Magazin

Blog

Láthatósági kiegészítők és ruházat futáshoz - Helló sötétedés!

Napsütéses időjárás ide vagy oda, az ősz, majd a tél beköszöntével a nappalok egyre rövidülnek. Sajnos a munkaidőnk ezen évszakokban sem kevesebb, így aki nem olyan szerencsés, hogy napközben be tudja iktatni a futásokat, annak bizony maradnak a sötét reggelek, esték illetve a szürke délutánok. Két fontos dolgot kell észben tartanunk ilyen futások során: egyrészt nekünk is látnunk kell, hogy ne essünk orra, másrészt a közlekedésben résztvevő többi embernek is látnia kell minket, mindannyiunk biztonsága érdekében. Mutatom a hasznos láthatósági kiegészítőket őszi és téli sötétben futáshoz!

Ruházat

A legtöbb futóruházat rendelkezik kisebb-nagyobb fényvisszaverő csíkokkal, rátétekkel. A Kalenji ebben szintet lépett. Piacra dobta a reflektív futóruházatot, amiben tuti, hogy a holdról is kiszúrnak minket!

Ez a technológia az alábbi modelleken található meg:

 

Kalenji reflektív futóruházat

Jelzőfény

A választékban természetesen megtalálható a megszokott kis kerek lámpa. Csíptetőjének köszönhetően a ruházat szegélyére, sapkára vagy cipőre is fel lehet fogatni. Egyenletesen világító funkciója mellett villogó piros fényt is ki tud bocsájtani. LED lámpájának köszönhetően 100 méterről is látható.

Létezik egy motion light nevű helyzetjelzőnk is. Előnye, hogy környezetkímélőbb, hiszen elem és akkumulátor nélkül működik: a lengőmozgást alakítja át energiává, ezzel üzemelteti 4 piros LEDjét.

Jelzőfény a kabáton

Mellkaslámpa

Jó hír a Vasember filmek kedvelőinek! Futás közben mindenki szuperhősnek érezheti magát, és úgy is nézhet ki. Ebben segítenek a mellkason hordható Kalenji lámpák. A termék elemes és akkumulátoros verzióban is elérhető. Előbbi 100, utóbbi pedig 250 lumen teljesítményű, így a fénycsóva képes az előttünk futó 20 métert bevilágítani. A testlámpa szuper alternatíva az olyan futóknak mint én, aki mindig van a fején valami, így a fejlámpa zavaró lehet.

Fejlámpa

A testlámpa persze nem mindig opció. Például éjszakai terepfutás során sokkal praktikusabb egy olyan lámpa, ami követi a fejünk mozgását, és koncentráltabb fénycsóvával rendelkezik.

A Decathlonban jelenleg ezek a futáshoz tervezett Kalenji fejlámpák érhetőek el:

 

A fejlámpák tervezésénél kiemelt szempont volt a megfelelő súlyeloszlás a fejen, így mindhárom modell lámpafeje elöl, akkumuláturuk pedig a pánt hátsó részén helyezkedik el.

Az említettek mellett ne feledkezzünk meg a jól bevált fényvisszaverő karpántról sem.

Mindegy, hogy melyik eszközzel érjük el, de a lényeg: lássatok és maradjatok láthatóak ősszel és télen is!

A tanácsokat Buczkó Bea írta, aki a Decathlonban a triatlon, úszás és szörf sportok igazgatója, illetve szenvedélyes futó. Beával személyesen a budaörsi áruházban beszélgethettek.

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)