Magazin

Blog

Margitszigeti futópálya bemutatása

A jó időben egyre többen merészkednek ki futni. Legalábbis bízzunk benne, hogy "a túl hideg van", "hamar sötétedik" és társai már nem lesz kifogás senki számára. Ezen okból egy rövid bemutatót osztok meg veletek a margitszigeti futópályáról.

A futópálya

Egy előző írásomban már láthattátok, hogy van egy videós csatornám, ahol futással kapcsolatos témákról készítünk tartalmat szórakoztató formában. Ehhez a témához is készült már egy videó, amit most szeretnék veletek megosztani.

Központi hely

Budapesten élőknek ideális, mert nagyon könnyen megközelíthető. Sok futó ismerősöm használja ki a szigetkör előnyeit úgy, hogy integrálja a futó útvonalába. Hosszabb futások fő szakaszaként ideális, mert a rekortán borítás kényelmes futófelület.

Margitsziget pesti oldal

Kiegészítés

A futás mellett sok egyéb sporttevékenység végzésére van lehetőség a Margitszigeten. A teljesség igénye nélkül, a belső területen lehet görkorcsolyázni, gördeszkázni, rollerezni, a füves területeken frizbizni, slackline-ozni, és más csapatsportokat űzni. A futáshoz nagyon jó kiegészítő edzés az Árpád-hídra felfutás dombozás céljából vagy a futópálya széléről a vízpartra vezető lépcsőkön felfutásokat, szökdeléseket lehet csinálni. A testedzést kedvelőknek a Margit-híd alatti edzőpark lehetőséget ad az egyéb erősítő feladatok elvégzéséhez, esetlegesen nyújtásokhoz a futás után. 

Margitsziget budai oldal

Összegzés

Aki Budapesten vagy környékén él és a futás szerelmese, vagy csak most kezdené a futást és egy biztonságos útvonalat szeretne végigfutni, ahol nem kell a piros lámpáknál megállítania az óráját, mindazoknak csak ajánlani tudom ezt az útvonalat. És egyszer legalább mindenkinek ki kell próbálnia, mert #futniYo.

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)