Magazin

Blog

Longboard Fish 500 vagy Görkorcsolya FIT 500

Gördülő nyár. Cikkünkből kiderül, érdemes lecserélni az olykor unott városi tömegközlekedést egy kellemes longboardos útra vagy éppen egy izgalmas görkorcsolyás közlekedésre.

Itt a nyár, meleg, napsütés, jó idő. Ideje leváltani a tömegközlekedést egy görkorcsolyára, vagy longboardra és élvezni a nyári napsütést, a kellemes meleg szellőt. Ismerős a helyzet, amikor reggel sietsz, rohanásban vagy, hajszálon múlik, hogy el ne késs, odaérsz a buszmegállóba, még épp időben. Aztán mégsem. Mégsem értél oda időben, mert a busz vagy éppen az orrod előtt ment el, vagy már pár perccel korábban. “Hurrá”. Lehet várni a következőre… Most már szinte biztos, hogy elkéstél. Várhatod a következő járatot a melegben, a napon.

Szintén ismerős szituáció, ülsz a tömegközlekedésen reggel, bár ha igazán reálisak szeretnénk maradni, csúcsidőben, akkor inkább állsz. Tőled jobbra és balra is emberek, a lehúzott ablakon éppen hogy ér egy kis szellő a nyári melegben. Mit szólnál, ha azt mondanám, hogy erre a kritikus két helyzetre tudok megoldást. Amit biztosan felpezsdíti a nyarad egészen ősz végéig.

Négy kerék. 
Két lehetőség.

Természetesen a görkorcsolyáról és a longboardról van szó. Napjainkban nagy divatnak és népszerűségnek örvend a görkorcsolya és a longboard is. Szuper sportolási lehetőségek. 

Miért is érdemes váltani?

Először is, nem vagy “menetrendhez” kötve és jegyet sem kell külön venned, megállókhoz se kell alkalmazkodnod, nem kell várni a következő járatra, a melegben a napon. A magad ura vagy. Még az útvonalat is rövidítheted, ha éppen úgy tartja kedved. Amellett, hogy környezetbarát közlekedési eszközök, közben tökéletes sportolási tevékenység a szabad levegőn és valljuk be, mindezek mellett elég stílusosak.

A görkorcsolyák és a longboardok is színes és egyedi dizájnnal rendelkeznek. Ezáltal saját stílusunkhoz tudjuk igazítani a választást, ezzel is kitűnve a szürke hétköznapokból.  A görkorcsolyáknál a kerekek lehetnek színesek, az anyag és a fűzők is. A fűzők színét tetszőlegesen variálhatjuk. A boardok esetében a deszkalap az, ami egyedi mintával rendelkezik. Viszont választható sima natúr deszkalap is, amelyre mi magunk válogathatjuk össze a nekünk tetsző matricákat és ragaszthatjuk fel tetszőlegesen a deszkalapra.

FIT500 Görkorcsolya többféle színben

Ezek lehetnek természet ihlette színek és letisztult vonalak, különféle mintázatok;  naplementét, trópusi virágokat ábrázoló képek is. A széles kínálatnak köszönhetően tetszőlegesen választhatunk kedvünkre.

Letisztult stílusú Longboard

A görkorcsolya és a longboard is erősen növeli a koordinációs és egyensúlyozó képességet. A két mozgásforma jótékonyan hat a keringési rendszerre és erősíti a láb és a törzs izmait. Emellett a görkorcsolyázás erősíti a vádli, fenék és combizmokat is. Így szórakozás közben sportolunk is. Mivel a város nagy része aszfaltozott vagy térköves, mindenképpen érdemes az aszfaltra való görkorcsolyák irányába elkezdeni keresgélni. Longboardoknál kicsit egyszerűbb a helyzet, mivel ezeket alapból aszfaltos használatra gyártották.

A városi aszfaltos közlekedéshez FIT500 görkorcsolya megfelelő választás amely elérhető Férfi FIT500 és Női FIT500 változatban is.

A kellemes és kényelmes gurulást a kényelmi habszivacs és ütéscsillapító sarokrész garantálja számunkra. A hármas fűzőrendszer pedig hozzájárul a boka megfelelő rögzítéséhez és megtartásához. Már ránézésre is azt sugallja, hogy kényelmes. Csatos részének köszönhetően extra tartást kap a lábunk. Különösebb technikai tudást nem igényel a felvétele. Kicsatoljuk és lazábbra fűzzük, zokni legyen rajtunk, és már bújhatunk is bele a görkoriba. Az alsó részen meghúzzuk a fűzőt, bekötjük, rögzítjük a tépőzárat, majd jöhet a csatos rész, már kész is vagyunk. Adódik persze a kérdés, hogy “De az utcai cipővel mi lesz?”. Nos erre is van megoldás. Vannak már kifejezetten erre a célra kialakított görkorcsolya hátizsák, például a BP 100, amelyre az utcai  cipő átváltásakor a görkorcsolyát fel tudjuk helyezni a védőfelszerelésekkel együtt. Praktikus, és minden egy helyen lesz.

Hármas fűzőrendszer a boka megfelelő tartásához

Akit pedig a longboard világa vonz inkább, annak Longboard Fish 500 deszka alkalmas a városi aszfaltos közlekedésre.

Longboard hosszabb, mint egy átlagos gördeszka, a puha és szélesebb kerekeinek köszönhetően jobb tapadást és kellemesebb gördülést biztosítanak az egyenetlen talajon is, így nem lesz akadály egy kisebb repedés sem. Tekintve, hogy sajnos nem mindenhol tükörsima az aszfalt. Így ideális választás városi aszfalton való közlekedéshez.

Longboardozás közben nem kell számolnunk azzal, hogy a cipőnket hova is tegyük, mint a görkorcsolyák esetében, hiszen a deszkára cipőben állunk. Viszont vannak kifejezett technikai gördeszkás cipők is, mint például a vulca 500 II , melyek vulkanizált talprésszel rendelkeznek. A vulkanizált szerkezet tökéletes tapadást és rugalmasságot biztosít a deszkán. Poliuretán bélése megfelelő szintű kényelmet és ütéscsillapítást nyújt.  

Városi közlekedés Longboarddal

A szórakozás mellett viszont ne feledkezzünk meg a védőfelszerelések fontosságáról!

Kezdőként is elengedhetetlen a védőfelszerelés. Hiszen a görkorcsolya és a gördeszka is a megfelelő egyensúlyi helyzeten alapul. Persze a figyelem is fontos, mert pillanatok alatt ki lehet billenni az egyensúlyból, például ha kiszaladna elénk egy kutya, vagy gyerek, azonnal korrigálnunk kell, viszont van, hogy már nem tudjuk időben lereagálni a helyzetet és bizony esés lehet a vége. Az ilyen helyzetek megelőzése végett fontos védenünk a kezünket, könyökünket, térdeinket és legfőképpen a fejünket. Tapasztalatból mondhatom, hogy a legjobb barátaitok lesznek ezek a védőfelszerelések. Nekem leginkább a térdvédő, de a többi felszerelésért is hálás vagyok.

Így amire szükségünk lesz az a : csukló-, könyök- és térdvédő, bukósisak

Védőfelszerelések

Nem maradt más hátra, mint kiválasztani a neked tetsző görkorcsolyát vagy longboardot, hozzá a megfelelő védőfelszerelést, elindulni.

Jó szórakozást!

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)