Magazin

Blog

Könnyű, dinamikus, gyors: megérkezett az Evadict Race light terepfutó cipő!

Az Decathlon terepfutó márkája, az Evadict dinamikusan fejlődő termékpalettájával évről-évre leteszi a névjegyét a terepfutás piacán. A terepfutó ruházat és kiegészítők mellett a cipőválaszték is egyre nagyobb. Az újonnan érkezett Race Light cipővel már azokat is kiszolgálja, akik a versenyek során nem elégszenek meg önmaguk legyőzésével, de egyenesen a dobogóra törnek!

A Race Light megjelenése kiemelt esemény a márka életében, hiszen egy olyan szegmens is megszólításra kerül általa, akik eddig nem találták meg számításaikat a terepfutó cipők választékában. A magas minőségű Race Light dinamizmusával és kis súlyával a versenyzőket célozza meg. 

Evadict Race Light terepfutó cipők férfi és női kivitelben

Miért olyan nagy szám ez a cipő? Mit tud, amit az eddigi Evadict modellek nem?

Először is, nagyon könnyű. Férfi 42-es méretben 225 g, míg női 39-es méretben 200 g. 

A dropja mindössze 4 mm. A talpába épített Pebax® up'bar koncepció dinamikus ellépést tesz lehetővé. Ezt a koncepciót a terepfutó csapat a Kiprun mérnökeitől vette át. Az up’bar nem más, mint egy podológusok bevonásával kidolgozott „lemez”, melynek célja a lépés dinamikájának optimalizálása, minél több energia visszaadása. 

Ha már a talpnál járunk! A rajta lévő 5 mm-es barázdák kiváló tapadást biztosítanak nehéz terepen is. Az ütéscsillapításról az EVA light talp gondoskodik.

5 mm-es barázdák a talpon: kiváló tapadás!

Most pedig vizsgáljuk meg a cipő felső részét...

...hiszen itt is akad újdonság! Ez pedig nem más, mint a terepfutásban már ismert Matryx® anyag, amit Franciaországban gyártanak. A felsőrész anyaga poliuretánnal bevont poliészter, melyhez a szövésnél aramidfonalat adnak. Így lesz a felsőrész ultra könnyű, strapabíró és légáteresztő. 

Matryx felsőrész: könnyű és strapabíró egyben

Megújult fűzőzseb

Az Evadict cipőknél szokás, hogy a fűző a nyelven található kis zsebbe rejthető, így nem akad be az utunkba eső növényzetbe, és nem bomlik ki. A Race Light esetében ez a megoldás további fejlesztésen esett át: a zseb nyílása lentebb kerül és rugalmasabb lett. Eképpen a fűző még jobban eloszlik benne.

Rejtsd el a fűzőt, hogy ne akadjon be semmibe!

Kinek ajánlott ez a cipő?

A Race Light a terepfutó versenyek szerelmeseinek lett kifejlesztve, akik 40 km-nél nem hosszabb versenyeken szokták megmérettetni magukat. Könnyű súlyával, lábfejre idomuló formájával és a fentebb említett technikai tulajdonságaival erősen hozzájárul a maximális teljesítményhez!

Hozzád nem illik ez az ajánlás? Ne keseredj el! Széles választékunkban a kezdő és a haladó terepfutók is bátran böngészhetnek! Ha segítségre van szükséged a cipőválasztáshoz, olvasd el korábbi cikkünket, mely segítséget nyújt a megfelelő terepfutó cipő kiválasztásában.

 

Jó futást mindenkinek!

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)