Magazin

Blog

Legyen az első teljesítménytúrád az idei Mátra túra!

Ha régóta foglalkoztat a gondolat, hogy elindulj egy teljesítménytúrán, akkor íme az ajánlatunk: Decathlon Mátra túra. A 7 km-es távot éppen azoknak ajánljuk, akik most ismerkednek a túrázással, természetjárással.

A Farkaskút 7 túra egy könnyedebb körtúra, minimális szintemelkedéssel. Az útvonala megegyezik a Kölyöktúra útvonalával is, így az egész család együtt túrázhat.

Mátra túra Farkaskút 7 - A túra 

Képzeljétek magatokat már most a helyszínre és járjátok velünk most végig képzeletben a túrát! 

Szombat reggel van. A madarak már vidáman csicseregnek. A Sástói kempingben egyre többen és többen gyülekeznek és indulnak neki a választott távnak. 

Rövid regisztrációt követően mi is elindulunk túránkra a sárga kereszt jelzést követve. A túra során az első megálló a Farkas-kút. Itt megpihenhetünk kicsit, majd innen a sárga kör jelzésre fordulva megyünk tovább a Tölgyfa-laposig. Innen rátérünk a sárga négyzet jelzésre. 

A Decathlon Mátra túra Farkaskút 7 túra egy könnyedebb körtúra, minimális szintemelkedéssel

Az erdő meseszép. Minden zöldellő, friss, buja. Az aljnövényzetben gombák és erdei virágok bújnak meg, de találhatunk szamócát, vagy ahogy mi hívjuk "mackót" is. 

Keresztezzük a kerékpáros túraútvonalat és fel-le haladunk az útvonalunkon tovább, miközben szívjuk magunkba a friss, tiszta, erdei levegőt és élvezzük a természet nyújtotta szabadságot. Feltölt, felszabadít minden ott töltött perc.

A Tetves-rétnél térünk újra rá a sárga kereszt jelzésre, ami vissza is visz minket a már ismerős Farkas-kút érintésével Sástóra.

A Mátra túra során az erdőben töltött idő feltölt

A célban a szervezők zsíroskenyérrel, gyümölcsökkel, rágcsálnivalóval várnak. 

Sástón még kikapcsolódásként tehetünk egy sétát, megnézhethetjük a kilátót vagy csak megpihenhetünk a tó partján. 

Felkészülés

Ezt a túrát olyanoknak is ajánljuk, akik most kezdik a természetjárást, most ismerkednek a túrázással. Emiatt speciális, nagyon technikai felszerelést nem igényel. 

Azért néhány tanácsot összegyűjtöttünk Nektek, hogy valóban zavartalan és élvezetes lehessen a kirándulás. 

  • Érdemes egy-egy kis űrtartalmú hátizsákkal készülni, hiszen úgy mindkét kezetek szabad maradhat. Erre a rövidebb túrára egy kb 10 literes hátizsákba is bepakolhattok.
  • A hátizsákba esőkabátot vagy poncsót mindenképpen tegyetek. Hiszen úgy tartják, ha van nálatok, az elriaszja az esőt.
  • A túra során lesz vízvételi vagy frissítési lehetőség, de műanyag poharat a fenntarthatóság miatt nem találtok majd. Legyen nálatok kulacs.
  • Szükségetek lehet naptejre, illetve szúnyog- és kullancsriasztóval is készüljetek.
  • A legjobb, ha túracipőben indultok neki a kirándulásnak, de új lábbeliben ne vágjatok neki. Az útvonal, a terepviszonyok nem nehezek, így inkább az a fontos, hogy kényelmes, gyaloglásra alkalmas cipőben gyertek.
  • Bár a rajtnál kaptok egy útvonaltérképet és itinert, eltévedni nem lehet... Azért ha van, tegyetek el egy Mátra térképet és egy fejlámpát.

Vágjatok bele! Találkozzunk Sástón! 

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)