Magazin

Blog

Marokkói répás lencsesaláta

Könnyen és gyorsan elkészíthető saláta, ropogós gránátalma magokkal és krémes fetával meg szórva. Grillezett húsok vagy hal mellé kitűnő köret, de önmagában is kiadós. Ha éppen a konditeremben, vagy a szabadban dolgozol az alakod formálásán, vagy izomépítésre gyúrsz, simán illeszd be ezt a receptet az étrendedbe! - Nosalty recept-percek

Hozzávalók / 4 adag:

  • 4 db közepes méretű sárgarépa
  • 480 g lencse (2 konzerv)
  • 1 db gránátalma
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 1 csokor friss menta
  • 3 szál friss koriander
  • 1 kk ánizs
  • 1 ek méz
  • 3 db újhagyma
  • 1 kávéskanál koriandermag
  • 1 kávéskanál római kömény
  • 100 g feta sajt
  • só, bors ízlés szerint
  • 4 ek olívaolaj
  • 4 ek balzsamecet

Elkészítés:

  1. A répákat meghámozzuk is felkarikázzuk. Serpenyőben olívaolajon lepirítjuk. Mozsárban az ánizst, kömény és koriander magot összezúzzuk, majd ezzel ízesítjük a répaszeleteket. Plusz sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Egy evőkanál mézet is rácsurgatunk, hogy szépen karamellizálódjon. Miután elkészült, hagyjuk hűlni.
  2. A lencse konzervet leszúrjuk, lecsöpögtetjük és egy tálba szórjuk. Hozzákeverjük az aprított zöld fűszereket, a megpucolt gránátalma magjait és a finomra vágott újhagymát. Végül a pirított répát is hozzáadjuk.
  3. Sózzuk. borsozzuk, meglocsoljuk olíva olajjal és balzsam ecettel, majd átforgatjuk a salátának, hogy jól elkeverjenek az ízek.
  4. Tálaláskor morzsolunk rá fetasajtot és megszórjuk még egy kis gránátalma maggal és újhagymával.

Kalória:

1 adag: 698 kcal

A teljes receptben (4 adag): 2789 kcal

További információt a kalória-és tápanyagtartalomról a recept készítőinek oldalán, a nosalty.hu-n találtok!

A kép forrása: nosalty.hu

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)