEN HATÁSSAL VAN A TELJESÍTMÉNYRE! Ez a tény azonban csak egy bizonyos edzésmunka elérése után lesz igaz, mert ellenkező esetben a cipő büntet. A "gyorsabb" cipők viselésénél egy sokkal kidolgozottabb izomzatra van szükség, hogy a technikai fejlesztés jótékonyan hasson. Ez pedig a futott km-ek számával érhető el, amire a Kiprun Long 2, vagy a Kiprun KS Light cipőnket ajánlom. A Kiprun KD 500-at, rövid résztávos vagy intervall edzéseken használnám. Kis távokkal szoktatnám az izomzatom, majd jöhetnek a hosszú résztávok és a tempó futások. A szürke hétköznapok monotóniáját nem csak egy tempósabb edzéssel dobhatjuk fel, hanem egy színesebb öltözékkel is. Az ünneplő cipőhöz ünneplő ruházat is jár. 

Íme a Kiprun egyik gyöngyszeme, a KD 500!

Futóktól futóknak


A fejlesztések, illetve a technikai megoldások javarészt a felhasználók visszajelzéseit tükrözik! A rendszeres és hosszú futásoknál a kényelem elsődleges szempont. Mivel a talp elülső részére kerül a súlypont, ezért szélesebbre tervezték a felsőrészt, hogy megfelelő helye legyen a lábfejnek. Egyetlen elemből áll, ami varrásmentes, így csökken a kidörzsölődés kockázata. A cipőhöz rögzített nyelv által még fokozottabb lett a láb tartása (zokni hatás). A talp elülső részét megvastagították, ezzel is növelve az ütéscsillapítást. A még dinamikusabb mozgást segíti a lekerekített sarokrész és a gördülést könnyítő barázdák a talpon. Az új talpgeometria és a gumi kiváló tapadást biztosít a cipőnek nedves talajon, még gyors futások során is. Úgy tekintenek a talpra, mint egy autógumira, aminek esős időben is jól kell tapadnia. 
 

 Új talpgeometria és a kiváló tapadást biztosító gumi véd a sérülésektől

A Kalensole habszivacs 1000 km-ig gondoskodik a dinamikáról és az energia visszanyeréséről. A hagyományos habszivacshoz (EVA) képest 34%-kal jobb ütéscsillapítást és 25%-kal több energiavisszaadást garantál. A K-Ring elosztja a becsapódáskor keletkezett rezgéseket és a gyűrű közepébe illeszkedő sarokcsont által segíti a súlypont helyes elhelyezését. A K-only révén mindhárom lábálláshoz alkalmas (a 2 mm-el megemelt és megkeményített belső talpél, enyhén pronáló cipővé teszi).

1000 km-ig is biztonságot nyújtó technológiák.

A cipő előnyei azonban csak akkor élvezhetők igazán, ha tempósabb futásokhoz használjuk azt. Résztávos edzésekre, versenyekre, iramfutásokhoz ajánljuk. A cipő lassabb tempó esetén keménynek tűnhet. A vásárlók 88%-a ajánlja, amit a 4,38-as osztályzat is alátámaszt. Ár-érték stratégiánknak köszönhetően nem kell nagyon mélyre nyúlni a zsebünkbe, hogy felkészülésünk során elkerüljük a sérüléseket. A címben szereplő szerelem csak akkor működik, ha kölcsönös.


Ha betartjuk a fent említett tanácsokat, akkor nem fogunk csalódni ebben a cipőben!

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)