Magazin

Blog

Kuckózás helyett kocogás – Mozdulj ki a hűvös őszi időben is!

Reggel éppen, hogy magadhoz térsz, kihúzod a függönyt, és sokkoló látvány fogad: jégvirágos a kocsik szélvédője! Bakker, mi lesz most? Vége az idei évre a kinti futásoknak? Dehogy, csak jobban fel kell rájuk készülni! Mutatok pár terméket futáshoz, amelyekkel a hidegebb időben is élvezetes lesz a szabadtéri testmozgás.

Tény, hogy a kopaszodó fák között, a szürke reggeleken, vagy a korán sötétbe boruló délutánokon nem könnyű az indulás – nekem speciel a nyári hőségben nehezebben megy, de kinek a pap... A szélsőséges időjárási körülmények között van még egy lehetőségünk, ez pedig a futópad. Azonban a benti futást talán még többen utálják, mint bármilyen kinti nehezítő körülményt. Íme pár tipp, hogy a téli hónapokban is könnyebben indulj neki:

  1. Határozd el már előző nap, hogy te bizony futni fogsz holnap! Ennek megerősítéseképpen készítsd elő a másnapi szettedet. Így nem lesz időd lebeszélni magad a mozgásról, amíg a meleg pulcsit keresgéled hozzá.
  2. Ne a nehézségekre koncentrálj! Tapasztalatból mondom, hogy mindig a felöltözés, és az ajtón történő kilépés a legnehezebb.
  3. Melegíts be! Nem, ne három karkörzéssel. Mozgasd át magad a nyakadtól indulva a válladon, karodon kersztül a derekadon át a térdedig és a bokádig. Ha szükségét érzed, használj valamilyen bemelegítő krémet.
  4. Ha szeretsz zenére futni, akkor állíts össze egy ütős listát. Ez tuti feldob! Arra azonban figyelj, hogy ne zárd el magad teljesen a külvilágtól futás közben, figyelj a közlekedés többi szereplőjére!

Oké, de mit vegyek fel?

Azt szeretném előrevetíteni, hogy nagyon könnyű túlöltözni! Ami nem jó, hiszen akkor hamar bemelegszel, leizzadsz, megfázol, kényelmetlen lesz, és legközelebb tuti nem indulsz neki. Viszont ami nekem túlöltözés, az neked lehet, hogy még nem elég komfortos. Ezért fontos, hogy ne másra hallgass, tapasztald ki, hogy neked hány réteg ruha a legideálisabb. Mutatok pár olyan terméket, amelyek jó barátaid lehetnek a téli futások alatt.

Sapka: Ajánlom a poliészter és elasztán anyagú sapit, ami megfelelően illeszkedik a fejre, nem fog leesni rólad, ugyanakkor melegen tart, miközben gyorsan szárad.

Multifunkciós kendő: Ezt kétféleképpen szoktam használni: legtöbbször a szám elé húzom, mikor hidegre fordul az idő. Ahhoz elég vékony az anyaga, hogy tudjak rajta keresztül lélegezni, viszont megvédi a torkomat a megfázástól. Mivel nagyon könnyen kapok torokgyulladást, így ez nekem nélkülözhetetlen felszerelés. Igen, a legjobb biztosan az lenne, ha csak az orromon keresztül vennék levegőt, de ehhez kb. sétatempóban kellene ballagnom. A másik előnye, hogy sapivá alakítható, így ha a rendes futósapka túl meleg, ezt is tudod használni.

Sapka, sál, fejpánt egyben: ez a multifunkciós kendő

Ami a felsőtestet illeti legtöbbször elég egy rövid vagy hosszú ujjú aláöltözet és rá egy futópulcsi. Nem, nem ciki dzsekiben sem futni, extra hidegben, vagy párás, vizes időben én is szeretem felvenni. Pulóverek és felsők között elég széles a választék, de íme néhány termék, amelyek még 0 fok alatti hőmérsékleten is ideálisak. Mind a férfiak, mind a nők számára készültünk hidegebb időre való termékekkel. Női és férfi futónadrággal, női és férfi futómellénnyel, valamint aláöltözettel

Plusz választási lehetőséget nyújtanak a Kalenji hobbi futóknak kifejlesztett felsői. Ezekben nemcsak kényelmesen érezheted magad futás közben, de divatos szabásukkal és színükkel tuti feldobják a legszürkébb őszi napot is!

Nadrágok tekintetében én nem vagyok a két réteg híve. Ha hidegebbre fordul az idő, akkor inkább egy vastagabb verziót veszek fel, mint két vékonyat. Két réteg esetében szerintem mindig több a lehetőség az elmozdulásra és a bőrirritációra. Én a passzos verzió mellett tettem le a voksomat, ahogy minden, edzésre használt nadrágom esetében, de természetesen aki a lengébb fazonokat szereti, az is megtalálhatja a számításait. Bogarásszatok a tökéletes nadrág megtalálása érdekében a hosszúnadrág választékunkban!

Passzos, bő, színes, fekete - bármilyen nadrágot keresel, itt megtalálod!

Ha megvagy a futással, akkor pedig irány a meleg szoba! Kapd át az átizzadt ruhát, nyújts le becsülettel, aztán jöhet a forró zuhany és a tea!

Jó futást ősszel is!

Címkék:

Hozzászólások

  • Nagyon szeretem a ternékeket, van olyan téli futódzsekim, ami 10éves, és semmi baja!! Pár napja elmentem, hogy beszerezzek egy ujat, ami kicsit könnyedebb,testhez simulóbb fazonú. Kerestem még cipőt ,kesztyűt ,zoknit is. Találtam is.FEHÉR és FEKETEszínben. Minden csupa fekete, a nőknél is!? Valaha volt pink, mert a a NETen még fennt van, de már nincs belőle!! Szineket kérünk! Legalább a csajoknak!?
  • Legyenek színek, de könyörgöm NE pink,lila, rózsaszín és ezek árnyalatai...én meg ettől megyek a falnak, mintha a színskála a nők tekintetében csak ezekre a színekre korlátozódna...