Magazin

Blog

Kitavaszodunk! - Praktikus és stílusos, tavaszi túraruházat ajánló

Tavaszodik az idő, kirándulásra csábítanak a tavaszi illatok, az ébredező, zöldülő természet. Töltsetek minél több időt kint! Hogy valóban élvezni tudjátok a természet szépségeit és a kirándulás élményét, fontos, hogy megfelelő ruházatban és felszereléssel induljatok útra. Írásunkban ehhez adunk tippeket nektek.

Öltözzünk stílusosan és praktikusan az ébredő természetben

Túracipő

Legfontosabb, hogy a túrának megfelelő és kényelmes cipőt viseljünk. Ha a túracipőt nem választjuk meg jól, nem érezzük magunkat komfortosan, kényelmetlenné és kellemetlenné válik a teljes kirándulás. 

Kiválasztásnál vegyük figyelembe, hogy milyen helyszínre megyünk, mennyi időre tervezzük a túrát és milyen időjárás várható, illetve, hogy inkább a jobb bokatámaszt nyújtó magasabb szárú vagy a szabadabb mozgást lehetővé tevő alacsonyabb szárú cipő lesz ideálisabb a számunkra. 

Természetes terepre, száraz időben, rendszeres, de rövidebb túrákra, az alacsony szárú Quechua NH500-as túracipőit ajánlom. A női NH500-as túracipő és férfi modell is 2-2 színben elérhető. 

A rendkívül stílusos cipő nubuk bőr anyaga kellemes tapintású, jól szellőző és környezettudatos módon készített.  

Barázdált, ütéscsillapító talpuknak köszönhetően jók a cipők tapadása, így nem csak kényelmesek, hanem plusz védelmet is nyújtanak. A kényelemérzetet tovább fokozza a kivehető talpbetét is, a védelmet pedig a cipők orrában levő ütéscsillapító orrvédő. 

A kényelmes és megfelelő túracipő viselése fontos a kirándulás során

Felsőruházat

A túraruházatunk összeállításánál célszerű arra törekednünk, hogy a lehető legkevesebb ruhadarabbal a lehető legtöbb lehetőségre felkészüljünk. Ellássa azt a funkciót, hogy kialakítsa és tartsa a test optimális, kellemes hőérzetét, ugyanakkor védjen az időjárás viszontagságaival szemben is. 

Tavasszal is a réteges öltözködést ajánljuk 2 vagy 3 rétegben az egyéni igényeknek megfelelően. 

Az első réteg szerepe itt az, hogy a testtel közvetlenül érintkezve kényelmes legyen, könnyű és a keletkező nedvességet gyorsan kivezesse. Ahogy melegszik az idő és kerülnek le rólunk a további rétegek, fontos, hogy a pólónk ne csak kényelmes legyen és praktikus, hanem jól is nézzen ki.

Tervezőnk mottója a vidám egyszerűség volt és az volt a célja, hogy az NH500 férfi pólók és az NH500 női pólók is örömöt sugározzanak. Szerintem ez sikerült és a több szín és minta közül mindenki megtalálja a saját ízléséhez illőt. Sőt ha szeretnénk, még össze is öltözhetünk a párunkkal. :)

A környezetbarát anyagból készült pólók ideálisak egy napos kirándulásokhoz városban vagy erdőben

Az újrahasznosított pamut és PES lágy tapintást, kellemes viseletet biztosít, megakadályozza a kellemetlen szagok kialakulását, könnyen és gyorsan elvezeti a keletkező izzadságot. 

A második rétegnek az a funkciója, hogy melegen tartsa a testet, ugyanakkor védjen a szeles időben is és kellemes viseletet jelentsen eső esetén az esőkabátunk alatt is. Mivel gyakran ez jelenti a legfelső réteget, szintén fontos a funkcionalitás mellett a stílus is. 

Én nagyon szeretem a cipzáras pulóvereket, mert azzal a hőérzet még jobban szabályozható illetve fontos az is, hogy legyen kapucnija is. Egyik kedvencem a Quechua NH100 pulóvere, ami szintén elérhető női és férfi kivitelben is, így ebben is összeöltözhetünk.  

Belül bolyhozott anyagának köszönhetően természetes hőszigetelőként működik, ugyanakkor jól szellőzik. 

Könnyű, kényelmes, meleg és szélálló - ideális a kora tavaszi kirándulásokhoz

Néha fontos lehet, hogy olyan felső legyen nálunk, ami nemcsak szélálló, hanem vízlepergető is, mert szelesebb, esetleg párásabb helyen kirándulunk. Az NH500 pulóver szintén újrahasznosított pamutból és PES-ből készült és ilyen körülmények között, pl tengerparton ideális viselet.  

Fazonjának köszönhetően kényelmes, szabad mozgást tesz lehetővé. 

Hátizsák 

A praktikus és kényelmes hátizsák megtalálása és kiválasztása legalább olyan fontos, mint a megfelelő túraruházat. Egész kiránduláson vinnünk kell magunkkal, így ez jelentősen befolyásolja, hogy milyen érzésekkel térünk haza a túráról. Egy korábbi írásunk jól összefoglalja, hogy milyen szempontok alapján válasszunk

Figyeljünk arra, hogy megfelelő méretű hátizsákot válasszunk. Az egynapos tavaszi kirándulásainkra a 20-30l hátizsákok elegendőek. 

Ha itt is figyelünk a stílusra is :), akkor a Quechua NH500-as sorozatát ajánlom, ami mindkét méretben elérhető. 

Az NH500 30 literes hátizsák erdei és városi környezetben is praktikus és stílusos

Letisztult, hétköznapi stílusa miatt városi és erdei túrákra is használhatjuk. Habszivacs pántoknak és a párnázott hátrésznek, valamint a mellhevedernek köszönhetően maximális kényelmet biztosít. 

Nekem a kisebb, NH500 20 literes hátizsákom van és nagyon praktikusnak találom. Amit az egy- vagy kétnapos kirándulásra magunkkal kell vinni, azoknak itt helye van.

Sok-sok zsebének, rekeszének köszönhetően minden fontos dolognak helye van ebben a hátizsákban

Az oldalsó, hálós zsebben el tudjuk helyezni a kulacsainkat, de ivózsákunknak is van rekesz és megfelelő kivezetés. Túrabotjainkat pedig a hátizsák elejére tudjuk rögzíteni, mint ahogy akár polifoamunkat is.

A hátizsák vízlepergető anyagból készült, de saját esőzsákja is van, a hátizsák alján elrejtett kis rekeszben, így arról külön nem kell gondoskodnunk. 

Remélem, hasznosnak ítéltétek tanácsainkat, tippjeinket és tesztelitek őket a tavaszi erdőkben, turistaösvényeken. Szívesen fogadjuk visszajelzéseiteket, tapasztalataitokat is. 

 

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)