Magazin

Blog

Májusi eső aranyat ér....Mit vegyél fel, ha esőben futsz?

Májusi eső aranyat ér...Akkor fuss, ha jól esik...És még biztosan van pár okos mondás, amit a sport és az eső vonatkozásában is használhatunk. Bár az elhivatott futók esőben is elindulnak, hogy letudják a napi penzumot, legtöbbünket általában sportolás közben ér az égi áldás. A régi kajak edzőmet idézve: „Nincs rossz idő, csak rosszul felöltözött kajakos!”. Nézzük hát meg, hogy milyen ruházat segíthet túllendülni a szeszélyes időjáráson is.

A futóknak szánt fórumokon örök kérdés, hogy érdemes-e egyáltalán esőkabátot felvenni? Noha tudom, hogy sokan nem szeretik, mert „úgyis leizzadsz belülről és vizes leszel”, én a másik „iskolát” képviselem. Részemről nagyon sokat ad a komforthoz, ha esőben magamon tudhatok egy kabátot. Kedzjük hát ezekkel.

Esőkabátok terepfutáshoz

Terepfutás során még jobban előre kell gondolkodni, hiszen sokszor lakott területtől távolabb a természet lágy ölén ér minket az eső. Ezért a terepfutó kabátok kialakításánál fontos tényező a súly (hiszen jó esetben könnyedén begyűrhető a táskába), valamint a fokozott vízhatlanság – mert a hobbi terepfutók mellett egy ultrán is elvárás, hogy szárazon tartson. Mindkét követelménynek megfelelnek az Evadict kabátok. Varrásai és cipzárja is vízhatlan, 10 000 mm-ig. A férfi kabát L-es méretben 210 g, könnyedén elcsomagolható a hátizsákba. 2 oldalsó zsebbel is rendelkezik, hogy a legfontosabb tárgyak kéznél legyenek.

Terepfutó kabátok: nagy esőállóság, kis csomagméret

Esőkabátok intenzív futáshoz

Az intenzív futók nem nagyon szoktak megijedni egy kis esőtől, így a Kiprun természetesen nekik is fejlesztett megfelelő felsőt a vizes edzésekhez és versenyekhez. A Kiprun kabátok fő anyaga szél- és esőálló, csakúgy, mint a varrások. A férfi kabát L-es méretben 171 g, így a súly sem lehet kifogás. A kabátok saját zsebükbe hajtogathatók, így a kis csomagméret is garantált. Esőállósága ellenére igyekeztek megtartani a termék légáteresztő képességét, amelyet szellőzőnyílások biztosítanak a hónalj és a hát területén. 

Intenzív futókabátok férfiaknak és nőknek

Esőkabátok hobbi futóknak

Természetesen a hobbi futókról és a gyerekekről sem feledkeztünk meg, így a Kalenji nekik is gyártott esős időre alkalmas kabátokat. A Run Rain kabátok anyaga vízlepergető, viszont a varrások közül nem mindegyik esőálló: így ha nagyon elvetemült futóról van szó, akit semmilyen eső nem állít meg, akkor érdemes a fentebbi kategóriák közül választani. :)

Kalenji kabátok, hogy a hobbi futókat se állítsa meg az eső

Női Kalenji kabátok körül még említésre méltó a plusz reflektív rátétekkel ellátott modell. Ebben sötétedés utáni órákban is bátran nekiindulhattok az útnak!

Esőkabát a láthatóságért

Egyéb kiegészítők

Esőnadrág: az Evadict terepfutó csapat nemcsak kabátot, de magas esőállósággal rendelkező nadrágot is fejlesztett a futóknak. A kabáthoz hasonlóan a nadrág is 10 000 mm-ig vízálló. Saját zsebébe csomagolható, így ez sem fog sok helyet foglalni a táskában. 

Esővédő baseball sapka: ha valakit zavarnak az arcába csapódó esőcseppek, akkor ennek kivédésére egy baseball sapka kiváló választás. Még jobb, ha ez a sapka vízlepergető anyaggal rendelkezik, mint a Kalenji modellje.

Vízlepergető sapka, ha zavar az arcodnak csapódó eső

Láthatjátok, hogy felszerelések széles választéka áll rendelkezésetekre, hogy ez eső ne legyen jó kifogás. :) Persze ha nagyon eláztok, akkor futás után iszkiri haza! Egy forró zuhany, egy meleg tea, és kellemes elégedettséggel gondolhattok rá, hog az eső sem állta utatokat!

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)