Magazin

Blog

Lazíts erőlködés nélkül: itt az elektromos masszázsöv!

Lustaság fél egészség! Tartja a mondás. Nem igaz azonban ez a népi bölcsesség, ha a fizikai megerőltetés utáni levezetésről, regenerációról van szó. De kinek van ereje egy nehéz edzés, vagy egy végigült munkanap után még kényelmetlen, néha fájdalmas gyakorlatokat is végezni? Jó hírem van! Itt egy eszköz, amely akár TV-zés vagy olvasás közben is kényezteti a fáradt, sajgó izmokat.

Miért nélkülözhetetlen a regeneráció? 

Ennek a kérdésnek Góg Anikó korábban egy egész cikket szentelt, így csak összefoglalva: edzés során a szervezetünk kimozdul a megszokott állapotából. A kihívásokra válaszként a testünk igyekszik jobbá válni, hogy egy terhelhetőbb „gépezetté” alakuljon át. Ehhez az adaptációhoz azonban elengedhetetlen, hogy a test megfelelően fel legyen készítve a mozgásra, és hogy azt követően megkapja a neki járó törődést, pihenést, regenerációt. 

Add meg a testednek a megfelelő törődést!

Az SMR henger kifejezés a legtöbb ember számára már nem újkeletű dolog. Rengetegen használják az önmasszázsnak ezt a formáját – noha néhányan egy-két próbálkozás után feladják, hiszen valljuk be, a letapadt, csomós izomzatnak sokszor nem a legkellemesebb. Érdemes a hengerezés elkezdése előtt szakértői segítséget kérni a helyes technika elsajátításában, hiszen nem csak arról van szó, hogy lefekszem, ráteszem a lábam a hengerre, és minden a helyére kerül.

Az SMR hengerezés szuper módszer, de érdemes megtanulni helyesen használni!

Ezt a folyamatot igyekszik támogatni a masszázsöv. Segítségével sportolás vagy egy megerőltető munkanap végén erőfeszítés nélkül lazíthatók a megfáradt, beállt izmok.

Ja, hogy nem kell feltétlenül sportolni ahhoz, hogy igénybe vegyünk ilyen eszközöket?

Nem bizony! Ahogyan a fizikai munkának, úgy a mozgásszegény életmódnak, a berögzült rossz tartásnak és az ülőmunkának is megvannak a hátulütői. Ha egész nap a monitor vagy egy papírhalom fölé görnyedünk, az hosszú távon szintén nagyon egészségtelen – kinek ne fájna a nyaka, háta, combhajlítója? Ezeket a berövidült izmokat nyújtani is kell ám, nemcsak erősíteni!

A folyamatos ülőmunka és a mozgásszegény életmód cseppet sem egészséges az izmoknak!

Mit is tud pontosan a masszázsöv?

A belsejében 8 db masszázsfej található, amelyek forgási iránya változtatható. Ezek a fejek gondoskodnak róla, hogy az izmaink megfelelően át legyenek masszírozva. Az irány mellett a forgási sebesség is állítható 3 fokozat között. Azt, hogy mennyire erősen szeretnénk érezni, mi magunk tudjuk szabályozni: nekem például a vádlim épphogy bírja a leggyengébb ráhelyezést, míg mondjuk a combfeszítőmre erőteljesebben szoktam rászorítani.

A masszázsfejek gombnyomásra hőt is ki tudnak bocsájtani. Ez a fűtés még hatékonyabbá teszi a masszázst.

Szabályozható forgássi sebesség és irány valamint fűthető masszázsfejek

Az öv rengeteg testfelületen használható: talptól a vádlin keresztül a combig az egész láb hatékonyan átmasszírozható vele. Én nagyon szeretem a derekamon is használni, majd végig fel a hátamon, egészen a nyakamig. 

Amire ügyelni kell, hogy a fejek ne az ízületeinket kopogjanak, hanem az izmainkat masszírozzák. A nyomás erejére is érdemes figyelni, ne okozzunk magunknak nagy fájdalmat! 

Talptól a nyakig: a masszázsöv szinte minden testfelületen alkalmazható!

A masszázsöv vezetékes kialakítású, tehát konnektorról működtethető. A bekapcsológomb benyomása után nincs más dolgod, mint lazítani! 

Nekem nagy felüdülést hozott ez az eszköz a mindennapjaimba, hiszen erőteljesen feldobta az SMR hengerezés és a masszázs folyamatát. Mivel könnyen használható eszközről van szó, így tökéletes ajándékötlet lehet idősebb, nem sportoló vagy éppen fanatikus sportőrültek számára is! 

Szóval, lazításra fel! :)

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)