Magazin

Blog

Masszázs szalon az otthonodban

Amikor el vagy macskásodva és nehezen ébrednek fel az izmaid...vagy éppen egy kimerítő edzés, munkanap után – bármelyikről is legyen szó, a masszázskrémeket és masszázsolajokat az otthonod kényelmében is élvezheted. Egy profi masszőr aranyat ér, de ne becsüld le az önmasszázs erejét sem!

Az Aptonia sportkrémeket és sportolajokat két csoportba oszthatjuk felhasználási idejük szerint: egy részüket sportolás előtt, felkészüléshez alkalmazva, a másik csoportot pedig a fizikai erőfeszítés után, lazítás, regenerációképpen.

Sportolás előtt

Ha sportkrém, akkor mindenkinek a bemelegítő krémek mentolos illata villan be először. Az Aptonia bemelegítő kréme hideg időben is meleg érzetet idéz elő a bőrfelszínen, bár otthon talán nem ez a legnagyobb előnye. Sportolás előtt mégis érdemes bevetni, akkor is, ha előtte egész nap ültünk, hiszen a kúszó teabogyó, a rozmaring, az eukaliptusz és a kajeput illóolaj a legálmosabb izmokat is felébreszti.

Kevésbé széles körben alkalmazottak a vazelines és egyéb, kidörzsölődés elleni krémek. Viszont akinek szedte már szét a nyakát neoprén, vagy éppen futás közben dörzsölte ki a mellbimbóját a póló, esetleg a combjai egymást, annak állandó kelléke ez a kozmetikum. Ezen krémek előnye, hogy bőrbarátak, ellenállóak a vízzel és izzadsággal szemben és bármely területre fel lehet vinni őket. A Decathlon kínálatában a megszokott tubusos verzió mellett praktikus, stickes termék is rendelkezésére áll mindazoknak, akik nem szeretnék a tenyerüket összemaszatolni.

A sportolás előtt használatos krémek választékáért látogassatok el a honlapunkra.

Sportolás előtt érdemes kidörzsölődés elleni, valamint bemelegítő krémet használni

Sportolás után, vagy csak lazításképpen

A regenerációs és nyugtató krémek használata nemcsak a sportolók kiváltsága. Hányszor merevedett már be a nyakam vagy a derekam egy-egy hosszú irodai nap vagy home office közben? Nemcsak a kényszerhelyzetben lévő test, hanem bizony a stressz is okozhat izomfeszülést. Ilyenkor a nap végén érdemes lekapcsolódni a internet világáról, és csak magunkra figyelve relaxálni. 

A relax gél mentol és árnika tartalmának, valamint géles állagának köszönhetően könnyű, üdítő masszázst tesz lehetővé. Parabénmentes, vegán formuláját állatokon nem tesztelték, így bátran használhatod, ha gyors felfrissülésre vágysz.

Frissülj fel az Aptonia masszázskrémekkel

A regenerációs olajok és olajjá alakuló krémes formulák hosszan tartó masszázst tesznek lehetővé. Az optimális hatás érdekében egy-egy izomcsoportodat érdemes 5 percen keresztül kényeztetni. A már említett, kúszó fajbogyó, kajeput, borsmenta és rozmaring nemcsak az izomzatodra, hanem frissítő illatukkal a lelkedre is pozitív hatással lesznek!

Kapcsolódj ki a kemény edzés, vagy a kemény munkanap után

Ha még több segítségre van szükséged az otthoni regeneráció témakörében, ajánlom figyelmedbe Marianna cikkjét, amelyben az SMR hengerek és az ülőmunka viszonyát járja körbe.

Figyelj a tested jelzéseire, hidd el, meghálálja! 

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)